ЕЛ: Правило број 1 - ЦСКА не губи код куће!

А Дарушафака је имала шансу да га прекрши! Турски тим водио на полувремену у Москви, али је тим Димитриса Итудиса преокренуо и издржао до краја - 80:75.  Дарушафака претила, ЦСКА остао стопроцентан.  Један од лидера Евролиге није имао нимало лак посао са аутсајдером из Истанбула.

Кошарка 18.10.2018 | 21:10
ЕЛ: Правило број 1 - ЦСКА не губи код куће!
Како је само Дарушафака одиграла прво полувреме у Москви против ЦСКА, такве партије се не би постиделе ни много јаче екипе. Па и целе утакмице, у суштини... Водио је турски тим после 20 минута игре са седам поена предности, али је ЦСКА у другом полувремену укључио турбо и то је била брзина коју Дарушафака није могла да прати - 80:75 (19:17, 12:21, 26:10, 23:27). Иако су гости упркос минусу од 14 поена разлике запретили на крају меча. Нису успели до великог изненађења.

Некако као да је тим Ахмета Чакија имао шансу да направи највећу сензацију отпочетка ове сезоне Евролиге, међутим гости нису имали снаге за такав подвиг. Није много недостајало, имала је Дарушафака напад на крају са којим је могла да дође до поена минуса, али је фаул у нападу Мекалума све решио...

Оно што је Дарушафака показала у првом полувремену може да јој пружи самопоуздање за будуће утакмице. Кид, Браун и Пејнерс су мучили ЦСКА, па је турски састав на полувреме отишао са предношћу. То ретко у Москви успева и много јачим екипама. Знамо да Армејци практично не губе утакмице код куће у Евролиги... Ово им је био озбиљан тест. Можда и због тога што је у питању дупли програм.

И то правило се поново доказало као тачно. Тим Димитриса Итудиса се залетео у трећој деоници, добио је тај део игре с 26:10 и ту направио предност. Можда и кључну. А када је ЦСКА једном зајахао на таласу вођства, било је јасно да неће са њега сићи до краја утакмице. И да ће стићи до треће победе на трећој утакмици најјачег европског такмичења.

ЦСКА се на овом мечу ослонио на своје најјаче адуте - Нанда Де Колоа (10п), Никиту Курбанова (13п), Серхија Родригеза (11п) и Корија Хигинса (14п)На играче који практично већ годинама носе Армејце у свим такмичењима. Видело се то искуство и овога пута.

Армејци су имали дужу клупу, више играча који су дали свој допринос, и то је све заједно донело резултат.

Код Дарушафаке је најбољи су били Мајкл Ерик и Стентон Кид са по 15 датих поена, али то није било довољно за нешто више од часног пораза...

Овонедељни дупли програм у елитном такмичењу "старог континента" настављен је у четвртак поподне у Москви.

ЦСКА је савладао Дарушафаку и поправио скор на 3-0, али након што је губио на полувремену и све до 25. минута, када је серијом од 17:2 ставио до знања да неће дозволити сензацију.

ЦСКА - Дарушафака 79:75 (19:17, 12:21, 26:10, 22:27)!

"Армејци" су се у рекордном заостатку од девет поена (27:36) нашли у 18. минуту.

Томе је допринео и очајан шут за три у првом полувремену (2/15), али у наставку је ЦСКА из чврсте одбране коначно похватао конце игре у нападу, па је релативно брзо направио преокрет и у 32. минуту отишао на 60:48.

Да нису у сјајној форми, изабраници Димитриса Итудиса потврдили су дозволивши Дарушафаки да поново запрети (71:67).

Гости су чак имали напад за потенцијално изједначење, али је Реју Мекалуму 17 секунди пре краја, при резултату 77:74, свиран фаул у нападу!

Освајач Еврокупа 2017/18 тако је пропустио ненадану прилику да уради нешто више на једном од неколико најтежих гостовања у Евролиги.

ЦСКА: Хигинс 14, Курбанов 13 (8ск), Родригез 11, Де Коло 10...

ДАРУШАФАКА: Ерик 15 (11ск), Кид 15, Мекалум 14 (7ск)...

ЕВРОЛИГА - 3. КОЛО:

Четвртак

ЦСКА - Дарушафака 80:75
/Хигинс 14 - Ерик 15/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар