СП: Терзићу ништа није јасно...!

Српски селектор разочаран начином на који губимо! Терзић забринут: Девојке, где вам је енергија? "Без обзира на то што смо се квалификовали за Ф6 не може да ми буде јасно да одиграмо последња два меча без енергије. Тешко је да после такве две утакмице играмо против најбољих светских екипа у на високом нивоу. . . ", поручује селектор.

Остали спортови 12.10.2018 | 12:30
СП: Терзићу ништа није јасно...!
После седам бриљантних победа без изгубљеног сета, српске одбојкашице су упале у “минус фазу” на СП у Јапану и доживеле два тешка пораза од домаћина и Холандије.

Ако је пораз од Јапана и могао да се некако објасни, дебакл против Холандије је заиста покварио утисак после сјајних игара у првих седам партија. Поменути порази нису много коштали Србију, али би могли да утичу на атмосферу и форму пред одлучујуће битке у Ф6 фази где Србију очекују тешки противници у борби за полуфинале.

Селектор Зоран Терзић није крио разочарење после фијаска против Холанђанки.

“Две сличне утакмице јуче и данас, с тим што је сада било још лошије. Без обзира на то што смо се квалификовали за фајнал сикс, не може да ми буде јасно да се игра толико без енергије… Тешко је, врло је тешко после такве две утакмице кренути на високом нивоу наредне утакмице са најбољима на свету. Требало је девојке то да знају, упозоравали смо их, али очито нисмо успели”, рекао је Терзић после меча.

Ни то што је Терзић одмарао најбољу играчицу Тијану Бошкович у поменута два меча, не може да буде оправдање за овако лошу игру против Холандије.

“Најмањи је проблем изгубити од Холандије, то је врхунска екипа и може да се деси увек, али не на овај начин. Ни у једном елементу нисмо могли да парирамо, пре свега у енергији и мотивацији. Остаје нам да се надамо да ћемо моћи да превазиђемо неке ствари, пре свега у глави, па да од фајнал-сикса кренемо у нову етапу – да заборавимо све што је било, и оних седам победа и ова два пораза, и игру и све друго… Да се боримо за сваки поен и за сваку утакмицу – ако успемо да пружимо максимум, надам се да ће бити и резултата“.

Ана Бјелица је мењала Тијану Бошковић у поменута два меча и није оставила добар утисак.

“Ово је једна од јачих екипа са којима смо се сусрели. До сада смо некако ишли лагано, било је лаких утакмица, али сада је дошло време да се пребацимо на виши ниво. Хвала Богу да се ово десило пре фајнал-сикса, да стекнемо осећај и да наместимо игру на јачи темпо. Надам се да ће нам ово бити школа за даље, сада иде најважнији део, показаће се од чега смо“, рекла је Бјелица.

Одбојкашице Србије после седам победа у низу, без изгубљеног сета, у финишу друге фазе Светског првенства у Јапану претрпеле су два пораза. После изгубљеног меча од Јапана, убедљиво су боље биле и Холанђанке (3:0).

Србија је од убедљивог првог места у групи Е дошла до трећег, последњег које води у завршницу у којој ће се надметати шест најбољих репрезентација.

Селектор Зоран Терзић, који на последња два меча није могао да рачуна на помоћ Тијане Бошковић, забринут је за игру свог тима, у којој, првенствено, није било енергије.

"Последње две утакмице одиграли смо слично, с тим што је на мечу против Холандије билојош лошије него против Јапана.Без обзира на то што смо се квалификовали за Ф6 не може да ми буде јасно да одиграмо без енергије. Тешко је да после такве две утакмице играмо против најбољих екипа на свету на високом нивоу...Требало је да девојке то знају, упозоравали смо их, али евидентно нисмо успели у томе. Најмањи је проблем изгубити од Холандије, то је врхунска екипа, али не на овај начин. Видело се да ни у једном елементу нисмо могли да им парирамо, пре свега када је реч о енергији и мотивацији", рекао је Терзић.

Трећа фаза играће се од недеље до уторка и селектор Србије нада се да ће играчице променити мишљење и приступ до почетка "Фајнал сикса".

"Надам се да ћемо моћи неке ствари да превазиђемо, у глави пре свега, и да у ту трећу фазукренемо као нешто ново, да заборавимо све што је било - и седам победа у низу и два последња пораза, да се од старта боримо за сваки поен, за сваку утакмицу, да пружимо максимум, и иако успемо у томе надам се да ће бити и резултата", навео је Терзић.

Искусна Маја Огњеновић такође верује да ће Србија у дуелима које следе показати игрукаква је их је красила у првом делу шампионата.

"Изгубиле смо енергију која нас је красила на почетку првенства. Надам се да ћемо успети да је повратимо у овој трећој фази која следује. Добили смо седам мечева у низу, пре два последња пораза и мислим да бисмо морали да будемо задовољни. Сада ћемо се потрудити да се што боље припремимо за предстојеће мечеве", рекла је Маја Огњеновић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар