Траже оставке за пораз у Бањалуци

Чланови бањалучког Градског одбора СНСД Маринко Умичевић и Момчило Антонић најгласнији су у захтјеву да се озбиљно анализира изборни резултат СНСД у Бањалуци и позову на одговорност они чланови који су у кампањи радили против кандидата те странке.

Република Српска 17.10.2018 | 08:01
Траже оставке за пораз у Бањалуци
Умичевић и Антонић, наиме, своје незадовољство су изнијели путем друштвених мрежа непосредно након што су објављени први резултати избора, који су показали да, прије свега, кандидати СНСД за предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и Милорад Додик нису остварили очекивани резултат.

Уз то, сам Умичевић, који је био на листи за парламент БиХ, јавно је на Фејсбуку изнио да је „разочаран Бањалуком, Градским одбором СНСД, те појединим члановима који су предложили и подржали кандидате странке, а заправо радили против њих“.

– Тражићу детаљну анализу сваког изборног мјеста у Бањалуци и одговорност, јер су многи тзв. рејонци радили за друге људе из личног интереса. Срамота је да Жељка Цвијановић изгуби са толиком разликом од Вукоте Говедарице у Бањалуци, а толико је дала за овај град. Срамота је и да Милорад Додик побиједи са толико малом разликом у Бањалуци, а тек треба да пристигну гласови из иностранства. Очекивао сам оставке појединих људи из Градског одбора, или да ће бар показати одговорност, међутим, остао је само мук и шутња – навео је Умичевић на Фејсбуку.

И у разговору за Српскаинфо Умичевић каже да очекује анализу сваког бирачког мјеста и да свако од њих да своје објашњење.

– Од предсједника Градског одбора Игора Радојичића очекујем да направи детаљну анализу сваког изборног мјеста и да са сваким рејоном разговарамо посебно и видимо гдје има одговорности. СНСД се превише уљуљкао, дуго је на власти у Бањалуци, па су се многи људи по рејонима и по дубини партије изгледа мало заситили свега. Зато свако треба да положи рачуне. Питам само, ако је нас кандидате подржао Градски одбор, зашто нас није подржао и „терен“. Градски одбор једноставно није имао став како треба да се гласа. Очекујем оставке због фијаска. Мора, бар неко да понуди оставку, па нека градски одбор расправља о томе, јер из овога треба да се извуче поука – рекао је Умичевић за Српскаинфо.

О именима одговорних није желио да говори, али је рекао да „чистка“ треба да крене од предсједника мјесних одбора, секретара, али и предсједништва странке. 

– Никада горе Бањалука није прошла него овај пут. Ако ћемо то гурати под тепих, не знам са чим да чекамо сљедеће изборе. Лично нисам много разочаран, јер је за мене гласало 60 одсто људи који нису чланови СНСД, али сам јако љут ако неко ко је предсједник рејонског одбора на Лаушу говори да се не гласа за Умичевића и Антонића. И о томе треба да расправимо. Не размишљам да одем из Градског одбора и са одборничког мјеста, али размишљам да се борим са издајницима. Оно што је сигурно, више никада се нећу кандидовати у име СНСД за било какву функцију – рекао је Умичевић.

Члан предсједништва Градског одбора СНСД Момчило Антонић каже за Српскаинфо да за изборни резултат СНСД не сматра одговорним предсједника ГО Игора Радојичића, што није случај са појединцима у самом врху странке у Бањалуци.

– Не мислим да предсједник Градског одбора треба да одступи, али неки људи у самом врху нису радили свој посао, него су радили личне кампање и за појединце које су фаворизовали, а то није био њихов посао. Можда је могао бити њихов посао, али да су претходно направили добар резултат за заједничке кандидате и за партију појединачно што је и требало да буде њихов примарни задатак. Нећу о именима прије састанка предсједништва Градског одбора. Мислим да смјена и оставки у Градском одбору треба и мора да буде. Пошто су неки протумачили моје ставове како „ударам“ на Игора Радојичића – нити имам те амбиције нити сам ја капацитет за то, нити сматрам да он лоше ради свој посао. Мислим да он ради добро, а да су неки људи направили пропусте и да се нису посветили кампањи ни два одсто као што су за локалне изборе. Ти људи треба да одговарају – рекао је Антонић.

Радојичић недоступан
Српскаинфо је покушала да добије коментар предсједника Градског одбора Бањалука Игора Радојичића у вези са ставовима Умичевића и Антонића, али нисмо успјели да га контактирамо.

(Српскаинфо)

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Мирослав

17.10.2018 06:09

Умићевићу како сте ви лично радили у фабрици коју водите , па жене причају , то су жене наше нису ванземаљци , какве сте ви папире носали и говорили како да гласају

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

17.10.2018 06:15

Кад це му неко објаснити да је он највисе узроковао то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

17.10.2018 07:01

Јесте, тако је. НАПАД ЈЕ НАЈБОЉА ОДБРАНА. Сада желе друге кривити за те резултате, али напад им је оправдање и као не знају да је до њих, до тога шта су радили њихови кандидати, чиме су се бавили задњих мјесеци. Али увијек ко другом јаму копа сам у њу пада.

Name

израелац

17.10.2018 07:12

па најтеже украсти у БЛ.. а по селима је лако красти гласове..

Name

Ре

17.10.2018 07:23

Умицевицу Ви сте један од правих папака у Српској, а поред тога сте један обицни погонски инзињер (са накнадно заврсеном ВСС,под сумњивим околностима) који мобингује запослене , не дозвољава им да се разболе, да иду на породиљско и слицно. Млади господин Антониц треба да схвати да се врло цесто среца не мозе купити!

Name

деура

17.10.2018 07:39

Деурић је био уз СДС и то је по катастрима стидљиво провлачио, јер се надао побједи Вукоте, па да земљишна и софтверска мафија настави делати у РУГИПП. Алиби му је био да га је Додиков режим затварао/неправедно!

Name

Беро Портир #Зецицка

17.10.2018 08:32

Када СНСД постави људе у стрнацеке савјете и комисије без предходне провјере, преко ноци , исти ти људи са својим дугогодисњим пријатељима из опозиције русе рејтинг СНСД - а и саботирају сваки могуци успјех.

Name

Крајина

17.10.2018 11:40

Не знам шта филозофира овај припрости Умицевиц. Како се могу кривити обични страначки полтрони за катастрофалан резултат "страначких лидера на листама"? Нису довољно покрали на бирачким мјестима? Или шта? !

Name

Ругипп

17.10.2018 11:52

У ругиппу у менадзменту су сви заклети снсд-овци

Name

Да

17.10.2018 14:54

Не контам... Нису крали гласове или шта.. Па глас је слободна воља сваког појединца. Народ вам показао гдје вам је мјесто

Name

Михајло

17.10.2018 16:18

Маринко ти си срамота насе Бањалуке.

Name

ЖИКА Ж

17.10.2018 06:22

Све који раде против интереса СНСД-а треба шутнути у Црквену!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 07:09

Ја вас Црвене стварно не разумијем, ем сто ниси цовјек па спомињес Црквену у знамо ми којем контексту, ем цитас портал БН телевизије. Видис да си подсвјесно у срцу СДСовац! Освијести се сто прије, док јос има наде!

Name

Освета је изгледа неминовна

17.10.2018 07:29

Кад направе спискове оних који нису истомислећи, хоће ли отпочети "нека" освета, у смислу казне за све оне који су се дрзнули, да не мисле као овај и њему исти?! Ово су јавне пријетње народу, утјеривање страха, јавни мобинг за неистомишљенике... Изгледа да овакав не зна шта је стид, срам га било сиједе косе. Је ли ово демократија, којом су звонили на сва уста?

Name

децко

17.10.2018 08:08

зика, свака цаст за коментар, грохотом сам се исмијао... јер мислим да је сарказам у питању... надам се! свидја ми се црни хумор

Name

Бобан

17.10.2018 06:22

А где је одговорност руководства опстинских одбора СДС-а где је постигнут слаб резултат а и руководства странке за 25 % мање гласова него 2014?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

17.10.2018 06:23

Цуј Умицевиц прица о издаји...па ти си Умицевицу исто тако издао ПДП....прије пар година пљуво си по Додику и СНСДу а сад по ПДПу ....знаци да пљујес сам себи у лице говедо једно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Говедо и манијак

17.10.2018 06:52

...је својим радницама седам дана прије избора подијелио листице.Знамо ми тебе,али неце то моци далеко.Б.Лука је нас град и гласање је показало да смо људи,а не криминалци.Само напријед са својом диктатуром,нико вам неце остати у партији,досадио је криминал и послусницима са низом цијеном.

Name

РЕ

17.10.2018 07:29

Умицевиц је провјерени папак

Name

БеЛе

17.10.2018 07:31

Продана фукара, већ најављује да се испред СНСД-а неће кандидовати више ни на једну функцију. Градом кружи прича да су јадне жене из Беме дан-два прије избора добиле попуњене гласачке листове са заокруженим кандидатима и њим самим.

Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА

17.10.2018 07:31

Ма браво! Бас гван од цовјека... Знам га јос из младјих дана... Паразит, гузни...

Name

Реалан

17.10.2018 06:25

Људи се фокусирали како да поделе гласове које узме странка а бас их брига ко це убиједити те гласаце. Подрска Умицевицу такви људи требају Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тепара

17.10.2018 06:50

хахаха људи ко умићевић потребни српској ! већу глупост нисам одавно чуо

Name

Ре Реалан

17.10.2018 07:50

Бања Лука је рекла своје. Мислим од сада па у будуце да це Бања Лука бити она права. Не сматрам да си реалан и треба да видис ко је Умицевиц.... ПОЛТРОН. Када ти и теби слицни буду свјесни да Економија диктира политику а не обратно тада це доци до помака код нас. Мора да буде владавина ПРАВА а не владавина појединца... Толико о твојој реалности и подршци Умицевицу...и он је папак.

Name

Мејдан

17.10.2018 06:27

Како су добили изборе убједљиво,а сви радили против њих? И СНСД И ДНС И СП? Ако вец није било крађе? Која је то математика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

17.10.2018 06:28

Е, нека су и ова двојица издували, уложили на стотине хиљада марака у кампању па сада им свако крив што су изгубили...класичан синдром изборних губитника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

17.10.2018 06:29

Разицарани смо и ми Умицевицу с тобом. Ако је ико икад усао у аутобус код творнице обуце у 3х послије подне,када заврсава и смјена у Беми, могао је да види какав је стандард фабрицких радника. По изгледу тих зена, назалост, мозе да се закљуци колико су сиромасне...да су те среце, да раде у некој еу дрзави, ходале би одјевене исто онако, како ходају у та доба центром града,цице које заврсавају свој радни дан у опстини. Али ово је БиХ, земља неправде,земља искориставања и омаловазавања радника,земља гдје се зиви да се презиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доброслав

17.10.2018 06:35

Шта хоће више та тајкунска дјечурлија , попут овог малог антонића и оног станивуковића...иста је то багра...и једном другом тата оставили милионе па сада глуме неке вајне политичаре...моми тата уложио бог зна колико пара у изборе, а сада му криво што је мали изгубио..а онај мали драшко глумац невиђени, то ће се тек видјети...као, одриче се посланичке плате, а што га нико не упита од чега ти сине живиш,сви се праве блесави, као да не знају да му тату нико не смије упитати одакле ти први милион...одакле, него од мутних шема са телекомом, снсдом и осталим муљаторима...наравно, сине, да ти не треба плата...а ти народе, падај на њихове форе и чупање асфалта...ишчупаће теби ови душу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 07:35

Да,тата има паре. Зато се дијете одрице накнаде у скупстини. И? Ста није јасно? Зели нове изазове,али не Агапе и три милиона дрзавних пара. И ? Не ваља вам?

Name

Момчина Драшко

17.10.2018 07:46

Чињеница је да се он јавно одрекао плате, а тати татино. Помаже људима, указује на друштвене девијације и проблеме, јавно се експонира, ту је суштина. Не дјелује инцогнито из позадине, да провоцира ради хира. Имају и други пара из пуно извора, тате пребогате, па им опет мало. Не се одричу се ничега, само хоће још, без милости. Драшко је васпитан, чисте мисли, транспарентан, са позитивним и хуманим мотивима, што је раритет у данашњој политици. Да Богдо има више овакве омладине, кренули би који корак напријед као друштво.

Name

Ре

17.10.2018 08:50

Подрска Драско. На његовом мјесту прва бих ја по свјету ходала. Свака цаст момак!

Name

топа

17.10.2018 06:36

Јел то маринко циља на миланка летића, наставника по звању, а шефа комуналне полиције у БЛ...опа, опа, изгледа да се коло сеће окреће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилила

17.10.2018 06:36

Треба се борити против олоша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

17.10.2018 13:06

је момчина бр.1 а ви што лајете идите своме Рудоњи ,лоповчини ,шверцеру нато тенкисти..

Name

Посматрац

17.10.2018 06:37

Захвалити се људима на терену који су потросени, који раде без енергије, освјезити рејонце и довести младје и способније људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

17.10.2018 06:40

Па ти си Антоницу слао поруке да се гласа за тебе! Партија и сеф нису хтјели да се кампања води тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

17.10.2018 06:48

О којем ви броју ви причате, да нисте узурпирали сва срества, да нису изашли продане душе, глупани и оно што сте украли не би сте имали ништа. Смрадови, срушитћемо вас. Идите у 3пм, највећи домаћи издајници и петоколонаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2018 07:31

поздрав друг!

Name

Бањалучанин

17.10.2018 06:50

У истјеривању одговорности за слаб изборни резулзтат Цвијановићеве и Додика у Бања Луци дебљи крај би могли извући управо Умићевић и Антоноћ, поготово ако прстом упру на неке "недодирљиве" чланове Градског одбора СНСД. Али шта буде да буде, грађани Бања Луке овога пута своје сипатије су показали према кандидатим СзП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зна он све !

17.10.2018 06:57

Зна која је пљацка гласова била,зна како је он уцијенио своје раднике,зна како су се куповали гласови,зна како су се куповали одбори,све зна и опет изгубили.Сад му је фрка,отисао из ПДП а ови једва на крадју добили и наравно да се боји,ста ако не буде добијао тендере за МУП и остале институције,ста ако не буде субвенција од града и дрзаве,ста ако минимални ЛД се повеца па буде морао давати плату умјесто 420 КМ - 600КМ и сл.То њега боли као и сваког робовласника !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нетко

17.10.2018 07:14

Ви се чудите зашто је, па убили су момка и крију убице и питате се зашто, какав безобразлук СНСД_а, гори су СП и ДНС што вас подржавају уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

17.10.2018 07:16

Мени сад ништа није јасно. Ко је у БЛ изгубио, ко добио, а ко побједио? ПДП се хвали као да је побједио а кажете ипак за мало Додик прошао боље од Иванића. Жељка убједљиво изгубила од Вукоте а СДС само једног посланика, док СНСД по посланицима убједљиво први, а Жељке нема нигдје. И ви сте нешта у БЛ опасно муљали а не само ми из ових руралних средина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм....

17.10.2018 07:18

Бања Лука им најболнија тачка. То секта пребољети неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

17.10.2018 08:27

Шта ли у својој умишљеној глави мисли Умичевић....то што је увртио себи да је неки привредник , да је члан управе спортског клуба, одборник у општини ....вјерује да је препаметан и да би требало сви да му лижемо стопе...човјек је дебил и полтрон који само гледа како се очешати од власт и узети који појен да би био неко и нешто....везе с животом нема, а својим арогантним понашањем и ставом нервира све оне који имало држе до себе и свог мишљења и кога у ствари онда он може представљати....једино да Рудоњи заноси јаја на кривини, за друго ништа он није....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД БАЊА ЛУКА

17.10.2018 08:36

АНТОНИЋА ТРЕБА ИЗБАЦИТИ ИЗ СТРАНКЕ, СВОЈИМ ИСТУПИМА НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА ЗНАЧАЈНО ЈЕ УТИЦАО НА ПАД РЕЈТИНГА СДС.ДРУГИМ РЈЕЧИМА МОМАК ЈЕ КОМПЛЕТНИ ИДИОТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

17.10.2018 08:48

КАД ЋЕ СЕ СТАТИ СА ОВИМ ЛУДИЛОМ.НИКО НЕ ПРИЧА О БУДУЋНОСТИ.ПОЛИТИКА ЈЕ УШЛА У СВЕ ПОРЕ ДРУШТВА ЗАТО ШТО НАМ НАРОД НЕСТАЈЕ НА НАШИМ ПРОСТОРИМА САД ЈЕ ТО НАЈВЕЋИ ХИТ САМО ПОСТОЈЕ ПОЛИТИЧАРИ И ПОДАНИЦИ.ЗАТО МОГУ ОВАКО ДО УНИШТЕЊА.ШТА ЋЕ НАМ ОВО СВЕ КАД СЕ ОКРЕНЕМО ОКО СЕБЕ НИГДЈЕ НИКОГА. САМО ЖИВИ МРТВАЦИ.НЕКИ ОД ОВИХ ШТО СУ ОСТАЛИ ЋЕ ЗАВРШИТИ ДОСТОЈАНСТВЕНО И ЧАСНО А НЕКИ КАО НАЈВЕЋА СТОКА ОДНОСНО ТРУЛЕЖ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цар

17.10.2018 08:53

СВАКА ЦАСТ НАРОДУ БАЊАЛУКЕ.УВИДЈЕЛИ ДА УСТАСКА УНУКА НЕ МОЗЕ БИТИ ПРЕСЕДНИК СРПСКОГ РОДА.КАДА ЦЕ СЕ ОСТАЛИ ОСВИЈЕСТИТИ И УВИДЈЕТИ ЛАЗИ,КРАДЕ. УБИСТВА ТО ЈЕ ПОД ЗНАКОМ ПИТАЈНА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златко

17.10.2018 10:44

нека се СНСД захвали Лукацу за овако лос резултат у БЛуци

Name

Рејонац

17.10.2018 11:26

Па вас је момци покидо Владо Дјајиц. Упао преко ноци на листу и купио пола гласова снсд. Схватио како то иде. А ви следеци пут исто тако а не да кукате. Пара знамо да имате

ОДГОВОРИТЕ