ИТА: Икарди у 92. минуту "запалио" Меацу и срушио Милан!

Икарди у 92. минуту срушио Милан у дербију "Делла Мадоннина"! Поготком Маура Икардија у другом минуту надокнаде фудбалери Интера срушили су градског ривала Милан.  Какав дерби на "Меаци": Икарди "шокирао" Милан у 92'! Славиће дубоко у ноћ црно-плави део Милана. . . Мауро Икарди је разгалио навијаче када су сви већ видели "нулу" у великом дербију. Донарума поново несигуран, а Икарди кобан! Црно-плава половина Милана славиће дубоко у ноћ погодак Маура Икардија у судијској надокнади којим је донио Интеру побједу у 222. “Дербију Дела Мадонина”.

Фудбал 22.10.2018 | 09:45
ИТА: Икарди у 92. минуту "запалио" Меацу и срушио Милан!
"Неразури" су као домаћини славили у великом миланском дербију Милан са 1:0, у утакмици деветог кола италијанског првенства.

У 222. дербију "Делла Мадонина", једини гол постигао је Мауро Икарди у другом минуту надокнаде времена.

Аргентинац је испратио фантастичан центаршут Матијаса Весина и главом искористио лошу процену голмана Донаруме. 

До тог тренутка су играчи Лучана Спалетија били бољи ривал, али нису успевали до гола, док је на средини терена виђено неколико оштрих стартова, па су повреде зарадили Рађа Наинголан са једне и Лукас Биља са друге стране. 

Интер је остварио шесту победу у првенству и трећи је на табели са 19 бодова, а Милан је претрпео други пораз и заузима 12. место на табели са 12 бодова. 

Фудбалери Фиорентине и Каљарија одиграли су вечерас у Фиренци нерешено 1:1. 

Фиорентина је повела у 60. минуту голом Жордана Веретуа из једанаестерца, а изједначио је Леонардо Паволети у 69. минуту. 

"Љубичасти" из Фиренце су последње две утакмице без победе, заузимају пето место на табели са 14 бодова. Каљари је 14. на табели са 10 бодова.

Какав начин да се заврши 222. дерби Интера и Милана - "Дерби делла Мадоннина"!

И то у 92. минуту...

Уругвајац Матијас Весино добио је лопту на десном крилу и без размишљања "дигао ју" у шеснаестерац, Ђиђи Донарума је запливао у празно, а Аргентинац Мауро Икарди главом послао лопту у мрежу за победу Интера против највећег ривала!

Јужноамерички тандем одлучио је "успаванку" на препуном стадиону "Ђузепе Меаца" и донео Интеру најслађу могућу победу над градским и највећим ривалом.

И то за скок на треће место табеле Серије А, иза Наполија и Јувентуса...

ИНТЕР – МИЛАН 1:0 (0:0)
/Икарди 90+2/

Последњим трзајем екипа Лућана Спалетија стигла је до заслужене победе против "росонера" који су показали мање жеље и воље да стигну до гола, посебно у другом полувремену, чак и након увођења Патрика Кутронеа - нападача који игра сјајно ове сезоне

На другој страни Интер је погодио стативу, створио неколико прилика пред голом Ђанлуиђија Донаруме, који је био одличан, све до судијске надокнаде...

Талентовани голман је онда очајном реакцијом гурнуо у шансу Икардија, који је то рутински искористио. Одлазак Донаруме у напад у последњим тренуцима утакмице био је логичан, али очајнички потез голмана који је најбоље осликао размишљање Милана у другом полувремену.

Једноставно, било је прекасно…

Уругвајац Матијас Весино добио је лопту на десном крилу и без размишљања убацио у шеснаестерац, Ђиђи Донарума је запливао у празно, а Аргентинац Мауро Икарди главом послао лопту у мрежу за побједу Интера против највећег ривала!

Јужноамерички тандем одлучио је “успаванку” на препуном стадиону “Ђузепе Меаца” и донио Интеру побједу против Милана у симболичном 222. “Дербију Дела Мадонина”

Посљедњим трзајем екипа Лучијана Спалетија стигла је до заслужене побједе против “росонера” који су показали мање жеље и воље да стигну до гола, посебно у другом полувремену, чак и након увођења Патрика Кутронеа.

На другој страни Интер је погодио стативу, створио неколико прилика пред голом Ђанлуиђија Донаруме, који је био одличан, све до судијске надокнаде, а онда очајном реакцијом гурнуо у шансу Икардија, који је то рутински искористио.

Одлазак Донаруме у напад у посљедњим тренуцима утакмице био је логичан, али очајнички потез голмана који је најбоље осликао размишљање Милана у другом полувремену.

Једноставно, било је прекасно…

Интер је петом побједом у низу скочио на треће мјесто на табели, само два иза другопласираног Наполија и прихватљивих шест иза седмоструког шампиона, Јувентуса.

На другој страни, упркос чињеници да има утакмицу мање, екипа Милана остала је на прилично депримирајућем 12. мјесту, не због исто толико освојених бодова, већ због “шамара” који је примила од највећег ривала у недјељу увече.

Од укупно 222. дуела Интера и Милана послије њихових одличних партија у претходних неколико недјеља много се очекивало – препун стадион и партију која ће показати да се у Милану игра једнако или приближно једнако добар фудбал као у Торину или Напуљу.

Навијачи су свој дио испунили и играче који су се на терену појавили неколико минута послије бившег голмана “нероазура” Жулија Цезара којем је уручен и пригодан поклон, дочекао је спектакл.

Навијачи Интера на својој “Курви Норд” приредили су кореографију која оставља без даха, огромна змија која представља симбол Милана била је ту да утјера страх у кости супротном дијелу стадиона и њиховим љубимцима на терену...

…али ни трибина Милана није остала дужна. Напротив. Као да су знали, навијачи Милана спремили су корегорафију у којој откидају главу те змије.

Све је било спремно за спектакл и беспоштедну борбу на терену и то је један од сегмената који није изостао на терену.

Управо због тога Рађа Наинголан, морао је послије само пола сата игре ван терена. Дуел са Лукасом Биљом неколико минута раније био је кобан иако се у први мах учинило да ће Аргентинац први ван терена.

Није то било једино што смо видјели у првих пола сата, тресла се и мрежа!

Мауро Икарди успио је у 12. минуту да матира Донаруму, међутим, само секунд раније лопту је једва додирнуо и Весино и погодак је поништен.

Покушај Перишића нешто је што се може изоставити, међутим не и шанса у 34. минуту, када се умјесто мреже затресла статива. У великој гужви у петерцу Де Фрај се добро снашао и шутирао, међутим, лопта је погодила оквир гола.
 
На другој страни Гонзало Игуаин био је прилично одсјечен у нападу, а “заслуге” за то иду и Хакану Чалханоглуу, који је ове вечери свој таленат углавном искориштавао за соло продоре и нерезонске шутеве.

Све до кобног 92. минута један од најбољих сегмената игре Милана био је штоперски тандем Ромањоли – Мусакио. Први је спасио чист погодак сјајном интервенцијом испред Икардија, а други је чак успио да затресе мрежу на супротној страин.

Три минуте прије краја првог полувремена штопер Милана је послије слободног ударца послао лопту у мрежу Хандановића, али је и овај погодак оправдано поништен због офсајда.

У другом полувремену Гатузо је “убио” игру, можда и задовољан бодом и чињеницом да његова екипа није примила гол, што Милану није успјело ниједном од почетка сезоне.

Петнаест минута прије краја Гатузо је убацио Кутронеа, али та “цопy- пасте” измјена са меча Купа Италије у децембру овог пута није уродила плодом. Тада је Кутроне поготком у продужетку одлучио дерби, међутим, овог пута “росонери” нису добили много у нападу.

На другој страни ни Брозовић, Борха Валеро, Кеита и Кандрева нису показивали да су тип играча који би могао преломити меч.

Тек Весино је био нешто конкретнији и управо он кренуо је тамо гдје треба у 92. минуту, а онда послао прецизан центаршут за Икардија. Овога пута офсајда није било, а трибуне Меаце су прокључале.

“Змија” је ипак побиједила!

СЕРИЈА А - 9. КОЛО:

Фрозиноне - Емполи 3:3 (1:1)
/Силвестре 8 аутогол, Ћиофани 52, 63 - Зајц 32, Силвестре 48, Учан 79/

Болоња - Торино 2:2 (0:1)
/Сантандер 59, Калабрези 77 - Фалке 14, Базели 54/

Кјево – Аталанта 1:5 (0:2)
/Бирса пен84 - Де Рон 25, Иличић 28, 50, 52, Госенс 72/

Парма – Лацио 0:2 (0:0)
/Имобиле пен. 81, Кореа 90+3/

Фиорентина - Каљари 1:1 (0:0)
/Верету пен. 59 - Паволети 69/

Интер - Милан 1:0
/Икарди 90+2/

Играно у суботу:

Рома - СПАЛ 0:2 (0:1)
/Петања 38 пен, Бонифаци 56/

Јувентус - Ђенова 1:1 (1:0)
/Роналдо 18 - Беса 67/

Удинезе - Наполи 0:3 (0:1)
/Руиз 14, Мертенс 82, Рог 85/

У понедељак:

Сампдорија - Сасуоло (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 25, Наполи 21, Интер 19, Лацио 18,  Сампдорија 14 (-1), Рома 14, Фиорентина 13 (-1), Сасуоло 13 (-1), Торино 13, Парма 13, Ђенова 13 (-1), Милан (-1) 12, СПАЛ 12, Аталанта 9, Каљари 9 (-1), Удинезе 8, Болоња 8, Емполи 6, Фрозиноне 2, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар