Лук Шо потписао уговор живота с Јунајтедом!

За 50. 000. 000! Потрудиш се једно лето и одмах обезбедиш и унучиће. . .  Шоу милион долара месечно! Леви бек Манчестер јунајтеда потписао је нови уговор и биће плаћен скоро као најбољи играч Премијер лиге Мохамед Салах.

Фудбал 21.10.2018 | 08:00
Лук Шо потписао уговор живота с Јунајтедом!
Дефанзивац Манчестер Јунајтеда Лук Шо апсолутна је звезда дана на Острву пошто је потписао нови, заиста уноснији уговор и дуплирао зараду на чак 195.000 фунти, односно 222.000 евра недељно.

Претходни споразум истицао му је у јуну 2019. године.

Леви бек Црвених ђавола и селекције Енглеске тако је потписом крунисао романсу са Жозеом Мурињомкоја је почела током лета и парафирао петогодишњи уговор по чијем ће му слову плата бити дуплирана у односу на досадашњих 5.000.000 фунти годишње. Он ће укупно за наредних пет сезона зарадити преко 50.000.000 британских новчаница.

Деловало је у једном тренутку да ће некадашњи бек Саутемптона напустити Олд Трафорд после ужасне прошле сезоне у којој га је Португалац стално критиковао јавно. Међутим, у предсезони се догодио преокрет, Лук Шо је био у топ форми и показао је Португалцу да заслужује стандардно место у првом тиму Манчестер Јунајтеда. Зато је сада стандардан када је здрав, а у првом колу против Лестера у победи од 2:1 уписао се и у стрелце.

После Шоа управа Манчестер Јунајтеда треба да се усредсреди на преостале фудбалере којима истичу уговори, има их чак десеторица, а међу њима су и звезде Антони Марсијал и Давид де Хеа којима такође уговори важе до јуна 2019. године.

Потенцијални репрезентативац Енглеске Лук Шо (23) потписао је у четвртак нови петогодишњи уговор са Манчестер јунајтедом!

Леви бек поникао у чувеној омладинској школи Саутемптона, стигао је на "Олд Трафорд" лета 2014, у том тренутку као најскупљи тинејџер у историји светског фудбала, а сада је клуб одлучио да му укаже велико поверење, учинивши га једним од боље плаћених у Јунајтеду, па и у читавој лиги.

Према наводима британских медија, Шо ће добијати 190.000 фунти недељно, што преведено у доларе износи 250.000 и даје "лепих" милион долара месечно.

Поређења ради, званично најбољи фудбалер Премијер лиге Мохамед Салах у Ливерпулу зарађује 200.000 фунти недељно.

Што се тиче "црвених ђавола", на врху листе зарада је Алексис Санчез, коме једном недељно на рачун "леже" чак 315.000 фунти - апсолутно несразмерно партијама које пружа од доласка из Арсенала!

Прате га Пол Погба са 290 и Ромелу Лукаку са 250 хиљада фунти седмично.

"Лук у потпуности заслужује овај уговор. Током каријере је увек радио напорно и веровао у себе. Још је млад, напредује из дана у дан и драго ми је што смо тако талентованог енглеског играча везали за клуб на дужи период", изјавио је менаџер Јунајтеда Жозе Мурињо, који је својевремено упућивао јавне замерке на рачун Шоа, због његове неспремности да игра "преко бола", када су га мучиле ситне повреде.

Шо је признао да су иза њега "четири бурне године у Јунајтеду", али да је захвалан свима који верују у њега и да ће се потрудити да им узврати играма и победама.

"Још имам много тога да научим и једва чекам да наставим да напредујем под вођством Жозеа Муриња", поручио је дефанзивац који је за нешто више од четири сезоне забележио тек 75 наступа за клуб у свим такмичењима, делимично због двоструког прелома ноге у септембру 2015.

"Скај спорт" сазнаје да трофејни клуб преговара о продужетку сарадње са Давидом Де Хеом и Антонијем Марсијалом, док ће судбина Антонија Валенсије и Ешлија Јанга бити позната касније.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар