ЕЛ: Фенер рутински, Жалгирис тукао Ефес!

Обрадовићева машина може са пола гаса – Калинић 10, Гудурић 5 поена.  Кошаркаши Фенербахчеа, актуелног европског вицешампиона, задржали су максималан учинак у новој сезони Евролиге.  Мицић један од најбољих у поразу Ефеса од Жалгириса.  Кошаркаши литванског Жалгириса остварили су први тријумф у сезони и декласирали Анадолу Ефес.  Опасан је и овај нови Жалгирис - лагано кроз Истанбул, било и плус 20! Добра рола Василија Мицића није помогла Ефесу.

Кошарка 17.10.2018 | 21:55
ЕЛ: Фенер рутински, Жалгирис тукао Ефес!
Литвански клуб, који је прошле сезоне играо на Фајнал фору у Београду, славио је резултатом 93:79.

Екипа тренера Шарунаса Јасикевичуса је после изједначене прве четвртине питање победника решила већ у другој коју је добила са 27:13, да би након тога разлика само расла.

Најбољи у победничком саставу био је Брендон Дејвис са 18 поена и 5 скокова, док је поен мање убацио некадашњи плеј Партизана Лео Вестерман.

С друге стране, турског представника предводио Крунослав Симон са 17 поена, три више више од Адријена Моермана. Српски репрезентативац Василије Мицић наставио је са квалитетним партијама и за нешто више од 20 минута постигао 14 поена и имао 4 асистенције.

Обе екипе након два кола имају скор 1-1.

Прошле године фајнал-фор у Београд, прсти додирују небо, а ове лош старт и убедљив пораз код куће од Басконије. Није слутило на добро. Али ево показало се да ни овај нови Жалгирис није "канта". Као потврда томе вечерашња утакмица у Истанбулу где је чета Шарунаса Јасикевичијуса доста лако изашла на крај са богатим турским Ефесом - 93:79.

После егала у првој четвртини (19:19) гости су вероватно кључну разлику направили у другом делу игре, заправо док је трајало "пет жутих минута" домаћег састава. Српски интернационалац Василије Мицић погодио је два пенала за 28:29 на 5:11 до краја и онда је кренула серија Литванаца. Истина, најбољег нема (Пенгос појачао Барселону током лета), али ту су и даље Милакнис, Кавалиускас, Вестерман... До полувремена Жалгирис је стекао 14 разлике - 46:32. 

Атаман није успео да пробуди свој тим током паузе и гости су током треће деонице отишли на ненадокнадивих плус 20. У последњу деоницу Ефес је ушао са заостатком 48:68.   

Све што су Турци до краја успели јесте да захваљујући 31 поену у последњој деоници ублаже пораз. 

Ефес чак и није имао тако лоше проценте шута, али суштина је у томе да су Литванци били далеко изнад просека Евролиге. Готово спектакуларни са преко 60 одсто за два и 57,1 за три?! Брендон Дејвис са 18 и Лео Вестерман са 17 поена предњачили су у дресу Жалгириса. Јанкунас је помогао са 11 кошева, а бивши звездаш Нејт Волтерс са седам додавања. Пристојну партију Американац је комплетирао са још девет поена уз 50 одсто шута из игре.  

У пораженом тиму Круно Симон најефикаснији са 17 поена. Мицић и Моерман пратили су га са по 14. Наш Василије врло добар - 3/5 за два, 2/4 за три. Бубоа није успео ништа да убаци 0/5, а није се прославио ниЛаркин (3 поена), два шутера оод којих се много више очекивало...  

Обрадовићева машина може са пола гаса – Калинић 10, Гудурић 5 поена. Кошаркаши Фенербахчеа, актуелног европског вицешампиона, задржали су максималан учинак у новој сезони Евролиге.

Датоме умирио Уникс и маестралног Шведа. Тим из Казања добро намучио фаворита у Истанбулу.

Фенер је у Истанбулу остварио другу победу, овога пута савладан је Химки резултатом 93:85.

Тим Жељка Обрадовића стигао је до још једног рутинског тријумфа, проблема је било само у трећој деоници, али је домаћин додао гас у финишу и заслужено славио.

Одлично је Жоц распоредио минутажу и многи играчи су били расположени – најефикаснији је био Николо Мели са 16, по 14 поена су додали Мухамед Али и Луиђи Датоме који је додао 8 скокова, Слукас се зауставио на 13, једним више од Јана Веселог.

Српски репрезентативац Никола Калинић је био на свом нивоу са 10 поена, 3 скока и 2 асистенције, док је Марко Гудурић меч завршио са 5 поена и по три успешна додавања и ухваћене лопте.

С друге стране, 65 од 85 поена Химкија дала су четворица играча – Алексеј Швед је очекивано био предводник са 26 и 8 асистенција, Тони Крокер је убацио 17, Мики Џордан 12, а Ентони Гил 10.

Фенер је сада на првом месту на табели са максималним учинком из два кола, док је Химки на зачељу са 0-2.

Намучио се Фенербахче на свом терену док је уписао другу победу у Евролиги и то против доброг и раторобрног Уникса - 93:85 (28:21, 26:22, 12:20, 27:22).

Пулени Жељка Обрадовића платили су мало данак и опуштању у трећој четвртини када су дозволили руском тиму да им се приближи и уђе у егал меч на крилима сајног Алексеја Шведа, који и поред одличне партије није имао снаге да сам носи госте до изнеђења.

Јер, у тренутку када се ломио резултат у четвртој четвртини, кошаркаши из Казања нису имали решења заЛуиђија Датомеа који је серијом погодака и тројком три минута пре краја одлепио свој тим на 82:74 после чега је Фенер дозирано одржавао разлику и уписао другу победу у сезони.

Домаћи кошаркаши су сјајно распоредили поене па су чак шесторица забележили двоцифрени учинак. Најефикаснији био је Николо Мели са 16 поена. Већ поменути Датоме и омалени Мохамед Али су забележили по 14, Слукас 13, Весели 12 и Никола Калинић 10. 

Марко Гудугурић је убацио пет поена за 26 минута проведених на паркету.

На другој страни Алексеј Швед је убацио фантастичних 26 поена уз осам асистенција, а пратио га је солидно иТони Крокер са 17.

Српски интернационалац Стефан Марковић забележио је три поена за 13 минута.

Евролига, друго коло:

среда:

Анадолу Ефес – Жалгирис 79:93
Фенербахче – Химки 93:85
Басконија – Олимпијакос у току
Армани Милано – Реал Мадрид у току

уторак:

Дарушафака – Будућност 71:63
Макаби – ЦСКА 86:89
Бајерн – Панатинаикос 80:79
Гран Канарија – Барселона 87:86

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар