Дачић: Косово више није "чедо"

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић каже да не зна да ли је тачна информација да су САД прекинуле контакт са министром одбране Косова и наводи да је о томе сазнао из медија, али подсећа да америчка администрација не гледа више на Косово као на "своје чедо" већ покушава да буде објективна.

Србија 14.10.2018 | 13:33
Дачић: Косово више није "чедо"
"Мислим да је то добро. Генерално, косовска спољна и унутрасња политика су у великој дефанзиви. Они више нису чедо Запада већ проблем. Они су препрека за мирно решавање на КиМ", рекао је Дачић новинарима.

Каже да је, с друге стране, позиција Србије све јача.

"Људи имају разумевања за наше аргументе. Настављамо политику повлачења признања (независности Косова)", рекао је Дачић.

Дачић је оцијенио, коментаришући јучерашњи протест у Вуковару, да је очигледно да у Хрватској постоји притисак и велика експанзија десничарских странака и додао да се то прелама на српско-хрватске односе.

У Вуковару је јуче одржан протест због непроцесуирања ратних злочина на којем је затражено од представника власти да услове улазак Србије у ЕУ, а Дачић примјећује и да се тамо истовремено одржава и промоција књиге о Максу Лубурићу (управнику логора Јасеновац).

"Замислите Немачку у којој би се одвијале промоције књиге о управнику Аушвица или неких других логора или у Аустрији о Маутхаузену.

Очигледно је да постоји велики притисак и експанзија десничарских странака у Хрватској и наравно да се то увек прелама на српско-хрватске односе. Тиме се наставља антисрпска хистерија која постоји", рекао је Дачић новинарима у сједишту СПС гдје је одржана сједница Главног одбора странке.

(Тањуг) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

тт

14.10.2018 11:42

А ста је било у Вуковару?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре тт

14.10.2018 11:47

Мислис ли на скидање табле са цирилицом.

Name

перо

14.10.2018 12:19

Овај човјек је луд ¸100%Зар он и многи у Србији мисле да че данас -сутра крочити на Косово плиција и војска Србије без рата са Косовом и Албанијом ???????Он и овакви че тада са породицама збрисати за мајчицу Русију а раја нек се ј..... са шиптарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојица

14.10.2018 12:43

Перхане, до јуче су Бошњаци били аухтони етнос Босне а можда већ од сутра ако се објелодане чиненице могло би и врапцима на гранами бити јасно да етнос који је на свом националном конгресу 1993 године установио своје национално име Бошњаци нема нити једну једину изворну и ориганалну босанску етничку особину.

Name

Мирко

14.10.2018 12:55

Е Перо црни Перо...ако си уопште и Перо...мора да си Мустафа

Name

Вук

14.10.2018 13:14

Добро кажеш луд је и безобразан, зна да од тога нема ништа али филује ове ментоле типа Радојице.Нека оба кажу када је то и кога Америка пустила низ воду.То поготово важи за територије које је војном силом преузела као Косово ,а које су сада под директном њиховом управом или под управом одговарајућих марионетских режома.Никада , а обзиром на економску и војну снагу неће ни убудуће.

Name

УпсидеДоwн

14.10.2018 14:47

Знамо шта је Косово било прије само 20 година, знамо гдје су били Кина и Русија, на кољенима а Амери једни и једини, много се тога промијенило. Видјет ћемо ко добија ма дуге стазе.

Name

Ре

14.10.2018 15:53

Овај је за сво вријеме на политичкој сцени урадио: Ништа! Осим просипања из шупље у празно .. Нема ни једно или један пројекат који би се могло реци да је од њега осим овог трла баба длан ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

14.10.2018 17:21

Дациц је добар политицар .