Дијао добио улогу у репрезентацији Француске

Од јануара ће бити заменик генералног менаџера Триколора.

Кошарка 22.10.2018 | 13:30
Дијао добио улогу у репрезентацији Француске
Борис Дијао ће наставити да помаже репрезентацији Француске... Али из мало другачије улоге. Он је званично постављен за заменика генералног менаџера Триколора!

Било је очекивано да добије неку улогу јер се ради о играчу који је био капитен репрезентације 12 година, а пензионисао се овога септембра.

Дијао ће имати улогу да буде веза између играча репрезентације и њихових клубова, посебно када су у питању играчи из НБА и Евролиге.

"Част је добити шансу да останем са репрезентацијом Француске. Даћу све од себе да допринесем искуством и да будем од користи уз генералног менаџера Патрика Бизлија", рекао је Дијао.

Као члан Триколора Дијао је освојио светску бронзу 2014. године, европско злато 2013, као и европско сребро 2011. и бронзе 2005. и 2015. године. Такође је био и члан идеалне петорке Евробаскета 2005. године одиграном у тадашњој држави Србији и Црној Гори.

Провео је и 14 година у НБА. Давне 2006. године изабран је за играча који је највише напредовао, у време док је наступао за Финикс Сансе. Освојио је и НБА шампионски прстен са Сан Антонио Спарсима 2014. године.

Сада има нову улогу...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар