Загорац: Многи су подлегли под притиском ''Гробара''!

“Непроцењиво за сваког младог играча је да има Величковића у тиму”, каже кошаркаш црно-белих.

Кошарка 16.10.2018 | 21:20
Загорац: Многи су подлегли под притиском ''Гробара''!
Како и сам каже Раде Загорац, мало је лутао около у НБА и АЦБ лиги све док није схватио да је најбоља ствар за његову каријеру да потпише за Партизан. То је учинио овог лета и за сада делује да је била права одлука.

Загорац је дао интервју за сајт Еврокупа у коме је причао о многим стварима везаним за садашњи тим Партизана, учешће у том такмичењу, те односу с навијачима.

"Када навијачи осећају да тим има жељу, да жели да успе и да се не плаши, онда они постају још гласнији и од велике су нам помоћи", каже Загорац.

Ово је први пут у Загорчевој каријери да игра Еврокуп.

"Претпостављам да сам руки у Еврокупу зато што немам искуства играња у овом такмичењу. Драго ми је што је на први наш меч код куће дошло толико навијача. Пуна дворана, невероватна атмосфера. Навијачи осећају да треба да нам дају велику подршку. Осећају да без њих тешко можемо да се изборимо са квалитетом противника. На тај начин смо дошли до добрих резултата на почетку сезоне".

Притисак је нешто са чиме морате да се носите када играте за Партизан.

"Када дођете у Партизан, клуб са таквом базом навијача који вам поклањају толико пажње, добро је да имате саиграче који су већ били ту, да вас припреме за то. Разговарали смо о томе и рекли су ми да су многи играчи раније подлегли под притиском који креирају пуне трибине. То је све створило нежељен ефекат за те момке. Драго ми је да мени пуне трибине доносе енергију и позитиван адреналин. То ми помаже да играм најбоље што могу".

Како напредује млади Партизанов тим?

"Стално причамо о одрастању тима и ментално и на терену. Имам одличан стручни штаб и сви људи около нам помажу да сазримо и брже него што би се догодило на неком другом месту".

Сарадња са Ненадом Чанком?

"Тренер је одрадио одличан посао током лета. Он је добра особа, неко са ким можеш да разговараш о свему. Одличан је избор да води овај млад тим. Сваки играч зна своју улогу", каже Загорац.

Присуство старијих играча попут Нове Величковића много значи млађим играчима црно-белих.

"У нашем тиму поштујемо играче који доносе искуство и све што су прошли кроз каријеру. Бонџа и Гагић нам много помажу у том аспекту, раде добар посао за тим. Величковић је наш вођа у сваком смислу те речи. Он је неко ко је учио од бољих, јачих, старијих играча пре њега и сада без резерве покушава то да пренесе на нас. Непроцењиво за сваког младог играча је да има Величковића у тиму. Он нам помаже да ментално будемо спремни и он је попут тренера у свлачионици".

Откад Загорац навија за црно-беле?

"Партизан је тим за који сам навијао откад знам за себе. То је породична ствар. Било је шанси раније у каријери да дођем у Партизан, али због одређених околности, то се није догодило до овог лета. После малог лутања около, мој приоритет је био да се вратим кући, да играм у мом граду, у клубу који волим и мислим да је то добар избор".

Није све у његовој каријери до сада ишло како је очекивао…

"Неке ствари које су ми се догодиле у САД-у нисам могао да претпоставим. Није било индикација да могу да се догоде. Била је шанса да дођем у Партизан прошле сезоне, али то се није догодило па сам отишао у Шпанију. После САД-а и Шпаније имао сам шансу да останем у иностранству и да наставим да градим каријеру на тај начин. Али, интересовање мене и Партизана овога лета је било обострано, тако да су се стекли услови да дођем у Партизан. Осећам да је то била добра одлука".

Наредни противник Партизана у Еврокупу је Валенсија. Каква су очекивања пред тај дуел који је на програм у среду од 20.45?

"То је клуб који има континуитет годинама, увек имају јак тим и језгро тима. Добро се познају, играли су на највишем нивоу. Срећни смо што у овом такмичењу можемо да играмо против најјачих тимова. Да видимо где смо. Да се упоредимо. Ако буде прилике да се уради нешто више, сигуран сам да ћемо је уграбити", закључио је Загорац и додао да очекивања свих у клубу и око клуба расту заједно с добрим партијама.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар