СП: Ево шта је селектор забранио Српкињама...

Србија се после импресивне игре у дуелу са Јапаном нашла на сет од пласмана у полуфинале. "Направили смо себи већ мали проблем с тим што смо ове две утакмице у групи играли како смо играли", упозорио је Терзић.

Остали спортови 14.10.2018 | 18:15
СП: Ево шта је селектор забранио Српкињама...
"Наше шансе за улазак у полуфинале су сада велике јер би невероватно било да Јапан победи Италију 3:0, а да ми после изгубимо од Италије 3:0", рекао је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије.

Зоран Терзић упозорио је, међутим, наше девојке да није све готово после импресивне игре и убедљиве победе над Јапаном, иако је свима јасно да су шансе његове екипе за пласман међу најбоље четири на Светском првенству велике.

Упозорио их је да не смеју да размишљају о полуфиналу.

Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је максималну победу на старту Групе Г треће фазе. Србија је у Нагоји победила Јапан 25:19, 25:18, 25:23, после 90 минута игре.

Србији је за пласман у полуфинале Светског првенства потребан један сет против Италије у уторак.

"Без обзира на то, требало би да престанемо да размишљамо о томе да смо се квалификовали и да сад можемо лагано да се спремамо за полуфинале. Направили смо себи већ мали проблем с тим што смо ове две утакмице у групи играли како смо играли, управо због тога што су сви већ били главом на Фајнал-сиксу. Сад је време да се екипа диже из утакмице у утакмицу, да играмо све боље и боље и да једноставно будемо све јачи у сваком смислу", рекао је Терзић.

Говорећи о данашњем мечу против Јапана, Терзић је навео да је "утакмица била добра већим делом".

"Први и други сет смо до неког двадесетог поена играли практично без грешака, врло лако добијали, водили по десетак поена разлике. Онда смо, и у првом и у другом сету, пред крај пустили Јапан да се враћа у игру што је заиста незамисливо кад се игра против њих. Хиљаду пута смо играли, знамо како се понашају и играју ако их не 'газиш' од почетка до краја, ако им даш шансу, они то врло добро знају да искористе", рекао је Терзић.

"У трећем сету су за мало у томе успели. Један необичан поен који је освојио наш либеро је практично окренуо тај сет и успели смо након тога да на сервис Милене Рашић освојимо неколико поена заредом и да дођемо до победе од 3:0 која нам много значи", додао је селектор Србије.

Одбојкашице Србије су сутра слободне, а у уторак ће играти против Италије од 9.10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар