ПЛ: Евертон славио, Лука промашио пенал!

Фудбалери Евертона забележили су четврту победу у сезони Премијер лиге пошто су пред својим навијачима савладали Кристал Палас са 2:0.   Евертон казнио промашај Луке с пенала! Лука Миливојевић је имао шансу да своју екипу доведе у вођство на "Гудисону", али је слабо извео пенал што је Евертон казнио.

Фудбал 22.10.2018 | 09:30
ПЛ: Евертон славио, Лука промашио пенал!
Изабраници тренера Марка Силве су до тријумфа стигли у последња три минута регуларног тока, пошто су гости, тачније Лука Миливојевић пропустили прилику да поведу из једанаестерца.

Српски интернационалац имао је феноменалну прилику у 59. минуту. Нападач Кристал Паласа Вилфред Заха је оборен у казненом простору после неопрезог старта Шејмуса Колмана и досуђен је једанаестерац. 

Миливојевић је као по обичају припшао лопти као први извођач пенала у екипи, али овог пута, голман Евертона Џордан Пикфорд одбранио је његово ударац и то тако што је Миливојевиж шутирао ниско по средини гола, а лопта је ногу погодила репрезентативца Енглеске. 

Евертон је у првом полувремену преко Гилфија Сигурдсона у 29. минуту имао велику прилику, али је голман Вејн Хенсеи био сигуран. С друге стране, голман Евертона Џордан Пикфорд у 36. минуту је сјајном интервенцијом спречио Миливојевића да постигне гол из слободног ударца. 

Победник је решен пред сам крај. У 87. минуту Доминик Калверт Луин је сјајно скочио и из тешке позиције погодио за вођство домаћина, које је у псоледњем минуту потврдио поготком турски интернационалац Ченк Тосун. 

После деветог кола, Евертон је на осмом месту са 15 бодова, док је Кристал Палас остао на седам бодова.

Вилфрид Заха је у 58. минуту дриблингом преварио Колмена, који га је срушио, а арбитар је показао на "белу тачку" - први пут ове сезоне за "орлове" и навијачи су већ видели три бода...

Капитен тима Лука Миливојевић пришао је одлучно лопти и ишао је ка свом првом голу ове такмичарске године, међутим његов шут по средини гола срећно је стопалом одбранио Џордан Пикфорд, иако је погрешно "прочитао" пенал и бацио се у своју леву страну.

Миливојевић је познат као одличан извођач једанаестераца и ово му је тек други промашен у дресу Паласа, док је претходне сезоне на овај начин дао чак осам голова.

Српски везиста је прошле године на "Гудисону" савладао Пикфорда, његов тим је у том сусрету изгубио, а тако је било и ове вечери пошто се исплатила потпуна офанзива Марка Силве и његових играча пошто су у последњих пет минута меча два пута савладали Хенесија.

ЕВЕРТОН - КРИСТАЛ ПАЛАС 2:0 (0:0)

Адемола Лукман је донео "живост" у своју екипу и са леве стране је одлично центрирао у 87. минуту за Калверта Луина - за његов други гол ове сезоне.

"Ушла је вода у уши" играчима Кристал Паласа, који су до тог момента одиграли сасвим коректно, па је Ченк Тосун искористио испуцану лопту из његове задње линије, истрачо пред Хенесија, а онда снажно шутирао за трећу узастопну победу Евертона.

Премијер лига 9. коло резултати и парови:

Челси - Манчестер јунајтед 2:2 (1:0)
/Ридигер 21, Баркли 90+6 - Марсијал 55, 73/

Борнмут - Саутемптон 0:0

Кардиф - Фулам 4:2 (2:2)
/Марфи 15, Рид 20, Патерсон 65, Херис 88 - Ширле 11, Сесењон 34/

Манчестер сити - Барнли 5:0 (1:0)
/Агуеро 16, Б. Силва 54, Фернандињо 56, Махрез 83, Сане 90/

Њукасл - Брајтон 0:1 (0:1)
/Кајал 29/

Вест Хем - Тотенхем 0:1 (0:1)
/Ламела 44/

Вулверхемптон - Вотфорд 0:2 (0:2)
/Капу 20, Переира 21/

Хадерсфилд - Ливерпул 0:1 (0:1)
/Салах 24/

у недељу:

Евертон - Кристал Палас 2:0 (0:0)
/Калверт-Луин 87, Тосун 89/

у понедељак:

Арсенал - Лестер (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 23, Ливерпул 23, Челси 21, Тотенхем 21, Арсенал (-1) 18, Борнмут 17, Вотфорд 16, Вулверхемптон 15, Евертон 15, Манчестер јунајтед 14, Лестер (-1) 12, Брајтон 11, Барнли 8, Кристал Палас 7, Вест Хем 7, Саутемптон 6, Кардиф 5, Фулам 5, Хадерсфилд 3, Њукасл 2.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар