ЕК: Чанак пред Валенсију...

Не знам колико ће моћи да играју Си, Лендејл и Величковић. . .  Црно-бели имају проблема са повредама пред меч Еврокупа.

Кошарка 17.10.2018 | 09:15
ЕК: Чанак пред Валенсију...
У среду, 17. октобра, кошаркаши Партизана гостују Валенсији у оквиру 3. кола Еврокупа. Утакмица на Иберијском полуострву је на програму од 20 часова и 45 минута. 

Између гостовања у Бару и Валенсији, црно-бели су синоћ тренирали у Београду, а тренер Ненад Чанак је пред полазак на пут изјавио да црно-бели имају проблема са повредама.

"Валенсија је тим који је као и Зенит, претендент на највиши пласман у Еврокупу. Екипа која је годинама играла Евролигу и сигурно јој је циљ да се након ове године врате на евролигашку сцену. У питању је екипа која игра типичну шпанску кошарку са много трчања и много транзиционе игре. Имамо наук са турнеје по Шпанији како не треба да играмо против таквих тимова. Потребно је да играмо физички јаче, са много више контакта, да одиграмо дисциплиновано у нападу и спречимо њихове контрапнападе. Имамо и проблеме са повредама, не знам колико ће моћи да играју Си, Лендејл и Величковић, али свакако не идемо у Валенсију са белом заставом", истакао је Чанак.

Центар Партизана, Ђорђе Гагић, свестан је изазова који је пред кошаркашима Партизана. 

"Сви знамо како играју екипе из Шпаније, па и Валенсија која је стално у врху АЦБ лиге. Немамо пуно времена, а ни сам пут није лак, али морамо да се што пре адаптирамо на дате околности, припремимо се и из себе извучемо оно најбоље. Потребно је да будемо концентрисани, дисциплиновани и да адекватно физички одговоримо на њихову игру", изјавио је Гагић. 

Право из Валенсије, црно-бели ће путовати у Словенију, где их већ у суботу очекује утакмица АБА лиге против Крке у Новом Месту. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар