ЕЛ: Велика прилика за Будућност... Или не?

Жалгирис стиже у Подгорицу!

Кошарка 09.11.2018 | 13:15
ЕЛ: Велика прилика за Будућност... Или не?
Да су неке другачије околности, долазак Жалгириса у Подгорицу могао би да буде виђен као једна од ретких шанси да се дође до победе у Евролиги. Ипак, после свега досад виђеног, пред екипом Александра Џикића је још један тежак посао.

Мада историја каже да се у досад једином окршају у Морачи Будућност извукла после продужетка и 27 поена тадашњег аса Џона Брауна, брзим премотавањем на данашњицу стижемо до ситуације у којој Ђетићи баш и нису у повољном положају. Након пет узастопних пораза можда утакмица против Жалгириса заиста може да изгледа као велика прилика да се биланс поправи, али гости из Каунаса су досадашње две рецке у елити остварили управо на гостовањима - Ефесу и Панатинаикосу. Генерално су пулени Шараса Јасикевичијуса боље роле пружали даље од своје куће, па су тако Ефесу убацили 93, а Панатинаикосу 87 поена кроз продужетак.

Будућности ће у овој утакмици бити потребно много више од решења Алена Омића и Ерла Кларка под кошем. Да се Едвин Џексон и Коти Кларк коначно разбуде и направе нешто конкретно. Али на другој страни спремно чекају Нејт Волтерс и Брендон Џенингс, двојица понајбољих играча Жалгириса.

"Дисциплинована су екипа, са добрим играчима на ниском посту, са мобилним шутерима и агресивним бековима у транзицији. Морамо да играмо јако и морамо да будемо фокусирани током целе утакмице. Другим речима, морамо да лимитирамо њихову игру на ниском посту и да их натерамо да раде додатно за позицију. Такође, морамо лимитирати њихове шутере за три поена", рекао је тренер Будућности Александар Џикић у најави меча.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар