Трчао за ловом, изгубио моћ!

Алексис Санчез исти Фернандо Торес! „Време Чилеанца је прошло“, уверава Џејми Карагер.

Фудбал 23.10.2018 | 22:00
Трчао за ловом, изгубио моћ!
Један трзај главом за победу над Њукаслом. И то је, отприлике, све битно што је Алексис Санчез урадио у дресу Манчестера откако је зимус гламурозно представљен на Театру снова као пијаниста способан да Јунајтеду врати шампионску композицију. Врага.

Ни сенка играча као што је био у Бараселони, на пример, или у првим годинама у Арсеналу. Има оних који кажу да га је Жозе Мурињо „покварио“, међутим, на Острву је покренута и полемика да ли се Чилеанцу као бумеранг враћа за то што је хрлио искључиво за новцем, одбијајући такође уносан, додоуше мање од онога што зарађује у црвеном делу града, уговор са Ситијем.

Уосталом, слично се десило јануара 2011. кад је Фернано Торес светла једног великана заменио новцем другог клуба. Као да је трансфером из Ливерпула у Челси, вредним 58.500.000 евра, изгубио моћ.

На њега у овој 2018. подсећа Алексис Санчез.

„Најбоље године Санчеза су прошле. Алексис у Манчестер јунајтеду је оно што је Фернандо Торес био у Челсију. То што имају глад за головима и поседују менталитет победника не значи само да хоће да играју сваки меч за клуб или репрезентацију, већ и да тренери који се у том тренутку налазе под притиском, паљбом критика, не могу тек тако да одоле да их ставе у тим у користе што је више могуће“, истиче Џејми Карагеру колумни за угледни Телеграф.

Некадашњи дефанзивац Црвених са Енфилда био је Торесов саиграч док је Шпанац под палицом РафаелаБенитеза тресао мреже у Премијер лиги, али кад је изабрао да се пресели у Лондон као да је – пресушио.

„Био сам сведок да се баш то десило Торесу. Реч је о играчу уздигнутом до нивоа светске класе, али је одласком у Челси изгубио експлозивност и никад је није вратио. Видим да се историја понавља у Санчезовом случају. Делује ми као фудбалер истрошен великим бројем претрчаних километара. Новинари и навијачи траже од таквих типова фудбалера да играју нон-стоп, па се не одмарају довољно. Услед превише утакмица повређују се, троше се више и нестају пре него везисти или одбрамбени играчи“, предвиђа Џејми Карагер наставак пада Алексису Санчезу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар