Пријатељска: Просинечки у серији, одолио и Турцима!

"Змајеви" на Сјеверну Ирску иду непоражени! Репрезентација БиХ и Турске ремизирали без голова у мечу у којем су "змајеви" одиграли одлично прво полувријеме, а потом показали и слабости.  Закарић стартер уз Џека и Пјанића! Змајеви у тренду добрих резултата.

Фудбал 11.10.2018 | 22:20
Пријатељска: Просинечки у серији, одолио и Турцима!
Изгледа да је Босна и Херцеговина направила прави потез када је на селекторску функцију поставилаРоберта Просинечког. Од доласка хрватског стручњака, Босанци имају тренд добрих резултата који је настављен и вечерас у Турској где су против фаворизованог домаћина одигали реми без голова - 0:0.

Ако ставимо са стране оне две прве утакмице Великог Жутог на кормилу Змајева, када је рачунао на играче из домаће лиге и забележио реми и пораз у пријатељским мечевим против комбинованих састава Мексика и САД, Просинечки нема пораз у дуелима на европском тлу у озбиљним мечевима. Вечерашњи меч му је био седми узастопни на којем није осетио горчину пораза, а играо је против тимова као што су Бугарска, Сенегал, Аустрија, Јужна Кореја, Црна Гора, Северна Ирска и Турска.

Додуше, Турци су вечерас надиграли БиХ у Ризеу, али нису успели да пробију дефанзивни бедем Змајева. Оба тима су била у најјачим саставима са Чалханоглуом, Ундером и осталим Турцима на једној, односноЏеком, Пјанићем и осталим Босанцима на другој страни. У стартној постави БиХ се у нападачком трилингу уз Џека и Вишћу нашао и Партизанов фудбалер Горан Закарић који је одиргао свих 90 минута и оставио солидан утисак. Имао је и једну добру шансу када је искористио грешку противничке одбране и одлично шутирао, али је голман Болат одбранио.

Било је шанси на обе стране, с тим што је Турска у другом полувремену озбиљно надиграла БиХ и пропустила неколико зицера за победу. 

Репрезентација БиХ одиграла је неријешено 0:0 против Турске у пријатељској утакмици у Ризеу, пред око 16.000 гледалаца.

Прво полувријеме протекло је у отвореној игри са неколико добрих прилика на обје стране. Нешто опаснији у првих двадесетак минута били су ногометаши БиХ, који су имали прилике преко Вишће, Закарића, Крунића и Цимирота, али без успјешне реализације.

Турска је такођер пропустила неколико добрих прилика, посебно у другом дијелу полувремена те се на одмор отишло при резултату 0:0.

На почетку другог полувремена Просинечки је у свлачионици оставио Џеку, Пјанића и Вишћу, те голмана Шехића, умјесто којих су у игру ушли Бајић, Милошевић, Прцић и Беговић, док је у 69. минути Цимирота замијенио Кодро.

Без кључних играча репрезентација БиХ изгледала је много лошије у наставку, а Турци су доминирали свих 45 минута.

Домаћи су имали и неколико добрих прилика, али на срећу у завршници нису били најприсебнији.

Ово је, иначе, седма утакмица репрезентације БиХ у низу без пораза и са добрим расположењем играчи дочекују меч против Сјеверне Ирске у оквиру Лиге нација који је на распореду у понедјељак у Сарајеву.

Репрезентација БиХ у овом мечу наступила је у саставу: Шехић (до 46. Беговић), Тодоровић, Настић, Врањеш, Зукановић, Цимирот (од 69. Кодро), Пјанић (од 46. Прцић), Закарић, Вишћа (од 46. Милошевић), Крунић (од 81. Сарић), Џеко (од 46. Бајић).

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошко Буха

12.10.2018 07:29

И нек неко каже да пјанић не игра за репрезентацију. Чим су изашли Џеко и Пјанић, катаклизма, не могу се са лоптом носити

ОДГОВОРИТЕ