2008. - Бостон, 2019. - Лејкерси? То ми је циљ!

"Хоћу да постанем први који је то успео", каже познати кошаркаш франшизе из Лос Анђелеса.

Кошарка 17.10.2018 | 22:15
2008. - Бостон, 2019. - Лејкерси? То ми је циљ!
Искусни НБА плејмејкер Ражон Рондо (32) дошао је овог лета у "Лебронове" Лејкерсе на једногодишњи уговор, са јасном и очигледном намером - да освоји још један шампионски прстен.

Члан екипе Бостон Селтикса која је 2008. донела у Ти-Ди Гарден 17. титулу (прву од 1986!) стигао је као један од искуснијих играча нових "језерџија", уз Ленса Стивенсона, Мајкла Бизлија и Џавала Мекгија. На челу са Леброном и уз помоћ младих староседеоца Кајла Кузме, Брендона Инграма, Лонза Бола и Џоша Харта, они ће ове јесени кренути испочетка, са првом амбицијом да врате Лејкерсе у плеј-оф, први пут од 2013. године.

Наравно, са Леброном у тиму циљеви се не могу завршити на простом учешћу у плеј-офу, о чему је Рондо говорио и уочи почетка сезоне.

У разговору са новинарима, бивши члан Даласа, Сакрамента, Чикаго Булса и Њу Орлеанса наглашава своју жељу да постане први играч у историји НБА лиге који је освојио титулу са два највећа кошаркашка тима на свету - Бостоном и Лејкерсима.

"Потребан ми је још један прстен. Просто је. Хоћу да будем први који је освојио титулу са две историјски најзначајније франшизе од када је настала кошарка. Имам једну са Бостоном и волео бих да имам једну са овом организацијом, такође", рекао је Рондо.

До сада су 33 играча наступала и за Селтиксе и за Лејкерсе, а само је Клајд Ловлет освојио титуле са оба тима, али је то учинио док су Лејкерси наступали у Минесоти.

Да ли ће Рондо успети у намери?

Бостон је освојио 17 титула, а Лејкерси једну мање - 16. Трећа на "вечној листи" је Филаделфија, са шест прстења, колико је и Мајкл Џордан донео Чикагу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар