Влада Косова не повлачи одлуку

Влада Косова саопштила је да нема намјеру да повуче одлуку о увођењу таксе од 10 одсто на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине, а портпарол Царине Косова Адриатик Ставиљеци је потврдио да је веч почела примјена те одлуке.

Регион 07.11.2018 | 14:19
Влада Косова не повлачи одлуку
Портпаролка владе Доњета Гаши је рекла да је Влада Косова овлашћена да доноси такве одлуке и да су сличне одлуке донијеле и друге земље чланице ЦЕФТЕ.

Ставиљеци је за приштинске медије казао да је косовска царина започела примјену одлуке косовске владе о увођењу таксе од 10 одсто на робу која се на Косово увози из Србије и Босне и Херцеговине.

"Да, почела је примјена", казао је Ставиљеци за портал газетаеxпресс.цом.

Против одлуке Владе Косова јуче су реаговали из Европске уније оцијењујући да је у супротности с међународним споразумом о слободној трговини ЦЕФТА и затражили да се та одлука поништи.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је да одлука Косова о повећању таксе на 10 одсто на све увезене производе из БиХ представља преседан и да се не може толерисати.

Против те одлуке је реаговала и Влада Србије.

Одлуку Владе су снажно подржали представници организација предузетника Косова.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

косово србија

07.11.2018 13:27

Цуј огласила се и влада Србије..зар оно Косово није Србија..ето нам Срби са ове стране Дрине Вуциц...који је то лазов и манипулатор.Сад сви испастамо овамо преко Дрине.

ОДГОВОРИТЕ