Игокеа - Будућност: Кад, ако не сад!

Кошаркашима Игокее у недјељу у Лакташе (19. 00, Арена спорт) гостује актуелни првак АБА лиге, подгоричка Будућност.

Кошарка 14.10.2018 | 09:30
Игокеа - Будућност: Кад, ако не сад!
Послије домаћег пораза од Меге и тријумфа над Цибоном у Зегребу, "игоси" ће у трећем колу регионалног такмичења дочекати освајача шампионског прстена с намјером да забиљеже и прве бодове у Лакташима у актуелној сезони.

Стратег Александровчана Ненад Трајковић у суперлативу је говорио о изабраницима Александра Џикића, али је најавио враћање изгубљених бодова од Меге у првом колу.

"Будућност је тим који у свом ростеру има 14 одличних играча, тренер има проблем са тим кога да стави међу 12. Имају много искуства, играче који знају како се освајају титуле. Очекујем да Џикић освјежи екипу јер прије нас има меч против Арманија у Евролиги. Њихова енергија и њихова цијела хемија ће зависити од старта у Евролиги. У сваком случају, ми се морамо окренути нама, добили смо Цибону у Загребу, имамо елан имамо добру енергију и велику жељу да у недељу покажемо нашој публици да идемо напријед, а не назад. Ми смо киксали у првом колу против Меге тако да морамо на неки начин вратити бодове против великих тимова, против кога то можемо урадити ако не против Будућности, када ако не сада“, рекао је Трајковић у најави утакмице.

Кошаркаш Игокее Домен Лорбек такође је свјестан снаге Подгоричана, али је и увјерен да ће његов тим имати прилику за побједу над Црногорцима.

"Сви знамо да је сљедећа утакмица против Будућности једна од најтежих јер је Будућност фаворит не само у овој утакмици него и у цијелој лиги. Ипак, мислим да су они у лошој ситуацији сада, отежавајућа околност им је што играју утакмицу у Евролиги против Арманија (пораз Подгоричана) што ће их исцрпити. Биће ово тешка и неизвјесна утакмица, сигурно јака и са чврстим одбранама тако да ће одлучити детаљи. Играмо кући, мислим да ћемо имати шансу и покушаћемо да добијемо тај меч", истакао је словеначки играч.

Игокеа и Будућност су у досадашња два кола остварили половичан учинак, а у досадашњих седам мечева у Лакташима, успјешнији су "игоси" са скором 4:3. Посљедњи пут, гости из Подгорице су славили у четвртфиналу АБА Суперкупа са 90:86.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар