Игокеа пред Цедевиту: У сличној смо ситуацији!

У табору Игокее свјесни да и екипа Цедевите послије смјене тренера жели да што прије дође до бољих резултата, али истичу да ће у Загребу тражити игру која ће им донијети побједу.

Кошарка 09.11.2018 | 13:30
Игокеа пред Цедевиту: У сличној смо ситуацији!
Цедевита и Игокеа састаће се у Загребу у суботу у оквиру седмог кола Јадранске лиге.

Обје екипе у досадашњем току сезоне уписале су по двије побједе и четири пораза, а такође и једни и други мијењали су тренера.

Умјесто Сита Алонса, екипу Цедевите сада води Славен Римац, док је Ненада Трајковића замијенио његов помоћник Жарко Милаковић, што је други пут да преузима екипу.

„Ту сам већ пету годину у служби клуба. Улазим у посао и покушавам да извучем максимум из екипе и из свих ситуација које нас задесе. Цедевита се у почетку сезоне тражила, нешто слично као ми, мијењали су ростер. Они су на две утакмице седмично, синоћ су против Лиможа одиграли јако добро. Пулен је дошао да их подигне на ниво више и то је показао ове три утакмице које је играо, али мислим да се треба базирамо на нас, да будемо одговорнији у одбрани, у скоку, на посједу лопте и да покушамо из тога да изградимо нашу игру“, рекао је Милаковић.

Ове сезоне у екипи Игокее значајнију улогу и минутажу добили су млади играчи попут Талића, Илића и Јанковића, а тако ће бити и у наредном периоду. И у екипи Цедевите из Б тима враћено је неколико кошаркаша.

„Они су четири године у нашем програму, прошле године била је и жртвована титула првака БиХ, да би они добили простор у сениорској конкуренцији. Мислим да је логичан слијед догађаја да они са својим годинама напредују кроз тренинг и утакмице. Они су крз утакмице показали да клуб може да на њих рачуна са озбиљним минутама у наставку сезоне и у будућности. То је био наш циљ, да кроз те четири године покажемо да можемо да радимо квалитетно са омладинским селекцијама и да их промовишемо кроз АБА лигу“,рекао је Милаковић, а потом се осврнуо на Илића и на медијске спекулације о томе да ли он игра на позицији тројке или четворке.

„Илић је поливалентан играч и може да игра на више позиција у зависности од потребе екипе. Првенствено он треба да растерети себе те ствари, да ли је четворка или тројка. Он ће временом себе да изгради кроз квалитетан рад, гдје он себе најбоље осјећа, а ту су и старији играчи да помогну. Нећемо само да гледамо Далибора, већ да Игокеа игра добро, а он да у томе себе изгради“.

У екипу игокее у међувремену стигао је Латавиус Вилијамс, који је одиграо тек неколико минута против ФМП-а, а вратио се Џими Гевин.

„Са Гевином смо  имали незгодну ситуацију, низмо знали за његову Кронову болест и добили смо послије дозволу, јер је он користио неке стероиде који код нас нису били дозвољени. Он покушава да се уклопи, знате и сами да то није било сјајно. Што се тиче Вилијамса идеја клуба је да буде један од носилаца ове екипе и тренирао је ове седмице јако добро и очекујемо до њега добре игре“, поручио је Милаковић.

Екипа Цедевите доласком Римца ослонила се и на домаће снаге, који су били у другом плану.

„Римац је вратио Бошњака, Катића, Перковића из Б тима, то је и логичан слијед догађаја да клубови на овим просторима морају да се ослоне на властите играче. Лутали су са пуно странаца на почетку. Имају играче који раде за оне који треба да постижу поене, али ми морамо да се окренемо себи и да дамо максимум“, рекао је Милаковић

Кошаркаш Игокее Вук Радивојевић такође истиче да његова екипа мора да размишља о себи, а не превише о противнику, који ће након свих промјена бити мотивисан.

“Цедевита је од старта првенства била у великим проблемима, па и у резултатским, смијенили су тренера и откад је Римац дошао дигли су игру. Из утакмице у утакмицу све боље и боље играју, довели су и Пулена, који сигурно много значи екипи. Јуче су одиграли одличан меч, али ми треба да се базирамо на нама,. Ни ми нисмо у завидној позицији, изгубили смо два меча код куће, сем Будућости, од противника које смо требали да добијемо. Жаре је сада тренер, пробаћемо да дигнемо наш тим и колико је могуће да се припремимо зуа Цедевиту“, рекао је Радивојевић.

Он сматра да промјена тренера, односно одлазак тренера Трајковића није нешто шокантно за екипу.

„Мислим да смо сви већином искусни играчи, били смо у оваквим ситуацијама током каријере, сви смо паметни, морамо да се дижемо кроз тренинг, па и ритам игре“.

Он се сложио са констатацијом да се квалитет екипе диже доласком реномираних играча и тренера.

„Већ на почетку сезоне било је јасно да се АБА лига дигла на виши ниво. Видимо ко је све дошао и то се све одражава на квалитет лиге. Организација лиге је на завидном нивоу и сада играчи то знају и зато долазе овдје. Тринкијери, велико тренерско име дошао је у Партизан, Милан Томић је из Олимпијакоса дошао у Звезду, биће добра борба за Евролигу и Еврокуп“, сматра Радивојевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар