Видео: "Добро" и "солидно" за Душана Ристића!

Није хтео много да хвали свог центра Милан Томић после тријумфа над Крком, како то обично бива код тренера - вероватно из педагошких разлога.

Кошарка 14.10.2018 | 10:30
Видео: "Добро" и "солидно" за Душана Ристића!
Милан Томић може да буде задовољан новом победом својих кошаркаша.

Црвена звезда је уписала и осму победу од почетка сезоне - у исто толико утакмица - па је у хали "Александар Николић" без већих проблема изашла на крај с Крком и остварила још један тријумф двоцифреном разликом (80:66).

Уз честитке играчима на победи, Томић није улазио у дубљу анализу.

"Одиграли смо утакмицу с великом ротацијом, с 12 играча, тако да су сви имали минутажу и дали су допринос у победи. Сада се окрећемо наредној утакмици против Андоре", саопштио је кратко тренер Звезде на конференцији за медије.

Душан Ристић је одлично искористио минутажу коју је добио услед проблема с фауловима Маика Цирбеса и с десет поена и шест скокова, у трећој и четвртој деоници меча против Крке, дао велики допринос у победи Црвене звезде.

Била је то његова најбоља партија у дресу црвено-белих ове сезоне, уз ону "премијерну" против Олимпије у четвртфиналу Суперкупа...

На питање да прокоментарише наступ некадашњег студента Аризоне - Милан Томић је овога пута одлучио да буде "шкрт" на речима, па је уз осмех на лицу казао само:

"Одиграо је добро!".

Новинари су хтели да извуку "још нешто" од новог тренера црвено-белих који је на старту своје самосталне каријере везао осам победа у исто толико утакмица, али се Томић "није дао" и овога пута није желео посебно да хвали своје играче, вероватно из педагошких разлога.

"Одиграо је солидно!", додао је Томић док је гледао у статистику.

Гостујући тренер Симон Петров је казао да је Црвена звезда била боља и да је заслужено славила у хали "Александар Николић", али да из овог дуела носе ипак позитивно искуство.

"Показали смо сами себи да можемо играти с оваквим супарником, али тренутно су најбоља екипа у АБА Лиги. Мислим да смо нешто добро одрадили, ако ништа друго - млади су нешто научили из овога. Наша прва амбиција је да опстанемо у АБА лиги", казао је Петров и потом казао због чега мисли да је Звезда у овом тренутку лидер регионалног шампионата.

"Мислим да играју као екипа, паметно, нећу сад ни да спомињем врхунске играче... Делују већ у раној фази сезоне као екипа и зато су доминантни".



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар