Очајни Партизан само до бода у Кули!

Стојковић одбранио пенал! Фудбалери Спартака и Партизана одиграли су нерешено без голова у мечу 12. кола Суперлиге Србије.  

Фудбал 22.10.2018 | 08:15
Очајни Партизан само до бода у Кули!
Партизан стао у Кули, Стојковић одбранио пенал. Спартак и Партизан играли су без голова у 12. колу Суперлиге Србије. Стојковић одбранио пенал Чечарићу, а судија Васић могао је да свира и други за домаћина.

У генерално негледљивом првом полувремену Партизан је боље почео, Спартак боље завршио првих 45 минута. Друго полувреме је Партизан одиграо боље, али је Спартак изборио бод.

Гости су у Кули почели да нападају углавном из прекида, али ни Јанковић ни Закарић ни Пантић нису успевали да пронађу Рикарда у казненом простору Суботичана.

Прву добру прилику су црно-бели имали када је центрирао Немања Р. Милетић, а Рикардо успео да захвати лопту главом у 13. минуту. 

Ударац није био довољно јак и Милош Остојић га је лако одбранио. Спартак је у једном од наредних напада узвратио ударцем с дистанце и то је било све вредно помена у првих пола сата игре. 

Неспретан старт Шћекића ђоном на ногу ривала, приморао је судију Александра Васића да свира пенал за Спартак у 31. минуту, али је Владимир Стојковић сјајно "прочитао" Бојана Чечарића и сачувао мрежу своје екипе. 

Закарић је у следећем нападу шутирао преко гола Остојића, али је уследила иницијатива Спартака који је преко Денковића био солидан по левој страни. 

Играчи Спартака су у 37. минуту, после судара Текијашког са Стојковићем унутар 16 метара, тражили и други пенал, али су овог пута судије процениле да једанаестерца није било.

Спартак је до краја полувремена покушавао да нападне, Партизан се одбранио и на полувреме отишао задовољнији са 0:0.

Партизан је у другом полувремену заиграо агресивније. Већ од 46. минута када је Шћекића заменио Здјелар се видело да ће црно-бели кренути офанзивније.

Ипак, прву добру прилику је имао Милетић када је покупио одбијену лопту и шутирао јако према Остојићу који је успео да одбрани.

Након тога је Партизан све више притискао, а да би у 61. минуту зицер промашио Рикардо. Добио је идеалну оштру лопту на петерцу и гађао високо из чисте ситуације за гол.

У том делу игре је Спартак "скупљао" жуте картоне (Марчић, Ћаласан), а гости ударце и убацивања према голу.

Спартак се све више повлачио ка свом голу, Партизан то није користио, па изузев неколико безопасних шутева Закарића, Јанковића и Пантића није било прилика попут оне Рикардове.

Једну од бољих су имали Јанковић из слободног ударца у 78. минуту, када је шутирао високо изнад пречке и опет Рикардо у 86. када је промашио главом.

Младен Дунђерски је у финишу могао чак и да потпуно дотуче Партизан али није добро реаговао пред голом Стојковића и остало је 0:0.

Партизан је сада са 25 бодова остао на четвртом месту Суперлиге, а Спартак је претпоследњи са девет бодова.

Пауза није пријала Партизану, Спартаку изгледа да јесте!

Црно-бели су после 12. кола Суперлиге Србије "пали" на треће место табеле елитног домаћег такмичења. Испред "парног ваљка" су сада Црвена звезда, која има чак девет бодова више, Раднички са два бода предности, док Чукарички има исто колико и ривал са Топчидерског брда – 25.

Спартак је и даље на претпоследњем месту, али је изједначен са Радником и Земуном.

Спартак – Партизан 0:0!

Осим од раније повређених Златана Шеховића и Зорана Тошића, тренер Партизана Зоран Мирковић могао је да рачуна на све играче који су у протеклих месец дана и више полако подизали форму. Међутим, "парни ваљак" је стао у Кули (није се играло у Суботици због промене траве на стадиону Спартака). Црно-бели одиграли су прилично слабо, а посебно се то односи на први део утакмице, га је домаћин пропустио одличну прилику да поведе, а можда и да стигне до сва три бода.

Уједно, промашени пенал Бојана Чечарића 32. минуту, који је оправдано досуђен после фаула Александра Шћекића над Немањом Главчићем, био је и једина прва прилика за оба тима у првом делу утакмице.

Владимир Стојковић је маестрално оценио где ће фудбалер Спартака пуцати, бацио се у праву страну и ухватио "живу" лопту.

Тренер Партизана Зоран Мирковић овако је оценио сусрет у Кули.

"45 минута смо протраћили без игре и агресије која је потребна. Друго полувреме је било боље, али могу да кажем да сам разочаран што нисмо добили утакмицу. Лоше смо ушли у утакмицу, пролазили су нам минуту, ништа нисмо радили. Спартак је играо добро, имао је и пенал, а ми нисмо нили онакви какви морамо да будемо. Партизан мора боље", рекао је после утакмице Зоран Мирковић.

Партизан је имао већи посед, али је потпуно био безопасан по гол Милоша Остојића. Голман Спартака је имао много више посла у другом полувремену, али је успео да сачува мрежу.

Поред досуђеног једанаестерца, судија Александар Васић могао је неколико минута касније мирне главе да покаже и други пут на "креч" у казненом простору Партизана. Стојковић ја закаснио и закачио Немању Текијашког, али се пиштаљка главног арбитра није огласила.

Шеф стручног штаба Спартака, Предраг Роган, имао је више разлога за задовољство. 

"Рекао сам да је Партизан фаворит, али и да моји момци имају обавезу да покажу квалитет. Мислим да су заслужено освојили бод. Имали смо и ту прилику из пенала, али то је фудбал. На нама је да што приближимо екипу горњем делу табеле."

Кренуо је Партизан знатно боље у другом полувремену. Нападао је у таласима, док се Спартак повукао и прилику вребао из контри. Из такве игре обе екипе су дошле до својих прилика. Немања Р. Милетић, Горан Закарић, Рикардо Гомеш, Данило Пантић и Немања Николић нису имали успеха у дуелима са Остојићем, или је голман домаћег састава успевао да заустави њихове ударце или су они били непрецизни.

Спартак је једину шансу у другом полувремену пропустио преко Давида Дунђерског, кога је Стојковић у трећем минуту судијске надокнаде спречио да домаћину донесе и сва три бода.

После не тако занимљивог меча, може се рећи да је коначан резултат реалан. 

Судија: Александар Васић (Нови Жедник)

СПАРТАК: Остојић – Текијашки, Ћаласан, Керкез, Милошевић – Марчић, Шимура, Главчић (од 68' Вукчевић) – Чечарић (од 90+2' Дунђерски), Обрадовић (од 78' Торбица), Денковић. 

Клупа: Лучић, Торбица, Дунђерски, Вукчевић, Ракић, Чо, Баси.

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић – Косовић (од 61' Николић), Шћекић (од 46' Здјелар) – Јанковић, Пантић, Закарић – Рикардо. 

Клупа: Кљајић, Н. Г. Милетић, Здјелар, Смиљанић, Ђерлек, Ивановић, Николић. Тренер: Зоран Мирковић.

СУПЕРЛИГА, 12. коло:

петак 

Чукарички - Војводина 1:0 (0:0)
/Мудрински 90+2)

субота

Вождовац - Младост 1:1 (0:0)
/Луковић 80 - Одита 58/

Пролетер - Мачва 1:0 (0:0)
/Човић 58/

Напредак - Радник 1:1 (1:0)
/Ндиаје 26 - Пантелић 64/

Раднички - Земун 2:0 (2:0)
/Бабић 28, 42/

Црвена звезда - Рад 3:1 (2:0)
/Боаћи 39, 57 Гобељић 45+1 - Маринковић 78/

недеља

Спартак - Партизан 0:0

Динамо - Бачка 1:1 (0:1)
/Докић 53 - Гашић аг 2/

ТАБЕЛА: Црвена звезда 34, Раднички 27, Чукарички 25, Партизан 25, Младост 19, Напредак 18, Пролетер 17, Војводина 15, Мачва 13, Рад 13, Бачка 13, Вождовац 12, Земун 9, Радник 9, Спартак 9, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар