Кличко размишља о повратку у ринг!

"Ако будем 45-годишњак који и даље воли бокс, осећа лептириће у стомаку када помисли на борбу, рамислио бих о рекорду, то јест о томе да будем најстарији првак света у тешкој категорији ", рекао је Украјинац.

Остали спортови 13.11.2018 | 22:45
Кличко размишља о повратку у ринг!
Један од највећих боксера свих времена, који се опростио од племените вештине прошле године након пораза од Ентонија Џошуе, Владимир Кличко изгледа размишља о повратку у ринг!

"Знате шта, мора постојати добар разлог да се вратим у ринг. Нешто необично, можда чак изузетно мора да се догоди да ја поново ставим рукавице на руке и кренем у мечеве. Али, и даље сам у фантастичној форми, мада не знам колико ћу још моћи да је држим на овом нивоу... Ако будем 45-годишњак који и даље воли бокс, осећа лептириће у стомаку када помисли на борбу, рамислио бих о рекорду, то јест о томе да будем најстарији првак света у тешкој категорији. Јер ту је испред мене само Џорџ Формен", рекао је Украјинац који је рођен 25. марта 1976.

Легендарни Американац је око струка ставио ИБФ и WБА шампионске појасеве са пуних 45 година када је новембра 1994. савладао до тада непораженог Мајкла Мурера, читаве две деценије након губитка прве титуле. То јест пораза од чувеног Мухамеда Алија у Киншаси.

Кличко  и његов брат Виталиј нису баш омиљени ширем слоју љубитеља борилачких цвештина пошто су побеђивали "досадно", то јест савршено користећи своје предности - пре свих висину, као и изузетно спортско образовање. Управо зато би млађи Владимир могао слобондно да настави да се бави овим послом, а с обзиром каква је конкуренцијапри врху, изузимајући Џошуу и Дионтеа Вајлдера, евентуално Тајсона Фјуријавероватно би се ускоро нашао у прилици да освоји нову титулу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар