Јута жели да врати Госа у НБА?!

Челници НБА франшизе, Јута Џез, налазе се у Олимпијакосу, где гледају бившег плејмејкера Партизана, Најџела Вилијамс-Госа.

Кошарка 17.10.2018 | 13:30
Јута жели да врати Госа у НБА?!
Јута прати Најџела Вилијамс Госа. У Пиреј допутовали водећи људи клуба.

Гос је, након одличне сезоне у црно-белима, потписао за тим Дејвида Блата и такмичиће се у Евролиги ове сезоне.

Јута је Госа драфтовала 55. пиком 2017. године, али га није потписала, те се Американац запутио у Београд.

Гос је фантастичним партијама у Европи привукао пажњу многих, а у једно и своје екипе у НБА која би могла да га у не толико далеком периоду врати "преко баре".

Генерални менаџер и интернационални скату Јуте, Денис Линдзи и Ричард Смит, нашли су се у Пиреју где су посматрали тренинг Госа и екипе Олимпијакоса пред наредне мечеве, а очекује се да остану током недеље и у петак одгледају Најџела у акцији у петак против Арманија.

Од Еврокупа, преко Евролиге, до НБА! Тако би могао да изгледа развојни пут Најџела Вилијамс Госа током две године проведене на европском кошаркашком тлу. После одличне дебитантске сезоне у Партизану млади плејмејкер могао би врло брзо да задужи дрес једног клуба из домовине.

Према информацијама специјализованог кошаркашког сајта Еурохоопс, изасланици Јуте допутовали су у Виторију, где ће Олимпијакос одиграти наредну утакмицу Евролиге, како би се уверили у раст и развој некадашњег кошаркаша Гонзаге.

Подсетимо, Јута је Вилијамс Госа изабрала као 55. пика на прошлогодишњем НБА драфту, али је одлучила да га пусти да се даље развија. Ипак, после одличних игара прошле и почетком ове сезоне, Јутин ГМ Денис Линдзи и директор скаутинг службе Ричард Смит дошли су да испрате Вилијамс Госов рад, како би евентуално могли да га убаце у своје планове већ за наредно лето. Вилијамс Гос је на отварању Евролиге и личном дебију у елитном такмичењу одиграо нешто више од двадесет и једног минута и за то време скупио осам поена, пет асистенција, два скока и две изгубљене лопте. Било је то у победи над Химкијем у Подмосковљу (87:66).

Линдзи се прво састао са Олимпијакосовим тренером Дејвидом Блатом, а двојица високих челника Јуте биће присутни и на евролигашкој утакмици коју ће Олимпијакос одиграти против Басконије.

Меч је на програму у среду у 20.45.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар