Џеко на мети "Чекићара"!

Послије Кристал Паласа, Саутемптона и Кардифа, још један енглески премијерлигаш заинтересован је за довођење капитена Босне и Херцеговине.

Фудбал 19.10.2018 | 21:00
Џеко на мети "Чекићара"!
Един Џеко се можда враћа у Енглеску, али овог пута умјесто Манчестера. могао би да пресели у Лондон.

Боје Манчестер ситија је бранио од 2011. до 2015. године, притом освојивши двије титуле шампиона Премијер лиге, а сада би могао да из Роме пређе у Вест Хем, који је такође заинтересован за његов трансфер.

Досад су према писању енглеских медија, заинтересованост показали Кристал Палас, Саутемптон и Кардиф.

Џеко на римском "Олимпику" има важећи уговор до љета 2020. године, а са капитеном "змајева" разговарано је и о продужетку сарадње уз услов смањења плате чиме би Рома дугорочно покрила трошкове, а нападачу пружила већу сигурност.

Џекина годишња плата износи четири милиона евра и по мишљењу римског клуба је превисока, али тако не мисле енглески "чекићари".

Вест Хем је наводно спреман да за његове услуге плати суму од 25 милиона евра, коју ће како наводе италијански медији размотрити римска "вучица".

Римљани су подсјетимо платили Џеку 15 милиона евра, а продајом би одлично зарадили од центарфора који ће у марту напунити 33 године.

Вест Хем би такође био на добитку јер би могао да "тестира" Џеку и као функционера по окончању играчке каријере с обзиром да је недавно дипломирао на спортском менаџменту у Сарајеву.

Един је поникао у сарајевском Жељезничару, а потом је играо за чешке Теплице, њемачки Волфсбург и енглески Сити. У Рому је стигао 2015. године на позајмицу, а од тада је на 148 такмичарских утакмица постигао 78 голова. У дресу репрезентације БиХ наступио је 97 пута уз 55 погодака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар