Фелдин: Звезда ми је дуговала неколико плата...

А и касно одлучила да ме не задржи! "Срећан сам са одласком у Хапоел, али желео сам да играм Евролигу", рекао је прошлогодишњи бек црвено-белих.  Фелдин о Звезди: Нису ме желели, дуговали ми неколико плата. . . ! Џејмс Фелдин, бивши кошаркаш Црвене звезде, отворио је душу за причајући о разлозима одласка из шампиона Србије.

Кошарка 15.10.2018 | 14:30
Фелдин: Звезда ми је дуговала неколико плата...
Џејмс Фелдин је прошлог лета стигао у Црвену звезду из Панатинаикоса, дошао је као велико име, али утисак је да није пружио баш игре какве су се очекивале. Он је имао опцију у уговору да продужи сарадњу са Звездом, али то се током овог лета није догодило.

Џејмс Фелдин је стигао у Хапоел из Јерусалима, а сада је дао интервју за Талкбаскет.цом у ком је причао о условима при одласку из црвено-белих.

Каже, било је то тешко лето за њега.

Репрезентативац Доминиканске Републике је у разговору за "ТалкБаскет.нет" причао о Звезди, али о томе како се прилагодио на живот у својој новој екипи Хапоелу из Јерусалима.

Фелдин је провео годину дана у Београду и са Звездом освојио титулу шампиона Србије, али није успео да оствари главни циљ – пласман у Евролигу. 

"Ово лето је било дуго и тешко за мене. Имао сам опцију да останем у Београду, али екипа се није пласирала у Евролигу и нису могли да се одлуче да ли ме желе или не. Било је ту проблема и са новцем јер су ми дуговали плате у вредности од неколико месеци. Било је ту доста тога... На крају су одлучили да ме не желе и то су урадили тек 5. августа, када је било прекасно да нађем ангажман у некој евролигашкој екипи", рекао је разочарани Фелдин. 

Бивши играч Звезде и Панатинаикоса истиче да је желео да игра у Евролиги, али и да је без много размишљања прихватио позив Хапоела који се такмичи у ФИБА Лиги шампиона. 

"Хапоел је ме позвао дан након што сам отпуштен, ја сам се распитао око те екипе и мој најбољи друг (Едгар Соса) ми је рекао да прихватим без размишљања. Био сам фрустриран јер сам желео да играм Евролигу, али сви су ми рекли да је играти у Јерусалиму најбоља ствар, поред Евролиге. Срећан сам због своје одлуке јер сада живим и играм у светом месту као што је Јерусалим", додао је Фелдин. 

Фелдин је дао своје мишљење о очекивајима у Евролиги ове сезоне. 

"Надам се да ће Панатинаикос освојити, то је све. Желим да оду на Фајнал фор и победе. Пошто се више не такмичим (у Евролиги), не занима ме превише", јасан је доминикански бек.

Фелдин је у каријери играо за Бреоган, Фуенлабраду, Канут, Вакерос де Бајамон, Панатинаикос, Црвену звезд у и сада је у Хапоелу из Јерусалима.

Са Црвеном звездом је освојио титулу првака Србије, а у ризници има и шампионат Грчке, као и два купа те земље.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар