26 година од страдања Срба

Парастосом, прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа данас је на брду Меремишље обиљежено 26 година од страдања 28 припадника Друге подринске бригаде ВРС из Вишеграда и Рудог.

Република Српска 16.10.2018 | 20:44
26 година од страдања Срба
Парастос погинулим српским борцима код Спомен-обиљежја које је општинска борачка организација подигла прије пет година служио је свештеник Средоје Андрић.

Предсједник борачке организације Вишеград Милисав Васић подсјетио је да су припадници тзв. Армије БиХ на Меремишљу 16. октобра 1992. године заробили и неколико српских бораца које су мучили у затвору у Горажду.

''Ово окупљање је одавање поште погинулим борцима и ово није једино обиљежје нашим саборцима гдје су страдали а подигли смо их укупно 12 на ратиштима наше општине'', рекао је Васић.



Он је додао да је уређено и Српско војничко гробље на Мегдану, отворена Спомен-соба, подигнути споменици на Трагу палих бораца и руским добровољцима.

Највећи број српских бораца погинулих на Меремишљу сахрањен је на Српском војничком гробљу на Мегдану.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Република Папака

16.10.2018 19:56

Додигу бас зао сто су изгинули

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узалуд погинули

16.10.2018 22:43

Кад се сагледа тренутно стање у РС по свим основама, чињеница је да су поштени родољуби су узалуд погинули. Тековине борбе су обезвријеђене, породице већински незапослене, дјеца им бјеже вани... На овај помен је дошло мизерно мало људи, што је такође понижење и знак односа власти према палим животима, њиховим породицама. Некадашњи поздрав " за крст часни и слободу златну", остаје актуелан и дан данас, као парола, нада, чак и животни мото...

ОДГОВОРИТЕ