Измишљен покушај отмице дјеце

- Припадници МУП предузели су све мјере из своје надлежности на расвјетљавању свих околности пријављених покушаја отмица дјеце јуче у Новом Пазару и Руми.

Србија 13.10.2018 | 16:01
Измишљен покушај отмице дјеце
То је изјавио изјавио Ранђел Милошевић, из Управе полиције и додао да је темељним провјерама утврђено да је у сва четири случаја ријеч о лажним пријавама.

Он је прецизирао да је новопазарска полиција у вези са пријавом отмице 10-годишњег дјечака утврдила да наводи о догађају са двојицом младића у црвеном аутомобилу нису тачни. Дјечак је у разговору са родитељима и надлежним службама изјавио да је закаснио на час са одмора и да би оправдао кашњење сјетио се приче коју је претходни дан чуо о наводним покушајима отмица у Новом Пазару из разговора учитељице и његове мајке. 

У вези са пријавом покушаја отмице 11-годишње дјевојчице којој је, такође, наводно младић из црвеног аутомобила нудио чоколаде и инсистирао да уђе у возило, прегледом видео надзора утврђено је да се покушај отмице није догодио. 

Такође и седмогодишња дјевојчица коју је наводно старији човек нудећи јој слаткише покушао да намами у бијели комби накнадно је навела да је измислила догађај и да је претходних дана чула причу у школи од другара, додао је Милошевић.

Осим ових случајева у Новом Пазару и у Руми, примљена је и пријаву покушаја отмице 15-годишње дјевојчице, али је утврђено да је возило прошло поред ње и да није било никаквог ни физичког, ни вербалног контакта.

"Истичемо да полиција поступа у свим пријављеним случајевима са великом пажњом и одмах предузима све неопходне мјере на утврђивању околности догађаја. Такође још једном апелујемо на све, посебно на родитеље и наставнике, да не шире непроверене информације које доводе до узнемирења јавности, а пре свега саме дјеце", напоменуо је Милосевић.

Да подсјетимо, дјевојчица из Гроцке измислила је своју отмицу како би изостала из школе. И покушај отмице девојчице из Новог Сада такође је лажан.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар