Надала изненадило питање о Ђоковићу!

Шпанац се на мастерсу у Паризу враћа на терен после скоро два месеца паузе и главни циљ му није да одбрани прво место које му озбиљно угрожава српски ас.

Тенис 31.10.2018 | 15:30
Надала изненадило питање о Ђоковићу!
Рафаел Надал се спрема за наступ на мастерсу у Паризу, првом турниру после УС Опена.

Шпанац је био приморан да преда полуфинале у Њујорку Хуану Мартину дел Потру због повреде колена, а затим и да прескочи турнире у Пекингу и Шангају због опоравка.

Он ће у Паризу заиграти у другом колу против земљака Фернанда Вердаска и то ће му бити први меч после предаје Дел Потру 7. септембра.

Без обзира на паузу коју је направио, држи прво место на АТП листи, са 215 бодова предности у односу на Новака Ђоковића.

Српски тенисер има прилику да га у главном граду Француске свргне са тениског трона.

Један новинар у Паризу питао је Шпанца да ли је изненађен што је Ђоковић дошао у прилику да му преузме прво место, што је Надала веома изненадило.

"Да ли сам изненађен? Не, уопште! Он је тако добар. Одиграо је сјајно други део сезоне, освојио је четири турнира, од чега два гренд слема, и заслужује да буде ту где јесте. Сви смо били сигурни да ће се вратити својим најбољим играма. Срећан сам што видим неког попут њега да се вратио на врхунски ниво", џентлемнски је одговорио Надал.

Шпанац је рекао да је током ове сезоне два пута био повређен, на почетку и сада у финишу, али да је упркос томе успео да се одржи на врху. Сада се не оптерећује тиме да ли ће завршити годину као "број један" већ да остане здрав и из меча у меч напредује.

"Због повреда сам морао да пропустим неколико великих турнира и мој главни циљ је да се вратим мечевима, да будем здрав и да будем срећан док играм. Покушаћу да играм што боље у Паризу, да добијем што више мечева, наравно волео бих и да задржим прво место на АТП листи, али овде само имам жељу да од првог дуела покушам да дам свој максимум".

Надал има 33 трофеја на мастерсима у каријери, али никада није славио у Паризу.

"Овај град ми много значи, имам сјајан однос са Тениском федерацијом Француске и овај турнир је специфичан. Последњи је мастерс у сезони, игра се у затвореном, играчи долазе уморни и повређени, што је прилика за неке из другог плана да се истакну, што је био чест случај протеклих година. Немам посебан мотив у Паризу због тога што никада нисам освојио титулу у Паризу. Ја сам увек мотивисан мотив на којем год турниру да наступам, па тако и овде. Увек покушавам да играм са највећом страшћу и посвећеношћу", рекао је Надал.

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар