Волф похвалио Хамилтона: Он подстиче цијелу екипу!

Директор Мерцедеса Тото Волф похвалио је возача те екипе Луиса Хамилтона, који је на корак од освајања пете шампионске титуле у Формули 1.

Остали спортови 21.10.2018 | 11:30
Волф похвалио Хамилтона: Он подстиче цијелу екипу!
Волф је рекао да је Хамилтон сада "комплетнији возач него што је био у прошлости".

"Он показује врхунске наступе у болиду и у исто време подстиче целу екипу да посао завршава на највишем нивоу", рекао је Волф, пренели су британски медији.

Хамилтон ће одбранити титулу ако у недељу у трци за Велику награду САД победи, а његов ривал Себастијан Фетел из Ферарија не заузме друго место, односно Британац ће бити шампион ако освоји осам бодова више од немачког возача.

Хамилтон је шест пута победио у последњих седам трка у шампионату и уочи трке у Остину има 67 бодова више од Фетела. До краја сезоне остале су још четири трке.

Британац је од 2012. године победио у пет од шест трка у Остину, у једној као возач Мекларена 2016. године, а четири последње године као возач Мерцедеса.

Волф је, међутим, рекао да борба за титулу још није завршена.

"Та стаза нам је одговарала откако је уведена у календар Формуле 1. Али, претходни резултати немају утицаја на овогодишњи шампионат. Сви у екипи знају да не смемо ништа да узимамо здраво за готово, бићемо марљиви и напорно ћемо радити за добар резултат у Тексасу. Борба за шампионат је узбудљива и једва чекамо следеће поглавље у епској борби сребрних и црвених", навео је он.

Он је додао да Мерцедес током лета није имао најбржи болид, али да је екипа у последње време показала добре наступе.

"Међутим, у последњих неколико трка били су нам ближи него што је изгледало. Ферари има снажно возило и сигурно је да ће се борити до последње кривине у Абу Дабију (последња трка). У 17 трка били су одлични противници и нема разлога да мислимо да тако неће бити и у последње четири трке. Они ће се, баш као и ми, жестоко борити за сваки бод и сваку позицију", закључио је Волф.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар