Татин син: Мик Шумахер шампион Формуле 3!

Син славног Михаела Шумахера освојио први велики трофеј у каријери, и то две године пре него што је то својевремено учинио његов отац.

Остали спортови 15.10.2018 | 11:30
Татин син: Мик Шумахер шампион Формуле 3!
Мик Шумахер, син славног Михаела, седмоструког шампиона Формуле 1, кренуо је очевим стопама.

Деветнаестогодишњи Мик освојио је титулу у европској Формули 3.

Млади Немац, који наступа за екипу Према, на стази Хокенхајм заузео је друго место и трку пре краја шампионата осигурао победнички пехар.

Он има 347 бодова, односно 51 више од другопласираног Британца Дена Тиктума из екипе Мотопарк.

Такође, екипа Према, коју моторима снабдева Мерцедес, а за коју наступа Шумахер, обезбедила је титулу у конкуренцији конструктора.

Мик Шумахер се тријумфом у европској серији Формуле 3 квалификовао за Формулу 1, али будући да у најатрактивнијем такмичењу нема слободних места на видику, највероватније ће следеће сезоне наступати у Формули 2.

То такмичење је одскочна даска за улазак у Ф1, па су многи возачи, попут четвороструког шампиона Луиса Хамилтона управо тим путем стигли до "најбржег циркуса".

Миков отац, Михаел Шумахер, освојио је 1990. титулу у немачкој серији Формуле 3, годину пре него што је дебитовао у Формули 1 за екипу Џордан.

Мик је већ направио бољи резултат од славног оца, будући да је трофеј освојио са 19 година, док је Михаел то учинио када је имао 21 годину.

"То је невероватан осећај. Све још изгледа нестварно, не могу да поверујем шта сам урадио, али сам одушевљен", поручио је Мик после трке у Хокенхајму на којој су га бодриле мајка Корина и сестра Ђина.

"Веома сам захвалан што сам доживео ово, да живим свој сан и да имам тако јаку екипу иза и око себе. Ова титула је због њих и за њих", рекао је нови шампион Формуле 3.

Мик је победио на осам од 12 трка, укључујући пет у низу. Постигао је велики напредак у односу на прошлу сезону, када је као дебитант заузео 12. место у генералном поретку возача.

Челник Мерцедесовог мотоспорт програма Тото Волф, који је водио и Ф1 екипу у којој је на крају каријере наступао Михаел Шумахер, навео је да Мик поседује невероватан потенцијал.

"Мик је од почетка био под будним оком јавности и није лако изборити се са толиким притиском, поготово ако сезона не стартује добро, као што се догодило овог пута. Његове вожње у другом делу сезоне зато су још импресивније, јер је он управо доказао да поседује оно што је потребно за велике резултате и да може да постане један од највећих у нашем спорту", рекао је Тото Волф.

Нажалост, први велики успех сина велики шампион Михаел Шумахер није могао уживо да види, јер је од тешких повреда главе које је у децембру 2013. године доживео на скијању и једва остао жив, далеко од очију јавности у својој вили у Швајцарској.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар