Регленд: Рано је да се радујемо...

Срећан сам због победе, али једва чекам тренинг.  Кошаркаш Црвене звезде Џо Регленд рекао је да је срећан због победе свог тима, али да једва чека следећи тренинг.  Тек су прошле три утакмице, није време да причамо о великим стварима, поручио јунак Звездиног тријумфа над Андором у Еврокупу.  Добрић: Не осећамо притисак; Раданов: Осцилације су нормалне. . .  Кошаркаши Црвене звезде Огњен Добрић и Алекса Раданов истакли су после победе над Андором да су осцилације нормалан део игре.  Фаје: Не желим да "прозивам" судије.  Кошаркаш Црвене звезде Мухамад Фаје прокоментарисао је меч своје екипе у Еврокупу против Морабанк Андоре.

Кошарка 17.10.2018 | 12:45
Регленд: Рано је да се радујемо...
Црвена звезда је победила Морабанк Андору са 85:79 и остварила девету победу у исто толико мечева у новој сезони.

Регленд је био најбољи поентер у црвено-белима и утакмицу је завршио са 24 поена, али и осам асистенција. 

"Као што сам рекао, добро је то што имамо 3-0 и први смо, али постоји доста ствари које морамо да поправимо. Једва чекам следећи тренинг", рекао је Регленд. 

Суђење на мечу није било на највишем нивоу, а Регленд је често улазио у расправу са делиоцима правде. 

"То је све део утакмице. Сви правимо грешке, и ми и они. Када причам са судијама само желим да разјасним неке ствари. Све је то део игре, не можете да се љутите на њих (судије)" 

У неким тешким тренуцима у мечу, када Звезда није знала шта да ради у нападу, Регленд је узимао лопту и доносио битне поене. 

"Мислим да сам спреман за то, али неки други дан можда буде неко други. Морате да знате чије је место и време, а данас је било моје", јасан је Џо. 

Амерички плејмејкер је поновоио да је задовољан због победе, али истакао да једва чека да ради на недостацима своје екипе на следећем тренингу. 

"Наравно, доста тога. Још смо 'млада' екипа. Имали смо доста јефтиних грешака. Срећни смо због победе, али једва чекам следећи тренинг".

Црвено-бели су се доста коцкали али су на крају "сломили" Андору и са 85:79 забележили трећу узастопну победу у Еврокупу, а девету у низу од почетка сезоне.

"Најважније да смо победили, можда нисмо играли како смо планирали. Било је много грешака, доста осцилација. Али таква је била утакмица, то је нормалном, дешава се свима да падну, да осцилирају. Не мислим да смо ми пали, али грешили смо и они су то искористили. Опет, успели смо да се извучемо и победимо што је најважније", рекао је Добрић. 

Звезда је непоражена од старта сезоне, али Добрић истиче да ти не осећа никакав притисак. 

"Не размишљамо о томе. Тренер нас опушта пред сваку утакмицу у смислу да играмо без притиска, да играмо како смо планирали. Грешке се дешавају али гледамо сваку следећу одбрану, сваки следећи напад да дамо све од себе. Нема везе – погрешиш у одбрани, примиш кош, изгубиш лопту у нападу, није битно, не размишљаш о томе, играш даље. И уз те грешке борили смо се до краја и победили. Такви су момци, таква је екипа, нико неће да посустане и кад се губи и кад се води". 

Црвено-бели су у хали "Александар Николић" имали подршку око 3.500 гледалаца. 

"Волео бих да буде још више навијача", кратко је прокоментарисао атмосферу Добрић. 

Звезда је опет домаћин у суботу, стиже Игокеа у четвртом колу АБА лиге. 

"АБА лига нам је такође много битна. Тежак је ритам, тежак распоред. Нема времена да се мисли о претходној утакмици. Победили смо, добро је прошло, сада размишљамо о Игокеи".

Меч са Андором је повремено био изузетно конфузан – што због бројних грешака играча, што због одређених одлука судија. 

"Нећемо да причамо о судијама, раде свој посао без обзира да ли добро или лоше. Утакмица је била тешка. Екипа Андоре је веома добра. Много шутирају са свих позиција. Покушали смо да што више испоштујемо захтеве тренера и учинимо утакмицу бољу по нас", каже млади Алекса Раданов. 

Црвено-бели су доста осцилирали, водили +8 у првој, па губили +8 у другој четвртини, а потом испустили +14 са почетка другог полувреман и угрозили победу. 

"Можда су то били само тренуци, игра се 40 минута, има увек успона и падова. Дешава се свима, тако и нама. Без обзира да ли имамо много победа или не, идемо из утакмице у утакмицу мирне главе, не желимо да стварамо себи притисак". 

Помало неочекивано тренер Милан Томић дао је Раданову шест минута на терену, а он је одговорио са две врло битне тројке, уз по скок и украдену лопту. 

"Данас сам ја добио шансу, можда сам је искористо, можда не. Трудим се да испуним оно што се очекује од мене. Има нас 15, сви добијамо шансу, битно је да покажемо шта знамо. Мени је битно да донесем тиму најбоље што могу и то да буде користно. Да ли само дао кош или одиграо одбрану све ми значи, не гледам кроз поене или слично",закључио је Раданов.

Фаје: Не желим да "прозивам" судије. Кошаркаш Црвене звезде Мухамад Фаје прокоментарисао је меч своје екипе у Еврокупу против Морабанк Андоре.

Црвена звезда је савладала госте из Шпаније са 85:79 и остварила трећи тријумф у Еврокупу.

Фаје је утакмицу завршио са 18 поена и 11 скокова и био је један од кључних фактора у победи своје екипе. 

"Била је тешка утакмица, али смо знали да ће тако бити. Тренирали смо добро. Знали смо да ће бити потребно свих 40 минута да би победили", изјавио је Фаје. 

Сенегалац није хтео да коментарише суђење већ је истакао да су он и саиграчи ти који су грешили. 

"Не знам да ли су то биле грешке, не желим да 'прозивам' судије. Ми морамо да напредујемо, знамо где смо грешили и наредних дана ћемо радити да то исправимо", јасан је Фаје. 

Фаје је са 11 скокова био најбољи "скакач" на мечу. 

"Трудили смо се. Знали смо да ће бити тешко, али наставили смо да се боримо. Ја сам био ту да помогнем саиграчима, и то сам урадио. Добро је што сам имао 11 скокова, ту нам је требала помоћ и то сам и урадио", додао је сенегалски крилни центар.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар