Није само Ђурђевић крив...!

Локални медији у Астурији стали на страну бившег нападача Партизана.

Фудбал 19.10.2018 | 09:15
Није само Ђурђевић крив...!
Спортингу из Хихона никако да крене. Другу сезону заредом таворе у Сегунди, прошле такмичарске године завршили су на четвртом месту (испали у полуфиналу плеј-офа), ове су тек на 10. позицији. Премало за бившег вицешампиона Примере и екипу која је 42 сезоне одиграла у елити.

Хихон након девет кола нове сезоне на конту има свега 12 бодова (по три победе, ремија и пораза), а за главног кривца посртања екипе означен је Урош Ђурђевић. Донекле с правом. Некадашњи нападач Партизана није постигао гол на осам претходних утакмица, а на последњем лигашком окршају са Реусом промашио је и пенал. Била је то кап која је прелила чашу, па се нашао на тапету неких тамошњих медија.

Међутим, након критика, поједини локални новинари стали су у одбрану српског центарфора. Данијел Соуто, новинар Гласа Астурије, истакао је у својој анализи да Ђурђевић јесте делом крив за лоше Хихонове резултате, али никако не може да буде главни и једини кривац. Истина, очекивања од Ђурђевића и притисак на његовим плећима били су велики, али...

Соуто у свом тексту наводи да део кривице сноси читава офанзивна линија Хихона. Сем неколицине играча нико малтене не учестује у креирању напада и шанси, слаба је сарадња између средине и напада, а иако бројке, пише даље Соуто, јасно говоре против Ђурђевића, има и позитивних ствари у игри српског нападача. Да би Ђурђевић био учинковитији, неопходно је да "кликне" са остатком тима, а за то је потребна и умешност Рубена Барахе, тренера Хихона и легендарног шпанског фудбалера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар