Дуг “Корелите” милион долара

У Окружном привредном суду у Бијељини данас је завршена главна расправа у предмету по тужби “Алумине” против литванског друштва “Корелита” због зајма од 660. 000 долара из 2012. године. Пресуда ће бити саопштена 23. октобра.

Република Српска 19.10.2018 | 14:48
Дуг “Корелите” милион долара
У Окружном привредном суду у Бијељини даанс је завршена главна расправа у предмету по тужби “Алумине” против литванског друштва “Корелита” због зајма од 660.000 долара из 2012. године. Пресуда ће бити донијета 23. октобра.

Поступак у овом предмету траје три – четири године будући да дужник литванско друштво “Корелита”
се није појављивало на рочиштима, већ је писменим путем се изјашњавало и оспоравало било какву повезаност са зајмом из 2012. године у износу од 660.000 долара. Према обрачуну вјештака економске струке укупан дуг на дан 30. јун 2018. године се попео на 940.258 долара.

“Оочекујем да суд позитивно ријеши овај тужбени захтјев у корист “Алумине”. Ријеч је о неком дугу који кумулира до скоро милион долара. Морам напоменути да и ово потраживање, односно ових скоро милион долара је везано за онај период поступања, односно власништва над “Алумином” и “Бирчем” од стране литванске фирме Владимира Романова и њихових повезаних лица. И ово показује модус функционисања, извлачење капитала из Републике Српске и БиХ и трајно изношење негдје на Дјевичанска острва или Литванију”, каже адвокат “Алумине”, Владимир Милошевић.

Доказ о узимању зајма постоји, тврди адвокат “Алумине”.

“Уговор постоји, вјештак економско финансијске струке је утврдио да је ријеч о зајму, да су средства дата, да никада нису враћена. Они су тврдили да је ријеч о некој другој пословној сарадњи. То су уосталом њихови стандардни аргументи, а материјалне чињенице говоре супротно”, каже Милошевић.

Пресуда у овом предмету биће саопштена 23. октобра.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АМГ

19.10.2018 13:05

Цицко Бјелица одлицан текст објавио...свака цаст...паметан одмјерен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алумина

20.10.2018 07:25

Браво за Владимира Милошевића, са багром се не може другачије само правним путем! Кад је пао САРМАГЕДОН пасце и Романов. Криминалцима Затвор народу Фабрика!

ОДГОВОРИТЕ