Челенџ куп: Борац закорачио у треће коло!

Бањалучани су демолирали азербејџански Баки 36:19 (15:10) у првом дуелу другог кола Челенџ купа и ако се не догоди сензација у недјељу опет у дворани "Борик", играће у новембру двомеч са Вогошћом, вицешампионом Босне и Херцеговине.

Остали спортови 14.10.2018 | 14:15
Челенџ куп: Борац закорачио у треће коло!
У Бањалуци се опет игра европски рукомет!

Послије три године и неуспјешног турнира за пласман у Лигу шампиона, а потом и пораза од холандских ОЦИ Лајонса у трећем колу ЕХФ купа, Борац м:тел је поново наступио у међународним такмичењима.

У оквиру другог кола Челенџ купа против азербејџанског Бакија, који је због уштеда Бањалучана пристао да оба меча одигра у Борику (субота и недјеља у 19 часова), црвено-плави су у првом дијелу стекли пет голова предности - 15:10.

Изабраници Бојана Унчанина су претходно најавили побједу у двомечу и пласман у наредну рунду иако нису успјели да пронађу адекватне информације о прваку Азербејџана.

Ипак, послије првих 30 минута у дворани "Борик" стигли су до убједљиве предности.

Фуризоно су црвено-плави ушли у меч и повели са 4:0 у петом минуту, да би се гости из Бакуа успјели консолидовати и до средине првог дијела преполовити заостатак (8:6).Међутим, до одласка на одмор "распуцао" се Бојан Рађеновић и одвео Бањалучане до пристојне залихе погодака.

Управо је лијево крило Борца м:тел био најефикаснији у првом дијелу са осам постигнутих погодака, док је исто толико одбрана на голу укњижио Бојан Љубишић.

У наставку су Бањалучани додатно појачали одбрану и кренули да решетају мрежу азербејџанског голмана Хусеина Гафарова, па је предност констатно расла и брзо достигла двоцифрену разлику.

Најчешћа разлика у другом дијелу је била "плус 15" и већ на осам минута краја почело је славље око хиљаду Бањалучана, који су се радовали не само побједи већ и пролазу у наредну рунду, гдје Борац м:тел очекује двобој са Вогошћом у новембру.

Под условом да се у недјељу на истом мјесту у храму бањалучког рукомета не догоди неко огромно чудо и Азербејџанци надокнаде 17 погодака разлике.

Пољедњи трзај гостију да смање велику предност десио се у финишу када су повезали два гола с два играча више, међутим, Унчанинови момци су експресно одговорили са четири поготка за више него убједљивих 36:19.

Прво име у бањалучком табору био је Бојан Рађеновић са девет голова, док је голман Бојан Љубишић укњижио 12 одбрана.

На другој страни, код тим из Азербејџана Хусеин Гафаров је сакупио седам успјешних интервенција, а први голгетер екипе био је Сергеј Дубовик са пет постигнутих погодака.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар