Челенџ куп: Дужа клупа Борца м:тел "докусурила" Баки

У бањалучком табору су задовољни оствареном убједљивом побједом над азербејџанским Бакијем у првом мечу Челенџ купа која је практично осигурала пролазак у даље такмичење.

Остали спортови 14.10.2018 | 15:30
Челенџ куп: Дужа клупа Борца м:тел "докусурила" Баки
Бањалучани су послије три године у дворани "Борик" заиграли европски рукомет и уписали убједљиву побједу као номинални гости против шампиона Азербејџана - 36:19 (15:10).

Од самог почетка па до краја, изабраници Бојана Унчанина су водили и ако изузмемо средину првог дијела, гдје су гости имали своје моменте, више него заслужено стигли на корак од пласмана у треће коло гдје их очекује вицешампион Босне и Херцеговине, екипа Вогошће.

Унчанин је послије меча најприје честитао играчима Бакија на фер и коректној утакмици, још једном се захваливши што су пристали да оба меча одиграју у Бањалуци и тако осим финансијских трошкова, омогуће црвено-плавима и да буду одморнији за наступе у Премијер лиги БиХ.

"Честитке гостима, који су спортски и коректно одиграли меч. Осим тога хвала им што су пристали да одиграју у 'Борику' обје утакмице и омогуће нам да лакше поднесемо згуснут распоред у Премијер иги БиХ, гдје већ у сриједу играмо против Горажда", рекао је Унчанин.

Према његовим ријечима, с обзиром на вечерашњих 17 разлике, у недјељном реваншу ће одмарати неколико искуснијих играча, а пружиће прилику и онима са мањом минутажом.

"Можемо бити задовољни приказаним, мада у првом дијелу је било теже јер смо играли против тима о којем нисмо знали ништа. Међутим, претпостављао сам да нам је дужа клупа од Бакија и тражио сам да појачају ритам. Они су у томе успјели и имамо лијепу залиху за сутра, па ћемо неколико играча одмарати за сриједу и пут у Горажде. Пружићемо шансу младим играчима да упишу своје прве минуте у Европи и скупе искуство за будуће наступе".

Милан Дакић, доскорашњи рукометаш Металопластике из Шапца, који је овог љета стигао у Бањалуку такође је упутио честитке Азербејџанцима и захвалио бањалучкој публици на посјети.

"Честитао бих гостима на фер и коректној игри, мада су вечерас били формални домаћини и захвалио се публици која је дошла да нас бодри у поприличном броју и надам се да ће доћи и сутра да нас подржи", рекао је средњи бек јуниорске селекције Србије.

"Лијепо је отворити такмичарску сезону са убједљивим резултатом мада се у првих 30 минута осјећао благи грч у игри јер је био први меч пред нашом публиком. Ми новајлије нисмо знали шта да очекујемо у нашој дворани, али лијепо је што смо успјели да остваримо оно што смо договорили у свлачионици и надам се да ће овакав исход бити и сутра", додао је Дакић.

Елдар Фараџов, тренер азербејџанске екипе, разумљиво није био у добром расположењу, али је изразио наду да ће се у недјељу представити у бољем свјетлу.

"Борац је вечерас приказао веома добру игру, док смо ми наступили у поприлично измијењеном саставу у односу на прошлу сезону. Није ово изгледало добро, нешто боље у првом полувремену, али ћемо се потрудити да сутра (недјеља) поправимо утисак", рекао је шеф струке Бакија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар