Перуничић објавио списак за квалификације за ЕП

Селектор мушке рукометашае Србије Ненад Перуничић објавио је списак играча за утакмице са Белгијом и Швајцарском у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.  Перуничић са младим снагама напада Белгију и Швајцарску.  Више нема доскорашњег капитена Жарка Шешума, Петра Ненадића који је после Европског првенства у Хрватској затражио паузу, Добривоја Марковића, Марка Вујина. . .

Остали спортови 13.10.2018 | 20:30
Перуничић објавио списак за квалификације за ЕП
Како је саопштио Рукометни савез, на списку су:

Голмани: Владими Цупара (Виве Килце), Дејан Милосављев (Вардар) и Светислав Веркић (Војводина).

Лева крила: Немања Илић (Феникс Тулуз), Вања Илић (Логроњо) и Филип Марјановић (Поли Темишвар).

Пивотмени: Мијајло Марсенић (Берлин), Иван Поповић (Гранољерс), Живан Пешић (Адемар Леон) и Зоран Николић (Констанца).

Десна крила: Дарко Ђукић (Мешков Брест), Богдан Радивојевић (Рај Некер Левен) и Вукашин Воркапић (Металопластика).

Бекови: Миљан Пушица (Минден), Иван Мошић (Адемар Леон), Немања Белош (Реткоф Грац), Петар Ђорђић (Мешков Брест), Младен Крсманчић (Анаитасуна), Стефан Вујић (Стеауа), Лазар Кукић (Ла Ријоха), Предраг Вејин (Железничар 1949), Никола Црноглавац (Констанца) и Милош Орбовић (Поли Темишвар).

На ширем списку за квалификације су: Тодор Јандрић (Металопластика), Стеван Сретеновић (1949), Ђорђе Писарић (Металопластика), Милан Милић (Металопластика) и Јовица Николић (Војводина).

Репрезентативци ће се окупити у недељу у Беогрду, а затим следе тренинзи у Зрењанину, до утакмице са Белгијом, која је на програму 24. октобра у 18 часова у Кристалној дворани. После тога екипа се враћа у Београд, где ће тренирати до пута у Швајцарску, где ће у Цугу играти 28. октобра од 13.15 часова.

Европско првенство 2020. године одржаће се у Аустрији, Шведској и Норвешкој. То ће бити први пут да се континентални шампионат одржава у три земље, а уместо 16 учествоваће 24 екипе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар