Готово је, хвала Богу! А сад оно наше...

Испратисмо још једну репрезентативну паузу. . . Нека прича ко шта хоће, али интерес за фудбал на нивоу националних тимова све је слабији и слабији. Некако се у ваздуху осећа да сви једва чекају да се на листе врате Реал, Барса, Манчестери, Ливерпул, Бајерн, Атлетико, Дортмунд, Тотенхем. . .

Фудбал 18.10.2018 | 21:45
Готово је, хвала Богу! А сад оно наше...
Хвала Богу, испратисмо још једну репрезентативну паузу... Нека прича ко шта хоће, али интерес за фудбал на нивоу националних тимова све је слабији и слабији. Не помаже, очито, ни ова нова Уефина идеја с Лигом нација. Није да је мањкало "јаких" утакмица, имали смо прилике да гледамо Французе и Немце, Хрвате и Енглезе, па Шпанце и Енглезе, одиграше пријатељску Белгијанци и Холанђани, али слаба вајда. Некако се у ваздуху осећа да сви једва чекају да се на листе врате Реал, Барса, Манчестери, Ливерпул, Бајерн, Атлетико, Дортмунд, Тотенхем...

И дочекасмо и то. "Велико коло" креће већ у петак, а ми смо за вас издвојили неколико најзанимљивијих утакмица које нас чекају предстојећег викенда. Сутра - загревање. Стандардно, ту су по један"шпанац", "немац", "француз", "белгијанац", па француска Лига 2, Холандија 2, Цвајта, премијера кола у Чемпионшипу... Прави, такорећи ТОП програм креће у суботу у време ручка и отвара га енглески дерби између Челсија и Манчестер Јунајтеда. Како игра Мурињова чета ове сезоне дерби можда и није прикладан епитет, али имена клубова говоре сама за себе. Форма овде неће много тога значити. Обратите пажњу, пре свега кладиоци - Манчестер на Стамфорду није славио пуних шест година, а генерално гледано гости нису добили у окршајима ових екипа пет сезона. И то није све. Тим који гостује постигао је само један погодак на шест претходних дуела. 

Из Премијер лиге издвајамо и мали лондонски дерби између Вест Хема и Тотенхема, који је на програму истог дана од 16.00. Певци ретко туку Чекићаре као гости, па обратите пажњу ако циљате двојку...

Када говоримо о немачкој традиционални дерби одиграће Штутгарт и Дортмунд, али медијски много је занимљивији окршај Волфсзбурга и Бајерна, пре свега због лоше форме Бавараца који већ заостају четири бод за Борусијом. Фотеља Ника Ковача опасно се љуља и Вукови би чак могли да "одувају" Хрвата са места тренера највећег немачког клуба. Не верујете у овај Бајерн - дупла шанса на Волфзбург плаћа сјајних 3,00! 

Док у Шпанији сви с нестрпљењем ишчекују Ел Класико, овог викенда на програму су два занимљива окршаја. Виљареал дочекује Атлетико, док Севиља иде Барселони. Мадриђани су на Мадригалу добили само два пута у последњих 10 година. Дакле, опрез! Барса и Севиља, с друге стране, састају се у необичајеним околностима, пошто чета са Санчес Писхуана гледа са врха. На њихову жалост Каталонце на страни нису добили осам година, а последњи пут славли су против њих као домаћини 2015.  

Серија А последњих година јесте скрајнута, међутим када се састају Интер и Милан све очи света упрте су ка Сан Сиру, или Ђузепе Меаци. А тај окршај заказан је за недељу у 20.30. Милан дуго не зна за пораз, Интер је у серији од четири победе. Без обзира што играју на истом стадиону Росонере прати неко проклетство када су номинално гостии - славили су само једном у последњих 13 година. 

Најзанимљивији меч у француској Луги 1 одиграће Ница и Марсељ, док окршај између московског Динама и Зенита може да понесе епитет велике утакмице само због славне историје некада полицијског клуба великог СССР-а...

СУБОТА

13.30: Челси - Манчестер Јунајтед
15.30: Волфсбург - Бајерн
16.00: Вест Хем - Тотенхем
18.30: Виљареал - Атлетико Мадрид
20.45: Барселона - Севиља

НЕДЕЉА

13.00: Динамо Москва - Зенит
20.30: Интер - Милан
21.00: НИца - Марсељ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар