Макгрегор хоће само Нурмагомедова!

Ирски борац по сваку цену жели освету, неће ни да размишља о другим противницима, док Дагестанац, по свему судећи "тврди пазар".

Остали спортови 16.10.2018 | 15:30
Макгрегор хоће само Нурмагомедова!
Спектакл који се прошлог викенда одиграо у Лас Вегасу када је Хабиб Нурмагомедов фантастичном представом практично понизио Конора Макгрегора и тако задржао УФЦ шампионски појас у лакој категорији још скреће пажњу јавности.

Пре свега, због потоње туче због које би Дагестанац могао да остане без неколико стотина хиљада долара, али и да "попије" вишемесечну суспензију. Лавине глупости коју је из својих уста непрекидно избљувавао Макгрегор, вређавши противнику, иначе веома конзервативном муслиману породицу, веру и нацију морале су бити освећене. Иако велики део људи може да разуме острашћеност Хабиба, мора се признати да је претерао, али и да је буквалиста, то јест да није схватио да је у питању шоу.

Али, што је још интересантиње, из тог свог незнања направио је заправо велику ствар, барем маркетиншки пошто га је свет сада дефинитивно приметио, што се можда не би догодило да је све остало у границама октагона. А то значи да је потенцијални реванш прави рудник злата, како за оба борца, тако и за оног ко га буде организовао.

Ту се сада пита Дена Вајт, први човек УФЦ-а који ће морати много тога да избалансира не би ли уопште било прилике да се Дагестанац и Ирац поново нађу један наспрам другог. Пре свега, да смири Нурмагомедова који је већ припретио да ће напустити УФЦ ако због туче након борбе буде кажњен његов тренинг партнер и један од најбољих пријатеља, Зубаир Тукугов. Тек тако! Одмах су се јавиле понуде других ММА организација, али за сада све остаје на претњи. Хабиб једноставно у овом случају није у праву, јер нерегистровани борац нема шта да тражи у октагону, а камали да нападне Макгрегора, што је овај учинио.

И док Хабиб, по нашем мишљену "тврди пазар као млада", чак зове и Флојда Мејведера млађег на "ферку", пошто је сада у игри већ далеко озбиљнија сума од оних два милиона колико је требало да добије за борбу, пре него што му је одузела Спортска комисија Неваде док се за 10-ак дана не донесе коначна одлука.

Са друге стране, Конор Макгрегор ни не размишља о било коме другом осим о Хабибу, коме жели да се освети по сваку цену.

"Он нема никакву жељу да се бори са било киме осим са Хабибом! Овај пораз је пробудио ватру у њему, као што је то било након што га је победио Дијаз. Тада је тренирао као никад и осветио се!", тврди ирчев тренер Џон Кавана, који притом узима велики део кривице на себе за пораз његовог пулена,"Мислим да нам је припрема за борбу против Нурмагомедова била превише ослоњена на дефанзиву, а Конор је страшан нападач. Ту смо направили грешку".

Било како било,  реванша ће бити и у то више нико не мора да сумња. Када је у игри тако велика лова, нема шта ту да се размишља, већ се само чека да прође време, мало се смире духови и да све легне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар