Рокови пробијени, цијена увећана: Умјесто за базен, новац за кампању СНСД-а

Затворени базен у Требињу, инвестиција Хидролектрана на Требишњици, требао је бити у фунцији од октобра ове године најављено је почетком 2017. из те јавне установе. Међутим, радовима на базену још се не назире крај, цијена изградње се увећева за милионе, а и рокови су помјерају.

Република Српска 21.10.2018 | 19:30
Рокови пробијени, цијена увећана: Умјесто за базен, новац за кампању СНСД-а
У јануару 2017. године Хидролектране на Требишњице објавиле су да је најбољу понуду за изградњу затвореног базена дала је група понуђача – Интеграл инжењеринг из Лакташа, Интегра инжењеринг д.о.о. из Добоја и Херц градња из Требиња, да је вриједност пројкета око 10 милиона и 200 хиљада марака, а да ће први купачи у овом објекту запливти већ средином 2018. године.

У марту исте те 2017. почели су радови, а цијена је тада била 9,6 милиона марака. Годину дана касније у јануару 2018., према тврдњама ХЕТ-а, радови су текли зацртаном динамиком, октобар је био предвиђени рок, а укупна инвестиција била је поново на 10 милиона марака.

Међутим, мјесец дана касније рокови су остали исти, али укупна инвестиција није била 10,2 милиона марака, већ се одједном појавило да толико уствари кошта само прва фаза радова.

И у августу ове године поново је октобар најављен као крај радова.

“Ми се надамо да ћемо доста прије рока завршити овај базен. Имали смо планове практично дупло брже да се заврши, али као и свака инвестиција постоје оправдани разлози и потешкоће. Међутим, надамно се да ће све бити готово до ове зимске пливачке сезоне. Видјећемо како ће испасти”, рекао је 18. августа 2018 директор ХЕТ-а Гордан Мишељић.



Да од базена у предвиђеним роковима неће бити ништа и да је ријеч о нереалном плану било је и тада јасно, а тек прије неколико дана у ХЕТ-у су потврдили да ће се на базен у Требињу чекати до јуна наредне године.

“Сада су у принципу они занатски радови гдје се виде финесе, гдје се види умјетност мајстора који раде на тим позицијама и по изјави извођача објекат би требао да буде до јуна завршен”, рекао је шеф надзора ХЕТ-а Слободан Ратковић

Међутим, предсједник Покрета “За правду и ред” Небојша Вукановић, тврди да је изградња базена као и свака друга инвестиција ХЕТ-а простор за милионске малверзације и извлачње новца.

И овај пут истиче да је умјесто планираних 10 милиона, незаконито непосредно пред изборе потписан анкес уговора са додатних два милиона, а да је за 12 милиона урађен најјефтињи дио радова.

“Управа ХЕТ-а треба да каже ако је уговор потписна на 10 милиона и зашто дају још два милиона истој групи понуђача и то незаконити директном погодбом, без објављивања и зашто су радови обустављени. Дакле, пребацили су 12 милион марака на рачун Интеграла, а нису урадили ни 20 процената послова. Јасно је да је на овај начин само извучен новац за предизборну кампању Луке Петровића и СНСД-а”, тврди Вукановић.

У Хидролектранама на Требишњици на питања БН ТВ годинама не дају никакве одговоре, па је тако било и овај пут. Самим тим јавност ће бити ускраћена за информацију да ли се ради о још једном пословном промашају ХЕТ-а који се мјери са више милиона марака, предузећа које је са актуелним руководством у 2017. години успјело оставрити губитак од невјероватних 24 милиона марака, а све то у овој години. И наравно све про прославити са расходом од 100 хиљада марака на разне врсте вискија, те килограме пршута, хоботница и лигњи.



(БН телевизија)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Брод

21.10.2018 17:42

Није завршен аеродрум у Требињу па се мало закочило са базеном јер без аеродрума нема довољно купача.Иначе у Херцеговини има доста оваца показују избори дужи низ година а овце се не купају нити лете авионом па власт и нема потребу да ишта гради него да шиша овце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

21.10.2018 18:22

Дон. Миселици... све тече планираном динамиком...

Name

Мирослав

22.10.2018 07:21

Људи су изгледа неки генијалци, пошто сам читао пуно текстова о криминалу у РС а нико неодговара или су толико удружени да штите једни друге, браво за РС и њен народ

Name

Мк

21.10.2018 17:49

ИНТЕГРАЛ ЈЕ СВАКИ ПУТ ЗНАО КОЛИКА ПОНУДА ТРЕБА БИТИ И ОНДА ОН И ДОДИК ЛАГАНО ИЗВУКУ ПАРЕ НА СВОЈЕ РАЧУНЕ.ТО ЈЕ СВАКИ ПУТ.МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ МИЛИЈАРДЕ УЗЕО ЗАЈЕДНО СА ИНТЕГРАЛОМ И ТО РАДЕ ОТКАКО СУ НА ВЛАСТИ.СВИ СА ДИПЛОМАМА СУДИЈА И ТУЖИОЦА ТРЕБА ГУЗИЦУ ДА ОБРИШУ СА СВОЈИМ ДИПЛОМАМА А КО ЗНА КАКО СУ ИМ ЈАДНИ РОДИТЕЉИ ПЛАЦАЛИ ФАКУЛТЕТЕ И САДА ИХ СЕ СТИДЕ АКО СУ ИМ ЖИВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одрасти!

21.10.2018 18:33

Сви су у талу па и ти тузиоци и судије. И родитељи су веома поносни на њих јер добро зарадјују и добро зиве. Фино ти је Предсједник рекао, мозес бит и најпаметнији, ако ниси у политици од тога нема ниста. Према томе, или се уцлани у СНСД или одсели или цркни од глади.

Name

Алдо Моро

21.10.2018 17:51

Хало Бинг, како брат...слусај...Слетис на Требињски аеродром, онда подземном до базена....цена, ситница..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Алдо Моро

21.10.2018 18:32

Као љубитељ Алан Форда сложити ћеш се да је министар Богданиц исти као они дебели прасци банкари из стрипа!

Name

Јесте јесте

21.10.2018 18:06

Украдено не преко 300 милона марака на том базену а мозда и 400.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.10.2018 18:54

Богами више , 900 милона

Name

Ало

21.10.2018 19:12

Па није олимпијада мало прегонимо

Name

ре

22.10.2018 07:34

У питању је једноставан начин извлачења пара из јавног предузећа, осим тога ХЕ послују у минусу и нова инвестиција губиташа у базен је тотална лудост. Паре су извучене у предузеће које је у талу са режимом, то што се започело је већ и завршено, на крају ће се та рупа испунити земљом и посадити два дрвета, крај приче.

Name

Криминални Итегра

21.10.2018 18:45

Интегра и њен власник БУДИМИР СТАНКОВИЋ ЗАЈЕДНО СА ДОДИКОМ ИЗВУКЛИ НАРОДНОГ НОВЦА ПРЕКО 5 МИЛИЈАРДИ ЗА ОВИХ ВЛАДАВИНА МИЛОРАДА ДОДИКА И ЖЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЋ А ВЕЛИКУ КОРИСТ ЈЕ ОД ТОГ БАЗЕНА ИЗВУКО ЛУКА ПЕТРОВИЋ ОДАКЛЕ ЈЕ ОН ПОПРАВИО БАЗЕНЕ И ВИЛЕ У ТРБИЊСКИМ БРДИМА И ДРУГЕ МНОГОБРОЈНЕ НЕКРЕТНИНЕ ВАН Р СРБСКЕ И НЕКОЛИКО МИЛИОНА НА СВОИМ РАЧУНИМА СВЕ МУ ТО НЕТРЕБАЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

21.10.2018 18:48

Направиће Драшковић параолимпијски ако треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

21.10.2018 19:00

Ово сто прица директор Мисељиц и сам зна да то није истина,мора да оправда где су отисла велика средства,а "Скадар на Бојани"це да гута и прогута огромна средства која су усмерена према гутацима новца негде на северу Српске...ово постаје нормално за мали круг људи који ждеру све пред собом као аждаје...до када?...вероватно јос дуго...не назире се ниста сто то мозе да заустави...они изнад дрзаве,новац њхово власниство и ту се не мозе ниста изменити...срецно РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

21.10.2018 20:23

Ја знам да постоје људи који зеле да омаловазе све сто се ради , ал изборни резултат у Требињу је посљедица рада садасње власти и цак и слијепац види да су отворена радилиста на све стране и само мозе да се скине капа доле ...Цесто путујем кроз цијелу дрзаву и тврдим да је Тб један о ријетких градова у којима се несто ради и гради ..Исто тако смо свједоци да претходна власт на цеку са Вуцуревицем није урадила апсолутно ниста !! Резултат је све рекао да ли људи виде и да ли цијене то сто се ради у Тб а разлика у резултату је једна од вецих од осталих градова у Рс !! Па зар ви сто писете овакве коментаре , зар се никада не запитате да ли сте мањина или вецина у васем размисљању па зар вам резултати на изборима ниста не поруцују !! Муцните мало главом и извадите и ви руке из дзепова ..лако је критиковати ваља несто покусати урадити !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

23.10.2018 06:26

Ваља да се зна истина ради оних који не зиве у Требињу. Власт Добра Цука изградила је Обилазницу, Аутобуска, два крузна тока, много улица асфалтирала и доста градила. Власт ПДП је такодје доста градила: Бинго, Вокел, заврсила Аутобуску, Несковица пумпу, папире за Палату правде као и за Град Сунца. Све то без помоци Владе и Хета. Лука је yаврсио само Главну улицу и то лосе. Парк је при крају, наставио пројекат водоснабдијевања који је поцео Славко. Базен као Скадар на Бојани...То је све сто је Лука урадио. А гласови се масовно уповали, људима се пријетило, утјеривао страх...

Name

М

21.10.2018 21:43

Дабогда се удавили у новцу, никад им доста фуј

ОДГОВОРИТЕ