Дејо: Игуаин прије Икардија, Лео ће ископати новог Каку!

Јувентус би био првак и без Роналда! Легендарни Геније сматра и да Сусо ради велики посао за садашњи тим Милана, као и да ће Хакан Чалханоглу показати да заслужује да носи дрес са бројем десет.

Фудбал 12.10.2018 | 00:00
Дејо: Игуаин прије Икардија, Лео ће ископати новог Каку!
Полако, али сигурно приближава се дана када ће Интер и Милан одмерити снаге у Дербију дела Мадонина. Иако је остало још 11 дана до те утакмице, атмосфера се лагано загрева, а један од оних који су одиграли безброј таквих дуела је и Дејан Савићевић. Легендарни Геније, како су га звали навијачи Росонера, сматра да Милан подиже форму и да са доста оптимизма дочекује окршај.

„Видећемо шта ће бити у дербију. Свиђа ми се Милан, игра добро и расте као екипа. Игуаин је почео да постиже голове, а Сусо да асистира. На основу игре у последњим утакмицама делује ми да Милан може да парира Интеру. И делује ми да Росонери сада играју боље него градски ривал. Наравно, у дербију не можете ништа да предвидите, све је могуће. Изненађен сам Интером, Спалети је одличан тренер, али му се екипа налази у кризи. Против СПАЛ-а су се извукли, имали у среће, пенал и из два шута дошли до победе“, рекао је Савићевић у разговору за лист Газета дело Спорт.

Ко је бољи, Гонзало Игуаин или Мауро Икарди?

„Ради се о две различите врсте нападача. Мени се више допада Пипита, јер даје голове, али и учествује у утакмици. Асистира саиграчима и помаже целој екипи. Икарди је сјајан реализатор, али за њега мора да ради цела екипа“.

Према његовим речима, Шпанац Сусо је уз Игуаина главни мотор екипе.

„Када имате играча као што је Сусо, онда лопта клизи по терену. Видим неки га пореде са мном. Помало личимо. Он је комплетан фудбалер, има све што је потребно да постане велики“.

Да ли Миланова „десетка“ представља неку врсту оптерећења за Хакана Чалханоглуа?

„Мени то није био проблем. Нисам превише размишљао о томе. Наравно, притисак увек може да вам направи проблем. Он свакако поседује квалитет и може још да напредује. У овом тренутку Милан се највише ослања на Суса, а ту су и Кеси, односно Бонавентура“

Како вам делује Ђенаро Гатузо као тренер?

„Добро ради, али за тренера су увек најважнији резултати. Овај Милан, али и фудбал који се данас игра су другачији од онога што је било у моје време. Имали смо најјачу одбрану у историји фудбала - Тасоти, Панучи, Барези, Костакурта, Малдини - сви су били феноменални. Тако да је малтене било неважно да ли испред њих играју Рајкард, Анчелоти, Бобан или Албертини“

Шта мислите о томе што су се Леонардо и Малдини вратили у клуб као функционери?

“Драго ми је што је Лео за кратко време успео да доведе шампионског играча као што је Игуаин. Надам се да ће сада у Бразилу успети да пронађе новог Каку, Тијага Силву или Пата, као онда кадаје први пут био на функцији у Милану.”

Како гледате на трку за "скудето" ове сезоне?

“Јувентус ће освојити титулу, а успели би у томе чак и без Кристијана Роналда. Наравно, сада када је почео да даје голове, биће Старој дами још лакше”.

И за крај, легендарни власник Милана Силвио Берлускони недавно је купио Монцу, како то коментаришете?

“Прилично ми је интересантна та његова прича. Поготово то што је наумио око играча – да немају тетоваже и да се шишају на кратко”, закључио је Савићевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар