Скупштина чувар уставног поретка

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је, поводом 27 година постојања и рада парламента Српске, да је највиша законодавна институција до данас остала један од најважнијих стубова Републике Српске, чувар уставног поретка и гарант владавине закона и поштовања демократских права и слобода свих грађана Републике.

Република Српска 23.10.2018 | 16:53
Скупштина чувар уставног поретка
Он је нагласио да је од 24. октобра 1991. године, дана на који је основана Скупштина српског народа у БиХ, до данас, Народна скупштина остала у функцији стварања законског оквира за политичко, институционално и економско јачање Републике Српске.

– Скупштина српског народа у БиХ настала је одлучношћу и вољом српског народа да се у условима политичког притиска и прегласавања избори за слободу, равноправност и будућност, у складу са својим националним интересима и идентитетом. Са ове дистанце видимо да је то био велики, историјски потез тадашњих српских посланика који су створили темеље савремене, демократске и просперитетне Републике Српске – поручио је Чубриловић.

Подсјетио је да је до сада било 9 сазива Народне скупштине РС, који су изабрали укупно 14 влада, те истакао да посланицима изабраним у десетом сазиву, који треба ускоро да буде конституисан, жели да наставе успјешан пут парламентарног живота у Републици Српској.

– Изградња демократског друштва, јачање владавине права, заштита уставног поретка Републике Српске и стварање услова за бољи живот свих грађана наше Републике били су главни циљеви свих сазива Народне скупштине. И актуелни, девети сазив, дао је огроман допринос у јачању позиције Републике Српске, очувању најважнијих обиљежја, и стварању демократског друштва, те побошљању животних услова за све наше грађане. Надам се да ће учинак десетог сазива бити још бољи и квалитетнији – рекао је Чубриловић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Кумиц

23.10.2018 15:11

Ви сте цувар криминалног клана којем сами припадате. Колико си народног блага Цубро присвојио за себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зис

23.10.2018 19:59

Кад нико нормалан нема ни једне ријечи хвале онда то ураде они сами. Ти мени сердаре ја теби војводо. Кукала нам мајка с њима. Болесници око њих умиру што немају новца за лијечење, борци незапослени живе по шупама, пензионери плате режије и гледају у Бога да нешто набаве за јело, млади радно способни бјеже из БХ због незапослености па они који су имали некакав посао а они то и не желе да виде већ се хвале успјесима. Једини успјех је што још увијек имају шта да покраду (природне ресурсе).

Name

криминални клан!

23.10.2018 15:16

Неко "краде" и "сакрива" доказе убиства, али је тај исти "постен" на изборима? Ма људи пустимо прице, ствар је висе него јасна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

23.10.2018 15:19

ДЕВАСТИРАЛИ СТЕ ВИ ВЛАДАЈУЋА ГОСПОДО И НАРОД И НАРОДНУ СКУПШТИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

23.10.2018 15:29

Не мој само ти висе цувати РС него настави цувати своју гузицетину, која не сме слуцајно бити без лоја јер ста си све изговорио и рекао не мозе проци кроз дебело црево ако није добббро подмазано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

23.10.2018 15:32

Хаха хаха, цекај мало и ти цес низ воду. Додо повукао узе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како То?

23.10.2018 15:50

А ста је са смјеном кадрова тј министра кога је скупстина поставила на предлог мандатара а смјени га без скупстине?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

23.10.2018 15:53

Бице као и до сад..!!? Опет цете ви красти а ми радити за цвоњке и пунити будзет који ви тросите .. Јеб... ли вам коријење садасње и будуце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

23.10.2018 16:15

Та наса Скупстина се предала "без испаљеног метка" пред самовољом једног цовјека. Господине Цубриловицу Влада т.ј. министри су орган Скупстине ,и само она их мозе постављати ,и смјењивати,а ти си кукавицки погнуо главу пред једним цовјеком сто це остати записано у аналима "демократије"РС. Скупстина се давно преселила у Лактасе ,а ви се само пласите за своје позиције и гусите се у свакаквим комбинаторикама.ВИ СИГУРНО ВИСЕ НИКАДА НЕЦЕТЕ БИТИ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПСТИНЕ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

6

23.10.2018 16:23

Олосу и гњидо љутског српског рода..Колико сви врсио пеитисак на својим кадидатима. ВРАТИЛО ТИ СЕ НА НАЈМИЛИЈИМ ФУКАРО ЉУТСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

23.10.2018 18:14

Цубриловицу народ је видио васу стрНацју скупстину а не народну ! Ти си послусник обицни ненародни него странацки и то је све јасно ко дан !! Твој рад и твојих партијаса коалиционих це остати записан у историји српског народа !! Злоупотреба институција и полозаја на свим нивоима! А ти требас на одговорност и одузимање имовине !! Дно дна

Name

Ааааа

23.10.2018 18:15

А не реце јеси ли успио покуповати гласове !???? На зељезници !??????

Name

Капетан

23.10.2018 18:32

Ма који Устав ви цувате и браните. Мозда Устав мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

23.10.2018 19:26

Аууу цувате устав аууу па коме ти то прицас Цубриловицу! Цувате своју имовину незаконито стецену и васу коалицију која је унистила све сто се дало унистити !!класицна злоупитреба институција и полозаја Цубриловицу !!! Па зар мислис да је народ толико луд да није видио вас рад и васе знање али јос треба одговорност и одузимање имовине и опоравај народа од васе бахате власти која це остати запамцена за вјек вјекова за наук дјеци као се зивјело од кредита уз послусност партији од нерада и незнања и као се опљацкале фабрике предузеца ресурси и обогатили појединци на опљацканом народу !?!!! А скупстна ста је радила партијска скупстина !!!! Тј вецина сјупстинска !!! Дно дна

Name

БОБА

23.10.2018 21:34

МОЈ ЧУБРИЛОВИЋУ КАДА СЕ ЧВОР ОДВЕЖЕ СВИ ЋЕ ЛЕТЈЕТИ КАО ПАУНОВО ПЕРЈЕ .АЛИ ВИ ТАЈ ЧВОР НА СИЛУ ЖЕЛИТЕ ЗАДРЖАТИ, ОДНОСНО НА ЛАЖИМА И ПРЕВАРАМА.ПО НАРОДУ СЕ ВИДИ СВА ЉЕПОТА ОВОГ БАЈНОГ ЖИВОТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

24.10.2018 01:00

Сдс странка да исцисти све старе кадрове.Вукота да окупи млад и струцан кадар, ојаца странку, остане вјеран само имену СДС на успомену кад је некад била покрет . Млади из дијаспоре могу бити цланови . Нико старији од 40 година. Показати се као опозиција.Дувати им за врат и све објављивати. Само упорним радом у опозицији показати се. Тек тад спас за овај народ овдје долази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

24.10.2018 01:01

Није то све . Хоце јос и јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

24.10.2018 06:43

Све Чубро си чуо и видио. Боље би ти било да се покријеш по глави и да ћутиш. Ти си прво лош човјек а друго велика незналица. НСРС може да води паметан и школован човјек а ти то ниси. Иза себе имаш Булдоге које помно слушаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аустриа

24.10.2018 10:40

Па вецих лазова од њега бисереке нисам видо а да неприцамо милокраду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенија

24.10.2018 20:05

Па ста изјави овај цовјек ,колико дуго он вец спава по сједницама ,кад ми све имамо то сто је он набројао ста онда они градјани пред боском тразе ? Сутра одмах пред боску и објасни народу гдје је то демократско друство,гдје су та градјанска права ,неморас сефа питати само ти отидји то је и тако послије твог радног времена.