ЕЛ: Пешић преко Радоњића до прве побједе!

Томић и Блажич носили Барсу до победе над Радоњићевим Бајерном.  Кошаркаши Барселоне победили су Бајерн из Минхена у утакмици трећег кола Евролиге са 83:73.  Барселона на крилима одличне партије Томића савладала Бајерн, док је Панатинаикос лако изашао на крај са Гран Канаријом.  Пешићева Барса боља од Радоњићевог Бајерна, Лучић одличан, али недовољан.  Каталонци дошли до прве победе у сезони у Евролиги - 83:73.

Кошарка 18.10.2018 | 23:20
ЕЛ: Пешић преко Радоњића до прве побједе!
Барса је у "Палау Блауграни" нанела Бајерну други пораз у овој сезони Евролиге, а Дејан Радоњић није успео да нађе решење за екипу Светислава Пешића.

Бајерн је мање скакао, више губио лопте и на крају заслужено изгубио. Најефикаснији је у Барселони био Анте Томић са 18 поена, осам скокова и пет асистенција.

Пратио га је Крис Синглтон са 15, а "x фактор" је био Јака Блажич са 11 поена без промашаја из игре и пет скокова.

У тиму Бајерна Маодо Ло је убацио 16 поена, Владимир Лучић 12, а Данило Бартел 11. Играли су и Стефан Јовић и Немања Дангубић. Јовић је имао три поена, три скока и асистенцију за 21 минут, а Дангубић три поена и два скока за 12 минута.

Каталонци су од прве четвртине наметнули темпо, па су после уводне тројке Бартела за Бајерн направили серију 10:0 и повели 10:3.

Лучић је тројком спустио заостатак на 12:8, али је уследила нова серија 12:0 и Барселона је повела +16, 24:8. Бајерн је потом успео да се приближи и заврши четвртину са 26:17. Домаћин је до полувремена одржавао разлику, али је у трећој Бајерн опет припретио.

Још једном је погодио Лучић тројку за -4, а Јовић неколико напада касније такође споља за 55:50. Барса је успела да одбије налет, а битну ролу је имао и Јака Блажич који је имао четири офанзивна скока и важну тројку на почетку четврте четвртине.

Њоме је враћена двоцифрена предност за домаћина који је до краја успео да сачува предност и упише своју прву победу ове сезоне у Евролиги.

У последњем мечу дана у Евролиги гледали смо обрачун два бивша тренера Црвене звезде -  Барселона Светислава Пешића дочекала је Бајерн Минхен који са клупе предводи Дејан Радоњић. У исто време, Пешић је водио Барсу против тима чији је спортски директор Марко Пешић, његов син. Ипак, то га све није спречило да са Каталонцима однесе важну победу у Блауграни - 83:73.

У овом дуелу било је доста симболике и нама познатих лица. Поред свега наведеног, у дресу Бајерна играли су Владимир Лучић (12п, 4ск), Стефан Јовић (3п) и Немања Дангубић (3п). Лучић је имао најбољи меч од поменутих, али ни то није било довољно Бајерну да избегне пораз на овом гостовању.

Барселона је у ову сезону ушла да исправи грешке из претходне две, али је везала одмах два пораза. Овај дуел против Бајерна био је онај који је Барса морала да добије. Како је меч одмицао Барса је дизала предност, а на пет минута до краја Барса је водила 14 поена разлике и отприлике је деловало да је ту утакмица и преломљена.

Домаћа екипа свакако није искористила добар почетак утакмице у ком су Каталонци претрчали и надвисили Баварце у сваком смислу. Побегла је била Барселона резултатски, али је Минхен онако упорно и "немачки" миц по миц успевао да хвата прикључак како је време пролазило.

Барса је била у предности највише захваљујући Анту Томићу који ове сезоне игра веома добро, као иКевину Пенгосу (одиграо мало боље него на почетку сезоне), док је Бајерн држао српски репрезентативац Владимир Лучић.

Барселона је током треће деонице успевала са добром игром испод коша да диктира ритам и да држи противника на пристојној дистанци. Томе је доста кумовао и одлични Крис Синглтон који се показао као играч са доста поена у рукама. Плаћен је масно, али од њега увек можете очекивати да вам донесе пристојан број поена и скокова. Уз Томића је правио доста проблема Баварцима.

Могла је Барселона доста раније да затвори меч, али то није учинила све до самог краја. Букер је промашио два слободна бацања, Кајл Кјурик вратио тројком на око два и по минута пре караја  и ту је било јасно да ће Барселона до прве победе у овој сезони Евролиге.

Код победничке екипе најефикаснији је био Анте Томић са 18 датих поена, док је код Бајерна најефикаснији био Маодо Ло са 16 датих поена.

Прву евролигашку победу ове сезоне, у уторак је извојевао Дејан Радоњић са Бајерном, а два дана касније дошао је ред на Светислава Пешића и Барселону.

У својој "Блауграни" савладали су управо Бајерн, у мечу који није донео превише узбуђења, нити драме - 83:73 (26:17, 18:19, 21:18, 18:19).

Блистао је хрватски центар Анте Томић (18п, 5ск, 5ас), кога је препородио Пешићев долазак у Барселону прошле зиме.

Крис Синглтон убацио је 15 поена, а Јака Блажич 11, уз пет скокова, две асистенције и две украдене лопте. Словеначки бек имао је шут 100 одсто, из игре и са линије за слободна бацања.

У Бајерну, који 48 сати после велике потрошње у победи над Панатинаикосом није могао да пружи максимум, истакао се бек Маодо Ло са 16 поена. Владимир Лучић убацио је 12, Данило Бартел 11, а Стефан Јовић три поена (шут за два 0/3, тројке 1/1).

Евролигашки рекордер по броју асистенција на једној утакмици (19), ове вечери је имао тек једно додавање које је директно водило поенима саиграча.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

ЦСКА - Дарушафака 79:75



Будућност - Макаби 68:78



Панатинаикос - Гран Канарија 102:87
/Лекавичијус 16, Ленгфорд 16, Папапетру 15, 7ск - Еванс 15, Ериксон 15/

Барселона - Бајерн 83:73

петак

Химки - Ефес 19.00
Жалгирис - Фенербахче 19.45
Олимпијакос - Армани 20.00
Реал - Басконија 21.00

ТАБЕЛА: ЦСКА 3-0, Фенербахче 2-0, Олимпијакос 2-0, Реал 2-0, Панатинаикос 2-1, Жалгирис 1-1, Ефес 1-1, Армани 1-1, Басконија 1-1, Макаби 1-2, Барселона 1-2, Дарушафака 1-2, Бајерн 1-2, Гран Канарија 1-2, Химки 0-2, Будућност 0-3.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар