Радници тврдили да цури гориво?!

Радници Рафинерије са којима смо разговарали тврде да је у задње вријеме у спорном дијелу, гдје се десила експлозија, цурило гориво, али изгледа да нико то упозорење није схватао озбиљно.

Република Српска 20.10.2018 | 13:46
Радници тврдили да цури гориво?!
Ремонт у Рафинерији нафте Брод, након велике хаварије настале након експлозије 9. октобра навече, почеће убрзо, а циљ је оспособити погоне за производњу до 28. новембра, сазнаје Српскаинфо.

То је речено данас на састанку директора са радницима.

У функцију ће бити стављена нова линија, док ће Изомакс (постројење “05”) бити потпуно реконструисан, за шта ће требати до 6 мјесеци рада.

Руководство је затражило криминалистичку истрагу како би се утврдило ко је одговоран за несрећу и смрт радника Љубе Патковића.

Како је Српскаинфо раније незванично сазнала од извора из Рафинерије, експлозија се десила у постројењу “05”, познатијем као “Изомакс”, а пукла је цијев која улази у В1 посуду. 

Наводно је од превисоког притиска пукло кољено и дио цијеви, што је довело до пожара.

Како смо раније објавили, радна књига у којој радници Рафинерији Брод на крају смјене уносе информације о току процеса производње највјероватније крије узрок због којег је дошло до експлозије.

Радници Рафинерије са којима смо разговарали тврде да је у задње време у спорном дијелу, гдје се десила ескплозија, цурило гориво, али изгледа да нико то упозорење није схватао озбиљно.

Из свега је лако извући закључак да би радна књига могла да открије узроке, али и имена одговорних за хаварију у самој Рафинерији.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Неса

20.10.2018 11:49

Милијарду марака пореза дугују руски додикови другови у рафинерији нафте брод. А затварају се радње које дугују по500 марака пореза. Спавас ли мирно зоро видовиц ти и твоја братија из црвене секте зване снсд. Доле резим доле банда какви црни избори све на улице и процерати их кроз иглене уси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле ронхил

20.10.2018 12:29

Миле цувар Републике Српске ал до посљедње марке

Name

Вида

20.10.2018 12:46

Сви на улуце до прве.кише кад падне.киша сви у кафиће.благо нама.

Name

xxx

20.10.2018 12:13

Има ту свашта,јадни радници.Битно је да су поптисали папир као и ми у здравству да мораш чувати тајну директорових импровизатора и тровача народа.Додикови људи су се у ђаволе претворили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

20.10.2018 14:11

Под хитно затворити губиташа бр.1 у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.10.2018 15:55

Ко пита раднике.па бар њих има.потросни материјал.само удри зато имамо власт која је врх.

ОДГОВОРИТЕ