"Боби смијешан? А он као Абдул-Џабар..."

Пљуште похвале на рачун српског центра - па и од саиграча који му је директна конкуренција за место у тиму. . .

Кошарка 15.10.2018 | 12:30
"Боби смијешан? А он као Абдул-Џабар..."
Сјајну предсезону са Клиперсима имао је Бобан Марјановић, али навикли смо већ да такве ствари често не значе и да ће добити праву шансу у току такмичарских утакмица...

Тако је било током претходне три сезоне у НБА током којих је Боби играо за Сан Антонио, Детроит и напослетку за Лос Анђелес Клиперсе, али похвале које стижу од саиграча, новинара и тренера говоре да би овога пута могао да добије већу улогу.

Током припрема је на терену проводио нешто више од осам минута на паркету - и за то време је имао невероватне бројке: у просеку 10,5 поена по мечу, 5,2 скокова и 1,2 блока!

Такозване "напредне статистике" говоре да би Марјановић имао "монструозне бројке" када би на терену проводио пројектованих 36 минута (41,4 поена, 22,8 скокова и 4,1 блок), а тога је свестан и његов "ривал" за место петице Марћин Гортат.

"Бобан је незаустављив! Искрено, изненађен сам колико добро барата лоптом с обзиром на његову висину, много је паметан са лоптом.... Људи често за њега мисле да је помало смешан, али није ништа забавно у томе када изађе на терен и морате да га чувате. Ништа вам онда више није смешно!", подвукао је Гортат.

Искусни Пољак који је овог лета стигао из Вашингтона у размени за Остина Дејвиса требало би да буде стартер испред Монтрезла Херела и Бобана Марјановића.

"Морате да будете потпуно фокусирани на њега јер ће вам дати 12 или 20 поена за осам минута, а то је управо урадио на припремама", казао је Гортат и дао занимљиво поређење које ће сигурно имати одјека у јавности:

"Сваки меч је улазио по осам минута и бележио дабл-дабл. Побогу, то је боље од Карима Абдул-Џабара!".

Ипак, тренери са којима је до сада Марјановић радио у НБА замерали су му највише начин на који игра одбрану и сада већ чувена "латерална кретања" и брзину с којом наш центар има проблема због висине од 222 центиметра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар