СП: Крај друге фазе! Јапан слави пораз, Бразил плаче!

Поштена Кина обрадовала Америку и избацила Рускиње! Завршена друга фаза СП за одбојкашице у Јапану.

Остали спортови 11.10.2018 | 18:30
СП: Крај друге фазе! Јапан слави пораз, Бразил плаче!
Познати су сви учесници треће фазе на Светском првенству за одбојкашице у Јапану. Србији, Италији, Кини и Холандији су се данас придружили Јапан и САД.

До последњег кола групне фазе је владала неизвесност ко ће обезбедити пласман на Ф6 где ће се вадити визе за полуфинале. На крају су у томе успели Јапан и САД.

Јапанке су одрадиле оно што је до њих. Бразилу је одговарала само максимална победа од 3:0, а Јапанке су узимањем првог сета решиле све дилеме, тако да је коначан победник на крају био небитан. Ипак, Бразилке су поносно и фер одиграле до краја па је победник меча одлучен после пет сетова. Без такмичарског императива да победе меч, Јапанке су до краја покоцкале предност од два сета и на крају су поражене са 2:3 (25:23, 25:16, 26:28, 21:25, 11:15). Сузе бразилских одбојкашица на крају меча су јасно говориле колико им је тешко пала ова Пирова победа и колико их је скупо коштао јучерашњи пораз Србије од Јапана. Са 24 поена је најбоља у победничком тиму била Тандара, док је поен мање за Јапан освојила Кога.

У много неизвесној ситуацији су биле актуелне светске шампионке Американке. После пораза од Италије, стрепеле су да ће их елиминисати Русија победом над Кином, којој је меч био резултатски неважан. Ипак, Кинескиње су одиграле поштено до краја и победом од 3:1 (25:22, 21:25, 25:23, 25:15) елиминисале Рускиње којима остаје да жале због пропуштене шансе. Да нису усред првенства остале без најбоље играчице Гончарове, можда би епилог био другачији. Овако, нису имали велике шансе… Кина је мешала карте и комбиновала тим, али и са резервним играчицама су олимпијске шампионке биле прејаке за најтрофејнију репрезентацију света.  Ни Јан је са 16 поена била најефикаснија у победничком тиму, Воронкова и Парубецсу за Рускиње освојиле по 25 поена, али није било адекватне подршке саиграчица.

Дакле, учесници треће фазе су Италија, Србија, Кина, САД, Холандија и Јапан. У Ф6 фази се праве две групе са по три учесника. Међутим, састав група још није познат и биће одрежен жребом. Зна се само да су носиоци група Италија и Холандија и да они не могу да играју једни против других. Србија ће бити у у групи са једном од поменутих селекција и Јапаном или Кином. Американке нису могући ривал Српкиња. Жреб је на програму данас.

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО (Ж) – ДРУГА РУНДА, 9. КОЛО

Четвртак

ГРУПА Е

Мексико - Порторико 1:3
Немачка - Доминиканска Република 0:3
Холандија - Србија 3:0
Јапан - Бразил 2:3

ГРУПА Ф

Бугарска - Азербејџан 3:0
Турска - Тајланд 3:1
Италија - САД 3:1
Кина - Русија 3:1

Извор: моззартспорт

Фото: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар