Прекршајна због напада на Србе

Косовска полицијска служба /КПС/ ухапсила је осам лица због каменовања два аутобуса са Србима у засеоку Студеница код Истока, а осумњичени су, након испитивања, пуштени на слободу и против њих ће бити покренут прекршајни поступак.

Србија 23.10.2018 | 18:41
Прекршајна због напада на Србе
Два аутобуса са вјерницима из Београда каменована су 21. октобра у градићу Исток надомак Пећи.

Из КПС-а је саопштено да им је био пријављен долазак 170 Срба који су планирали да посјете Пећку патријаршију, Високе Дечане и још неколико локација у западном дијелу Косова, те је полиција организовала пратњу.

Инцидент се догодио у селу Студеница, гдје се као знак протеста окупила група од 50 до 60 мјештана, са намјером да блокадом пута спријече долазак српских вјерника.

У тренутку када је полиција удаљавала мјештане Студенице група непознатих лица бацила је камење на аутобусе, оштетивши стакла на оба возила.

Покренута је истрага о ремећењу јавног реда и мира, као и уништењу или оштећењу покретне имовине, а у полицијску станицу у Истоку јуче је приведено 11 лица.

Пет лица је саслушано због ремећења јавног реда и мира, и након испитивања су ослобођена у консултацији са тужиоцем.

Полиција тврди да су стакла на аутобусима полупала три малољетника која су пуштена на слободу након саслушања, а и против њих ће бити покренут прекршајни поступак.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар