ПЛ - Након 11 година: ДЕСЕТ побједа Арсенала заредом!

Фуриозни Арсенал – Лестер десета "жртва" у низу! Фудбалери Арсенала победили су Лестер са 3:1 у последњем мечу деветог кола Премијер лиге.  Екипа Унаија Емерија је ухватила јак залет. Лестер је само запретио на "Емиратима".  Ово је песма, ово је поезија! Људи, Арсенал игра боговски фудбал! Тобџије као у најбољим данима под палицом професора Венгера. . .

Фудбал 23.10.2018 | 10:15
ПЛ - Након 11 година: ДЕСЕТ побједа Арсенала заредом!
Арсенал је славио на Емиратима после преокрета и забележио свој седми тријумф заредом у новој сезони енглеског шампионата, а укупно десети заредом у свим такмичењима.

Фудбалери Унаја Емерија наставили су да пружају фантастичне партије и, после уводна два пораза од Челсија и Манчестер ситија, поново одиграли квалитетан меч.

Није све кренуло бајно за "тобџије" и Лестер је боље отворио меч. Бољи старт "крунисан" је голом – Бен Чилвел је центрирао, али је Бељерин неспретно закачио лопту и послао је иза леђа свог голмана Бернта Лена. 

Ипак, на истеку последњег минута првог полувремена Месут Езил је донео својој екипи поравнање резултата. 

У 61. минуту на терен је ушао габонски нападач Пјер-Емерик Обамејанг и ту су кренули огромни проблеми за одбрану "лисица". Обамејанг је већ у 63. постигао први, а шест минута касније и други гол. 

Код другог поготка бившег играча Борусије из Дортмудна виђена је права фудбалска поезија, после неколико прелепих додавања његових саиграча Обамејанг је матирао Каспера Шмајхела и поставио коначан резултат. 

Недуго затим, након нове лепе акције фудбалера Арсенала, Лаказет је остао један на један са Шмајхелом, али му је дански чувар мреже скинуо зицер. 

Мора се издвојити и "докторска" партија немачког репрезентативца Месута Езила, који је показао колико знања поседује у ногама. Он је у победи своје екипе учествовао с голом и асистенцијом, али је током целог меча био опасан по гол гостију и направио доста лепих потеза.

Арсенал је у последња два месеца заиста незаустављив.

"Тобџије" играју атрактивно, офанзивно и толико успешно да су у понедељак оствариле десту узастопну победу, рачунајући Премијер лигу, Лигу Европе и Лига Куп.

Последњи тријумф у тој серији Шпанчев тим остварио је у понедељак, савладавши амбициозне госте, који су први затресли мрежу.

АРСЕНАЛ - ЛЕСТЕР 3:1 (1:1)

Иако је Ектор Бељерин неспретно захватио лопту у 31. минуту и после трка Бена Чилвела сам неспретно савладао Бернда Лена, Месут Озил је непосредно пре полувремена успео да изједначи. После широког "дуплог" паса управо са Бељерином Немац је поставио ногу и са десетак метара матирао Каспера Шмајхела.

Тај гол је додао додатни елан домаћину пред одмор, па је и Пјер Емерик Обамејанг у 63. минуту у петерцу искористио Бељеринову асистенцију са десне стране за преокрет и 2:1, а потом је са скоро истог места и још лакше Озилову асистенцију претворио у коначних 3:1.

Арсенал је тако први пут од октобра 2007. године "везао" десет узастопних победа у свим такмичењима. Тадашњи Венгеров тим стао је на бројки од 12, а Емеријев састав играће за изједначење тог низа против Спортинга у четвртак и Кристал Паласа у недељу.

А, потом "тобџије" одлазе на Енфилд...

Стварајући овај низ успеха, Арсенал је победио Вест Хем, Кардиф, Њукасл, Ворсклу, Евертон, Брентфорд, Вотфорд, Карабаг, Фулам и Лестер.

Ово што Арсенал игра, па то је песма! Чиста поезија! 

Зашиљио је добро Унаи Емери плајваз летос, многи су сумњали шта ће од тог чудног споја (таквог тренера и таквог клуба) бити, али сада могу само да се диве. Да се диве и дискретно извине што су били неповерљиви, па и груби после после Ситија и Челсија. Онај летошњи кроки сада има и слику и тон. Ако тежите спектаклу - гледајте овај Арсенал. 

Тобџије су у последњем мечу 9. кола Премијер лиге сервирале љубитељима фудбала можда и најбољи фудбал ове сезоне и тукле врло добри Лестер са 3:1. Или хајде, овако, прецитније - сервирали су неке од најбољих и најлепших акција виђених у последње време у Енглеској. Још једноставније? Ово што су вечерас Арсеналовци одиграли кад су оно убацили у вишу брзину (у другом полувремену) залиличило је на Венгеров Арсенал. Онај Арсенал из најбољих дана под командом чувеног професора фудбала...

Месуту Озилу се изгледа поново игра фудбал. То је једна од кључних ствари што Арсенал овако изгледа. Пробао је Емери да мало одмори Обамејана, оставио га на клупи, али пошто се ствари у првом полувремену нису одвијале како је замислио, Шпанац је у наставку посегао за својим најбољим стрелцем и онда је кренула већ поменута рапсодија. И вероватно би против већине премијерлигаша Лестер с оваквом представом дошао барем до бода (водећи гол, пречка, оштећени и за пенал, додуше), али не и против оваквих Тобџија. 

Гол за 1:1 у 45. минуту: Месут Озил се тако није стуштио ка голу ривала од Бразила 2014! Кас од тридесетак метара, лопта на страну, Белљерин повратна - таман да се искупи за аутогол - и онда таква елеганција гарнирана ноншаланцијом. Унутрашња, милиметарски прецизно. Како само Озил уме...

Ниједан Немац у Премијер лиги није дао 30 голова. Историја синоћ на Етихаду.   

Обамејан је морао да уђе јер је Лестер опасно претио и након изједначења. Ушао у 61. минуту, преокренуо у 63. Опет Озил. Лопта кроз лисичије срце. Какав осећа... Бељерин све то прати, гура у средину и Пјер Емерик је тамо. 

Акција код трећег гола биће сигурнио проглашена једном од најлепших у сезони. Завршава је поново Обамејан. Лестер је коначно сломљен. 

Ово је десета победа Арсенала у низу и то је најбољи клупски низ још од 2007. Тада се Венгер зауставио на 12. Тобџијама следе Спортинг у Лисабону, Кристал Палас и Блекпул у Лига купу. Тек онда дерби са Ливерпулом. Могао би да падне и Арсенов рекорд...

Али какав нас само дерби чека на Емиратима 3. новембра: Арсенал - Ливерпул. Варничиће до неба. 

А у Премијер лиги пет екипа у два бода. Мирише на сезону из снова. 

Премијер лига 9. коло резултати:

Арсенал - Лестер 3:1 (1:1)
/Озил 45', Обамејанг 63', 66' - Бељерин 31'/

одиграно у недељу:

Евертон - Кристал Палас 2:0 (0:0)
/Калверт-Луин 87, Тосун 89/

одиграно у суботу:

Челси - Манчестер јунајтед 2:2 (1:0) 
/Ридигер 21, Баркли 90+6 - Марсијал 55, 73/

Борнмут - Саутемптон 0:0

Кардиф - Фулам 4:2 (2:2) 
/Марфи 15, Рид 20, Патерсон 65, Херис 88 - Ширле 11, Сесењон 34/

Манчестер сити - Барнли 5:0 (1:0)
/Агуеро 16, Б. Силва 54, Фернандињо 56, Махрез 83, Сане 90/

Њукасл - Брајтон 0:1 (0:1)
/Кајал 29/

Вест Хем - Тотенхем 0:1 (0:1)
/Ламела 44/

Вулверхемптон - Вотфорд 0:2 (0:2)
/Капу 20, Переира 21/

Хадерсфилд - Ливерпул 0:1 (0:1)
/Салах 24/

ТАБЕЛА: Сити 23, Ливерпул 23, Челси 21, Арсенал 21, Тотенхем 21, Борнмут 17, Вотфорд 16, Вулверхемптон 15, Евертон 15, Манчестер јунајтед 14, Лестер 12, Брајтон 11, Барнли 8, Кристал Палас 7, Вест Хем 7, Саутемптон 6, Кардиф 5, Фулам 5, Хадерсфилд 3, Њукасл 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар