Изборна крађа у Зворнику

У изборној ноћи и данима који су након ње услиједили представници опозиције говорили су да су се у зворничкој регији дешавале „чудне ствари“ и додавали да не постоји ни грам сумње да нису покрадени у бирачким мјестима уз Дрину.

Република Српска 22.10.2018 | 11:17
Изборна крађа у Зворнику
Према сазнањима портала СрпскаЦафе полицијске интервенције и прекиди гласања на бирачком мјесту у Пилици у Зворнику које су се током гласања дешавале нису нигдје забиљежене, а изборни материјал је превожен без полицијске пратње.

У Зворнику се, наводе извори нашег портала, по договору свих локалних политичких партија преференцијални гласови за листе за Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ не броје него се произвољно уписују, с циљем фаворизовања кандидата из Зворника.

Кандидатима из Зворника се у извјештајима бирачких одбора уписује максималан број гласова листе странке којој припадају (некада се ти гласови допишу и на листићима током бројања, а некада не), док се кандидатима на листама који нису из Зворника њихов број гласова умањује.

Тако су страни посматрачи у Челопеку забиљежили ситуацију да су чланови бирачких одбора, по окончаном гласању, испред себе ставили листиће и дописивали преференцијалне гласове, што је и записнички констатовано.

На овај начин је Зворник постао рекордер, па од 88 бирачких мјеста на овим изборима на чак 64 бирачка мјеста кандидати из Зворника имају 100 одсто гласова политичке партије којој припадају. Индикативно је да зворнички кандидати свих партија (СНСД, СДС, ДНС, СП) на тим мјестима имају 100 одсто гласова своје партије што је просто немогуће, док кандидати који нису из Зворника имају нула или максимално неколико гласова. Пракса из осталих градова показује да проценат који освоје локални кандидати ријетко прелази 50 одсто у срединама са великим бирачким тијелом.

Такође, пажљивом анализом преференцијалних гласова на бирачким мјестима у Зворнику на којима локални кандидати нису имали 100 одсто гласова листе на којој се налазе (није било договора унутар бирачких одбора о преференцијалној крађи), показује да су други кандидати са листа имали далеко веће проценте гласова у односу на она бирачка мјеста гдје се прекрајала воља бирача.

Занимљиво је да локални кандидати СНСД, СДС, ДНС и за Народну скупштину РС и за Парламентарну скупштину БиХ сто одсто гласова своје листе имају на идентична 64 бирачка мјеста.

Индикативно је да зворнички кандидати свих партија на 64 од 88 бирачких мјеста имају 100 одсто гласова своје партије што је просто немогуће, док кандидати који нису из Зворника имају нула или максимално неколико гласова.

На бирачким мјестима у СШЦ Зворник за ниво Парламентарне скупштине БиХ (Ново насеље 1, Ново Насеље 2, Ново Насеље 6, Ново Насеље 7, Ново Насеље 8) Драгомир Васић има 100 одсто гласова странке, док Мирко Шаровић и Александра Пандуревић имају испод десет одсто гласова листе. С друге стране, на бирачким мјестима Ново насеље 3 и Ново насеље 5 Драгомир Васић има 58,15 одсто и 67,92 одсто гласова листе, Мирко Шаровић 26,74 одсто и 19,0 одсто%, Александра Пандуревић 29,07 одсто и 27,62 одсто. Просто је немогуће да у градској средини постоје тако различити трендови гласања.

Читав овај инжењеринг на крају је довео до ситуације да локални кандидати на редовним бирачким мјестима имају невјероватне проценте преференцијалних гласова. За Парламентарну скупштину БиХ то изгледа овако: Лазар Продановић (СНСД) – 97,4 одсто гласова листе, Драгомир Васић (СДС) – 95,3 одсто, Ненад Нешић (ДНС) – 94,88% одсто, Јаков Галић (СП) – 96,5 одсто.

Или за Народну скупштину РС: Зоран Стевановић (СНСД) – 99,02 одсто, Костадин Васић (СДС) – 95,15 одсто, Споменка Стевановић (ДНС) – 97,85 одсто, Един Рамић (Заједно за БиХ) – 96,69 одсто, Владимир Мијатовић (СП) – 92,2 одсто. Посебно је занимљиво да кандидати СНСД-а и СДС-а, Лазар Продановић и Драгомир Васић, обојица на редовним мјестима имају 295 гласова мање од броја гласова странке!

Такође, статистичка вјероватноћа је ништавна да носиоци листе СНСД и СДС за Представнички дом, Сташа Кошарац и Мирко Шаровић, у свим општинама у Изборној јединици 3 (сем Зворнику) имају више од 40 одсто гласова листе, а да у Зворнику добију симболичних 9 и 13 одсто, што јасно упућује да им у Зворнику нису уписани (пребројани) сви лични гласови.

Оваква пракса присутна је у Зворнику дуже од деценију и због ње су локални избори 2004. године били поништени. Поновљени избори су, кажу извори нашег портала, неопходни на 64 бирачка мјеста у Зворнику.

Преференцијално гласање је систем гласања у којем грађани с правом гласа осим могућности гласања за одређену листу имају право заокруживања одређеног кандидата с те листе, што се разликује од система „затворених“ листа, гдје грађани гласају само за жељену листу, а поредак кандидата на листи одређују странке односно кандидати сами.

(Српска.цафе)

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

22.10.2018 09:30

У Приједору се не објављују резултати избора. Обичан грађанин неможе нигдје да виде резултате. Предсједник ГИК полтронише власти и тако може да ради шта хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даки

22.10.2018 09:59

На страници избори.ба имаш резултате за сваку општину, град и бирачко мјесто за сваки ниво власти.

Name

Доктор

22.10.2018 10:29

Зворник је град чуда, полтрона, дупеувлакаца и најгорег сљама.

Name

доста

22.10.2018 11:10

А У ТРЕБИЊУ ИСТИ ПРЕСЛИКАНО.ВИДЈЕЦЕТЕ НА ПОНОВЉЕНОМ БРОЈАЊУ.ЦИСТА ФАРСА И ПРЕВАРА.ЗВОРНИК ЈЕ ЗА ТРЕБИЊЕ ОЛИЦЕЊЕ ПОСТЕЊА,ЗАМИСЛИТЕ ТЕК КАКВО ЈЕ ОНДА ТРЕБИЊЕ.!!>?????

Name

И ста сад

22.10.2018 11:35

И СТАЦЕМО САД НАРОД ИЗВАРАН И ДА ТРПИ 4 ГОДИНЕ.ДО ОКТОБРА 2022.

Name

олош влада зворником , а опозиција је нула

22.10.2018 12:29

У Зворнику СНСД краде годинама , не само изборе већ све што им дође под руку , такво зло непостоји на кугли земаљској , а друга је ствар што СДС ставља дебиле и преваранте са пијаце на листу . Преко 90% гласача би себе понизило као човјека да гласа за њих . Мени се гади срести СДС-ове кандидате на улици , а не за њих гласати , а исто је и са овим лоповима из СНСД- а

Name

Добој

22.10.2018 12:53

У Добоју слична ствар! Избори су фарса која нас скупо кошта,а ни приближно не осликавају вољу грађана.

Name

Даре

22.10.2018 13:37

Нама избори овакви и не требају,ста ће нам? Ово нема нигдје на свијету и питамо се засто нас дозивљавају на западу као највећи Европски шљам.Па ми донесемо себи изборни закон а онда га нико не поштује па шта ће нам закон нек влада анархија па ко јачи нек и буде на власти као што је сада управо. Нема ништа нормално и људски а да не причам да сви бранимо изборни закон и да га поштујемо него влада правило да свако краде у оној мјери колико може али да другог окриви за крађу. Наравно и странци то знају али њима одговара да фукара буде на власти лаксе их је уцјењивати.

Name

ре:И ста сад?

22.10.2018 13:39

Понистити лазне изборе па организовати поново тако да се воља народа вреднује!

Name

РЕ И СТА САД

22.10.2018 14:08

Је ли ти ниси цитао текст??!! Сви су дописивали своје гласаце и владајуци и опозиција. Цитај боље, слијепац!!!

Name

Боско Периц

22.10.2018 14:21

један гласач хвали се да је добио 50км а ја је питам како да добијем 50км она/н вели требас код једног човека и онај поштар пошто ми имамо сто поштара па се лако зна како су прошли ови избори

Name

Приједоррр

22.10.2018 18:36

У Приједору је било идентицно као у Зворнику! Воља бројаца!

Name

хахаха

23.10.2018 00:09

Ста реци за сдс из Зворника, јединог децка који је на несто лицио и који им је ваљао - на крају га је најбољи друг истукао после избора., наравно кад им висе није требао. Толико о тим СДС-овцима из Зворника. То су све јади, који би мајку продали за пар дана власти.

Name

Сарајлијица

23.10.2018 00:24

Е моји зворницани тако вам и треба кад висе волите муслимане од сарајевских СРБА. Стидите се кретени., ето вам ратне заставе армије бих се виоре преко пута опстине а идете ту на кафу, срам вас и стид било. Само знате да лајете и сваког сте србина из Сарајева отерали који је имао факултетску диплому., јбг разумем вас доминирао би медју вама. Прави сте олоси, ниста боље и не заслузујете. Поздрав од сарајлијице :-)

Name

у3ПМ

23.10.2018 05:30

Овај филм цемо гледати све док су цлановиц ЦИКа и скоро сва медјународна заједница на платним списковима насих политицара МАФИЈАСА. Овце нека наставе да пасу. Ниста боље нису ни заслузиле.

Name

Карла

22.10.2018 09:37

Па ово је бирацка фарса без преседана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.10.2018 11:10

Требиње је сампион преваре изборне,на свим нивоима !

Name

херцеговац

22.10.2018 13:07

У Требињу је систем ја теби ти мени.Поштени лука и Бранко договорили и уписали ко те пита за бројање.

Name

Ре херцеговац

22.10.2018 18:22

И, ста је било ко предузео по питању тога?

Name

Андјео

23.10.2018 05:22

Доста висе о крадји и глупостима. Добро је познато да ј овдје велика странацка борба и наредба да са гласа за све из исте странке. Доста висе лази. Од нас 650 гласаца из Ораовца гласа за Снсд и ником не треба једба једина марка и све сам ознацио из странке, тако доста висе пропаганде,лази и прице о то бозе као некаквој крадји. Прихватите пораз.

Name

Ре: Сарајлијица Зворничанин

23.10.2018 08:35

Далеко вам лијепа куца! Сво зло сте донијели у Зворник. А,што се доминације тиче: одеш фино у своје "Сарај'во" па тамо доминирај до миле воље,ако се овдје не осјецас фино. И,зашто живите у илузији да вас ми (мјештани) задржавамо у Зворнику и молимо да останете? Рат се завршио прије 23 године а ти и даље себе сматраш Сарајлијом? Човјече Божји,ти ни сам не знаш ко си! Хоћеш ли сутра учити своје дјете да прича оно сарај'вски иако се родило у Зворнику. Ако ти се не свидја,кофер у руке и правац Сехер. ПС Никад не бих гласао за избјеглицу! Јел треба Коле Васиц да води политику у граду у ком зивим. Опанке на ноге и у "Сарај'во".

Name

сарајлијица

23.10.2018 08:42

А потписо си се како и јесте,сарајлијица,то је оно а одакле си ти ,из сарајева а из ког дјела а ти из мокрог.Каква застава армије бих,ста булазнис.Мани се политике и тих националних будаластиња .укљуци мало мозак а не корусти тудји

Name

Сарајлијица одговара дебилима

24.10.2018 23:51

Да да одговорно стојим иза својих реци, као прво зивео сам у граду, а мокро је у РС , тако да науци мало географију па се онда укљуци у расправу. А не знам сто те Коле погоди, јесам ли га ја споменуо- мада му капу скидам. Свакако кроз град Зворник нисте ни смели сетати после 19х док вам тај Коле није досао. Ко ме убеди у супротно јагње окрецем са романије за њега. Зиви ми били лазни ЗВОРНИЦАНИ ;-)

Name

Криминал СНСДа

22.10.2018 09:43

СНСД ЈЕ КРАО ИЗБОРЕ И КАПОМ И ШАКО та странка је окована криминалом и корупциом на свим нивоима власти . Гледај само цијене како расту после избора да надокнаде оно штосу покрали и проневјерили у изборној кампањи .Све ресурсе Р Срббске су употријебили или злоупотријебили у кампањи . Све што су отворили ништа не функционише напримјер болница у Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМY

22.10.2018 09:44

То само говори да су и полиција и опозициција једно исто и да ко год додје на власт ће радити исто. Овде треба да се комплет систем промјени,али то никоме не одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гле

22.10.2018 09:56

Провјерите Кисељак бирачко мјесто, кажу да је тамо СНСД накрао ко нигдје, да су гласали чак и ови из дијаспоре који су већ гласали путем поште..итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

гареж и прашина

22.10.2018 09:57

Једино рјешење је дигитализација гласања, ови избори су тешко њесра, електронско гласање би било очитано за 5 минута, ови избори као и већина претходних су фарса. На парламенту БиХ против електронике су били ХДЗ и СНСД..? паметном довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

005

22.10.2018 10:00

Сви знају да су избори покрадени,ал да нема Нико да стане у одбрану народа,бас нас праве будалама,имају докази имају свједоци за неправилнисти у гласању и дјаба,ником ниста,Јадна је ова РС,Засто се мој отац борио и сад је инвалид ,стварао РС а сад нема ни постовања бар кад гласа,украли су и вољу народа,мој отац је крварио на ратисту и ја сам стрепио дал цу га икада видјети висе,док је Додик сверцовао,ДОДИК ЈЕ НАЈМАЊЕ ЗАСЛУЗАН ЗА РС,кази на којем ратисту си био,зао ми је бораца Сто су изиграни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа

22.10.2018 11:12

Само НАРОД може да стане у своју одбрану. Ако неће нека ужива

Name

ре 005

22.10.2018 12:43

Одличан коментар, отац ти је крварио а данас није у стању бирати власт, имао је среће, шта са онима који џаба главе погубише, односно њиховим родитељима.? то је тај ратни парадокс

Name

Крајње је вријеме

22.10.2018 10:08

Ово у Зворнику је пракса која се дешава на сваким изборима. Има још Зворника колико хоћете. Знају то добро у ЦИКу, али никада нису реаговали. КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ТОМЕ ЈЕДНОМ СТАНЕ У КРАЈ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сипа сипа цику

22.10.2018 16:44

Колико само има посла за полицију али коју полицију мозда страни посматраци. КОЈЕ У ДОБОЈУ ПЛАТИО ОКО 3000 кубика фракције дасе развезе од сеслија до подновља То није теско утврдити али коме треба да истина вјероватно онима који истразују убиство Давида

Name

Зворник

22.10.2018 10:16

Све је ово тацно. Избори у Зворнику су бесмислени. СИПА и Тузиластво су на потезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зворник

22.10.2018 12:00

Каква СИПА и тузиластво..!!?? Људи моји, па када це те схватити да је мафија отела дрзаву, институције и све полуге власти..?

Name

Министар

22.10.2018 10:27

Како год,све је готово,црвена секта це владати јос сто година.Ја имам дрзавни посао,у здравству сам,али поцињем уцење језика и одох.Пензије бити неце,ово це бити земља стараца,нецу да ми дјеца овде расту,и да сутра моле неког странацког дегенерика за посао....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворницке прице

22.10.2018 10:41

У Зворнику на једним од прослих избора тад једва пунољетна млада активисткиња ухвацена је на гласању с тудјом лицном картом. Експресно је поступак против ње обустављен а она је као захвалност добила посао у опстини и сада је на битној функцији у странци и то на републицком нивоу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

22.10.2018 14:50

Заштићена од стране зворничке полиције и ником ништа.

Name

Адо

22.10.2018 18:41

Јест на битном мјесту. Не излази из кревета појединаца снсд.а

Name

Данијел Д.

22.10.2018 20:44

Ех Саандра, Сандрааааааа....., цекам те код колима.

Name

Мићо М.

22.10.2018 22:44

Јел' свануло?

Name

ре Данијел Д.

23.10.2018 06:34

А Сандрица је сад фаца залудјена омладина у њу гледа као у свог водју јер она им је узор зртвује се за своју странку, да коме треба и кад треба али зна и засто :)

Name

ре:ДОКТОР

22.10.2018 10:55

Све то господине сто сте навели слазем се са вама само реда ради треба навести да то нису зворницани зворницани прави су цестит народ и постен а данасње становниство зворника само о себи говори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.10.2018 11:36

Само поновити изборе у цијелој БиХ јер ово и слијеп види да су избори покрадени

ОДГОВОРИТЕ
Name

МиГ-21

22.10.2018 11:51

Да ли је опозиција имала и на једном наведеном гласацком месту своје представнике или посматраце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

22.10.2018 12:45

Која црна опозиција. Видис да су браца Далтон - Васици, Стевановицева продузена рука. Они су унистили Сдс у Зворнику.

Name

Срки

22.10.2018 20:56

Цуј Коле посланик

Name

Е

22.10.2018 12:12

То су прави "локалпатриоте", а не као у мом граду 4 јаке странке и ни једног ни посланика у НС РС ни застуоника на нивоу БиХ. "Крљали" се између себе и сви попушили. Па ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УЛОГ

22.10.2018 12:28

Додик је покрао ове изборе. зато је СНСД на БИХ новоу био против скенера и камера на бирацки мјестима

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

22.10.2018 13:41

У све веце привредне афере је умјесан Додик, а као у изборима постен! Ма немојте молим вас гајити лазне илузије, па он је лопурда свјестког калибра!

Name

најлепше жеље

22.10.2018 12:31

Провјерите ви и Братунац и Сребреницу. Има неки пумпаџија у том крају па набро 98 посто гласова на своје име , а пријатељ ми рекао да је плаћао чланове бирачких одбора да га дописују накнадно. Зворник јесте наопак , али ови други су још гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

22.10.2018 13:04

За зворничке изборне преваре које се циклично понављају,од избора до избора, знају и птице на грани.До сада нико ништа не предузима.То нису избори,то нема везе за елементарним законом,правима грађана.Све је погажено.Највећа политичка мафија у РС налази се у Зворнику.Тешко народу...Докле више тако.Пјесник некада написа "...рањено срце је народа мог, ал' Србин ћути,ћути и чека ил' неда ђаво ил' неда Бог".

Name

Ре Најлепсе Зеље

22.10.2018 16:51

ЈА КОЛИКО ЗНАМ У БРАТУНЦУ ТАЈ ПУМПАДЗИЈА СТО ЈЕ КУПОВАО ГЛАСОВЕ И ОДБОРЕ НИЈЕ ПРОСАО ИСТО КАО И ЊЕГОВ ОДНЕДАВНИ ДРУГ СУСТЕР.ТОПЛИ ПОЗЗ.

Name

Крки

22.10.2018 12:41

Зворницки ГиК је изборни стаб СНСДа а мимо тога имате мафијаске структуре поред којих нико не мозе проци ни за одборника ни за посланика па зато имате кркане годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.10.2018 13:18

Тако је у Зворнику зато сто су нас прије “куповали” да гласамо за њих. На неким биралиштима чекали су на вратима и нудили новац за гласање. Ово нисам цуо него сам доживио и ово је истина!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Зв

22.10.2018 18:15

Гласам сваке изборе, па оцу ли икад доцекати да бар добијем 10 км за глас сви прицате о куповини па како ја то никад не дозиви. Само да напоменем да немам ницију цланску ни једне странке нити сам кад имао а борац сам прве категорије. Из свега тога молим вас да ме следеци пут упутите бар да узмем једном бар за кафу

Name

Пандуревић

22.10.2018 14:47

Како је Зворник дошао на тапет кад је ово радјено у скоро свим општинама у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

23.10.2018 06:19

Засто о овоме нисте писали прије избора? Знали сте ви како ае "раде" избори.

Name

Јанко

22.10.2018 14:54

Јадни су. Васици продали СДС дебелом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

22.10.2018 15:28

Тачно Јанко, због Васића и сличних васићима, СДС треба да нестане, није ни чудо да Додик влада оволико?

Name

Тетак

22.10.2018 17:05

шта лупаш јанко

Name

Зворничанин

22.10.2018 14:54

За сваке изборе СНСД најбоље плаћа то ми знамо. Трудио се и ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

22.10.2018 15:31

Хасе од свињетине,баба Спома и Васици су уходана екипа за крадју.Зворник је црна рупа.Поновити изборе а одбори да буду ван странацки.Воља народа је покрадена.На цаст криминалној дрзави.АНАРХИЈА,БЕЗВЛАСЦЕ.

Name

паљанин

22.10.2018 15:14

Па то је све логично, народ је овца, али бар гласају за своје чобане? Шта рећи за Пале, највећи град на регији, ни једног посланика,па онда за некад поносни Соколац, ни једног, па Рогатицу коју Јагодић гази до смрти, ниједног, Лукавица која има само петину становника из изборне јединице осам, Романијска регија, седам посланика у БЛ и Сарајево? Није ми што не изабраше лопове из СНСД и ДНС, нити што не изабраше свјесно на листу стављене нејаке кандидате из СДС и ПДП. Никад нећу опростити народу на регији што не изабраше у Сокоцу Милана Јоловића Легенду, највећег српског борца и у Палама најјачег човјека у задњим деценијама на регији, невјероватног Лазаревића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрински Вук

23.10.2018 12:19

Наравно и ја мислим да је Легенда заслузио да прође као посланик из висе разлога.

Name

зворничанин

24.10.2018 12:12

Знам Легенду и хуманитарца Ниџу из Зворника, прави људи. Обојица су заслужили да заступају исток РС. Сигуран сам да су они прави тандем потребан истоку, од Зворника, до Тјентишта. Ово што нас до сада заступаше, све покрадоше, од Глинице, па до шума, ријека..... Намјерно изостављам херцеговце, они су сад под контролом дон- Луке и каква је ситуација, биће изгледа то још годинама. Другим ријечима, ако овакви писмени и храбри, као Легенда и Лазаревић не потегну за нас на подрињу и средњем истоку, и оно мало што дају ови из БЛ, све ће херцеговци себи одвући.

Name

ЗВ

22.10.2018 15:49

Људи бозији наравно да су покрадени. СНСД годинама купује гласове. Годинама они који су се запслили преко странке су у обавези да у породици и сто висе других људи обезбеде гласове именом, презименом и матицним бројем. Ове године Додик је видјео ста мозе бити народ и колико је јак ако то зели па је глас итекако поскупио. Јадни народе, дабогда био јос јаднији него сто јеси. Исцртали смо границе дрзаве а прецртали зивоте толиких младих људи као да је 1992 и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

22.10.2018 18:21

Какав НАРОД,таква ВЛАСТ!!!Сви поштени док не дођу на позицију.Тако би и ми који кукамо на грађе,лажи и манипулације.Немогуће да нико до сада није се појавио ко не би радио ово сто нам раде 23 године.Знаци сви смо исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

22.10.2018 19:04

Није само у Зворнику. Мислим да би свима требало бити јасно, да су избори манипулисани! Понистите изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зв

23.10.2018 00:35

Хахахаха, ето ти одговора Вукота ко су ти инсајдери који раде заједно са владајуцом странком, ако не и искљуциво за владајуцу... Мада било какво суровање функционера СДСа са СНСДом одвлаци гласове СДСу... Било како било њих двојица су просли!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

23.10.2018 05:37

Избори су покрадени заједно у сарадњи са ЦИК.То су и прије 10 дана и медије објавиле.И да је директор цика дотицна Ириена била у Русији на информисањуи да су ангазовани Руски ИТ струцњаци и они задузени за електронско гласање .све је исло преко њи.И то сто Руси нису могли у Ц Гори Македонији. Успјело им је у РС.Тако да је опет Додик на власти у РС и уствари он и је предЦедник РС Док је Зељка само марионета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клиx

23.10.2018 15:41

Мислим да нису избори у Зворнику покрадени али да је прекрајана воља бираца то да.Како? Па фино радило се дописивање.А то сви раде и не само владајуца него и опозициона струја.Гласови су се куповали.И СНСД али и СДС,ПДП,ДНС,СНС и др. Сви знамо ко су кандидати били. СНСД-странка где ведри и облаци Зоран.Он да није био на листи било би другације.Цовјек има способне људе на терену за све.Од врбовања до куповине.А и знаци опстини. ДНС-баба Споменка исто има уиграну екипу.И било им је лако радити.Радили су само листу за НСРС.Испалили су СНСД. СДС-има у својој странци цовјека који све ради парама.Ниста никоме не обецава и све затвара парама.Илиц кладионицар.Коле и Драгомир маторе дрцине које су приватизовали странку.Прије двије године су издиловали са нацелником добре паре.Њима висе на опстини Зворник нико не вјерује.Све када се сабере и одузме,оцекивано и устаљено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

23.10.2018 19:14

Реалан коментар!

Name

Микса

23.10.2018 21:26

Ја као прво мислим да је најстрасније то сто је гласање тајно.Мислим да би сви требали на лицу мјеста да се уз потпис и лицну карту изјасне јавно за кога гласају.Ако вец имамо свој став и мисљење засто би било тајно које броји и уписује неко други.То је прва ставка која се мора промјенити да би стварна воља народа заиста постојала и била увазена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС

24.10.2018 07:37

ПА ПРРОТЕСТУЈ НАРОДЕ !!! НИКО ТЕ НЕ МОЗЕ НАТЈЕРАТИ ДА ПРИЗНАС ИЗБОРЕ АКО ТО НЕЦЕС. НЕ ПРИЗНАЈ ИЗБОРЕ!!! ИЗЛАЗИ НА УЛИЦУ !!! ТРАЗИ СВОЈЕ ПРАВО!!! ПРОТИВ НАРОДНЕ ВОЉЕ НЕ МОЗЕ СЕ БОРИТИ САЦИЦА КРИМИНАЛАЦА КОЈА ХАРАЦИ НАРОД ВЕЦ 23 ГОДИНЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

25.10.2018 07:22

ИЗБОРИ су покрадени,у КНЕЗЕВО, Је Снсд,ЦЕДО. ВУКОВИЦ, Криминалац,има пола Кнезева,5 метара,дрва,за ГЛАС,нудио,где је закон, полиција,и многи су дали глас,