Бертомеу прогласио најгору дворану у Евролиги...

Први човек елитног клупског такмичења оштро је критиковао своје Каталонце. . .

Кошарка 15.10.2018 | 09:30
Бертомеу прогласио најгору дворану у Евролиги...
Председник и извршни директор Евролиге Ђорди Бертомеу изјавио је да кошаркашки клуб Барселона има "најгору дворану" од свих учесника тог такмичења.

Он је гостујући на Радију Каталонија додао да Барса мора под хитно да се пресели у модернији објекат и на тај начин почне да зарађује новац, уместо што се годинама ослања на донације фудбалског клуба.

"'Блауграна' има огромне лимите. То је најстарија дворана у Евролиги, малог капацитета и са малим услужним капацитетима, што је и логично, с обзиром на то да је саграђена пре више од 40 година. Барселона је уложила новац да је адаптира и унапреди, али то је и даље објекат велике старости, што са собом носи бројне проблеме".

Евролига је одавно увела пропис по коме клубови са "А" лиценцом морају да имају дворане са најмање 10.000 седишта, али се, као и по неким другим питањима, клубовима толерише неиспуњавање стандарда.

Примера ради, "Блауграна" може да прими мало више од 7.500 људи.

"Евролига не жели никога да тера. Самим клубовима је највише у интересу да играју у модернијим аренама. Жалгирис је скроман клуб, али има дворану од 15.000 места, захваљујући којој остварује веће приходе него много богатији конкуренти. Желим да Барселона ради исто тако, да сопственом зарадом створи услове да буде конкурентна у спортском смислу, а не да јој увек треба подршка фудбалског клуба", рекао је Бертомеу.

Барселона би до 2020. године требало да се пресели у "Нову Блауграну", која ће бити близу стадиона "Ноу Камп" и имаће 12.000 места. Тамо ће своје утакмице играти и рукометаши.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар