Радници плијене имовину фарме

Радници "Фармланда" из Нове Тополе код Градишке, данас су уз помоћ судске полиције ушли у ово предузеће и покушали да заплијене имовину како би наплатили око 300 хиљада марака које им ово пропало предузеће дугује. Међутим, на основу онога што су затекли, питање је хоће ли ишта бити наплаћено.

Република Српска 31.10.2018 | 19:04
Радници плијене имовину фарме
Радници "Фармланда" покушавају на све начине да наплате оно што им некадашњи гигант дугује. Уз помоћ судске полиције и адвоката који заступа 55 радника, ушли су у круг предузећа да би пописали имовину од чије продаје би требало да буду исплаћени дугови.



Међутим, након уласка у круг предузећа постало је јасно да од намирења дугова кроз продају имовине највјероватније неће бити ништа. Оно што је од имовине вриједило је разграбљено, а оно што је остало је запуштено и питање је да ли ће уопште бити погодно за продају, кажу огорчени радници.



"Фармланд" од почетка веома сумњивог процеса приватизације прати пропадање. У међувремену су овом предузећу додјељивани подстицаји Министарства пољопривреде Републике Српске, концесиони уговори, као и два кредита Инвестиционо развојне банке, али без икаквог ефекта. Упркос несебичној помоћи институција Републике Српске, опоравак се није догодио.

Ова фирма је имала уговор о сарадњи и са Робним резервама Републике Српске, које су сада у стечају, а раније су тужиле "Фармланд" због кршења потписаног уговора.

Надлежни су прошле године најављивали да ће "Фармланд" бити продат једној кинеској компанији, али од тога није било ништа. Тако се наставља агонија радника у коју их је довела једна од највећих привредних пљачки новца и имовине, за коју нико до сада није кажњен.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србо

31.10.2018 16:36

Сви знамо да је Фармаленд Додикови да је извукао стотине мил. незаконито и пустио низ воду. Но тако и треба па су преварени радниви гласали за свог робовласника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква Црна Фарма

31.10.2018 17:37

Нај боља крава музара је глупи народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стока

31.10.2018 17:51

Народ је стока, ка остала марва, сматра Додик.

Name

Док Холидеј

31.10.2018 19:35

Чини ми се да је овај пут у праву нажалост, али није ни народ крив он би побједио и без народа има он штампарију шта ће му народ.

Name

Семберац

31.10.2018 19:45

Е мој народе шта сте дозивили, која је то банда да тако нешто направи од једне фирме а има их на стотине. Ја шта је урадио тај милокрад са својом дружином да нормалан ум не може схватити,ал он је од већине заклетва и зато ми није жао такве.